Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

2011 05 05 dipu bcn

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 24 Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Similares a 2011 05 05 dipu bcn (20)

Más de Josep Pocurull (20)

Anuncio

2011 05 05 dipu bcn

 1. 1. L’Oficina Virtual de l’Ajuntament de Granollers Les experiències de les OACs i l'estratègia d'e-administració Barcelona, 5 de maig de 2011
 2. 2. <ul><li>L’OAC </li></ul><ul><li>Evolució cap a OVAC </li></ul><ul><li>L’OVAC </li></ul><ul><li>Factors claus de l’OVAC </li></ul>
 3. 3. <ul><li>Benvinguts a l ‘OAC </li></ul><ul><li>de l’Ajuntament de Granollers </li></ul>
 4. 4. <ul><li>el web i </li></ul><ul><li>l’OVAC - Oficina Virtual </li></ul>
 5. 11. <ul><li>La instància genèrica </li></ul><ul><li>Autorització per representació </li></ul>
 6. 12. Volant d’empadronament, duplicat de rebut, certificats, ...
 7. 13. evolució www.granollers.cat
 8. 14. <ul><li>20% del total de tràmits presencials són el 80% demanda </li></ul><ul><li>Padró </li></ul><ul><li>Inscripcions </li></ul><ul><li>Tributs (pagaments, duplicats, domiciliacions,canvis d’adreça de notificació, CONSULTA DE DADES, PAGAMENT DE TAXES…) </li></ul><ul><li>Instància genèrica </li></ul>
 9. 15. Qui l’utilitza <ul><li>Usuaris de l’OAC </li></ul><ul><li>període de retorn molt llarg </li></ul><ul><li>Edat 30 a 45 anys </li></ul><ul><li>Usuaris massius </li></ul><ul><li>Apis, associacions, inmobilàries, oposicions de nivell A1 i A2, al·legacions a sancions </li></ul><ul><li>Tràmits senzills no complexes + pagament(?) </li></ul>
 10. 16. Dades <ul><li>8000 sol.licituds rebudes (desconeixem núm. consultes i accessos) en 2 anys </li></ul><ul><li>1.700 usuaris diferents amb certificat digital </li></ul><ul><li>Uns 4.000 Idcats emesos en 4 anys (60.000 hab) </li></ul><ul><li>Cada mes doblem, tripliquem i quintupliquem usos i usuaris any anterior. </li></ul><ul><li>3.1% de les tramitacions ja es fan per internet </li></ul><ul><li>81% dels tràmits es poden fer o iniciar per internet (instància genèrica) </li></ul><ul><li>15% dels usuaris empadronats són nascuts a l’estranger (18% població nascuda a l’estranger) </li></ul>
 11. 17. Què ha funcionat <ul><li>Inscripcions </li></ul><ul><li>Amb valor afegit per totes les parts </li></ul><ul><li>El 20 – 80 dels tràmits </li></ul><ul><li>Atenció Ogt Diputació + eTram </li></ul><ul><li>Tràmits senzills o amb avantatges evidents </li></ul><ul><li>Primar ús amb certificat digital. Pedagogia. Youtube </li></ul><ul><li>Parc infantil de Nadal. Pluja fina. Plans ocupació. Tenir un “expert”.VISA </li></ul><ul><li>Tenim el client al davant </li></ul><ul><li>Comunicar usos concrets </li></ul><ul><li>Representant </li></ul>
 12. 18. Esperança de vida de l’usuari d’un certificat digital
 13. 21. Què no ha funcionat <ul><li>Ordinadors amb lector DNIe (excepte OAC) </li></ul><ul><li>El xat </li></ul><ul><li>Tràmits massa complexes </li></ul><ul><li>Publicacions a butlletins municipals </li></ul><ul><li>Cost econòmic a curt termini molt elevat?? </li></ul><ul><li>% elevat de idcats que no es reutilitzen (o no utilitzen) </li></ul>
 14. 22. Cap on anem <ul><li>Obligatorietat per deteminats col·lectius via OAE </li></ul><ul><li>Promoure els temes de interès per mail/sms </li></ul><ul><li>Seguiment d’expedients per internet </li></ul><ul><li>Molta pedagogia en l’ús del certificat digital </li></ul><ul><li>Prioritzar OVAC, sempre </li></ul><ul><li>Les cartes del futur estan marcades. </li></ul><ul><li>No hi ha volta enrera ni aturador. </li></ul>
 15. 23. L’autèntica clau de l’èxit
 16. 24. <ul><li>Moltes gràcies </li></ul><ul><li>[email_address] </li></ul>

×