Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
LLEGENDA DE SANT JORDI
JOAN: La llegenda de sant Jordi
me la volguessis contar!
JOSEP: Ah, noi, va ser un cas terrible
ja ...
Nom: _______________________________________________________________
Data: _______________________________________________...
Nom: _______________________________________________________________
Data: _______________________________________________...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Llegendadesantjordi

546 visualizaciones

Publicado el

  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Llegendadesantjordi

  1. 1. LLEGENDA DE SANT JORDI JOAN: La llegenda de sant Jordi me la volguessis contar! JOSEP: Ah, noi, va ser un cas terrible ja et diré jo que va ser un cas. JOAN: Explica’t, explica’t, home que ja em tens tot intrigat. JOSEP: Una vegada era un rei d’un país molt especial; ple de boscos espantosos, d’abims, de coves i estanys. D’un bosc molt esgarrifós cada any en sortia un drac. La doncella que volia l’hi tenien de donar. JOAN: Ai, Josep, que ja tremolo. JOSEP: Calla i escolta, Joan. Un any el drac es presenta, traient escuma i cridant; dau-me la filla del rei, que és la que trio aquest any. Com l’havien de complaure, perquè el drac era capaç de fer un diluvi de flames i d’escumes i de sang, ja li porten la princesa que tenia els ulls suaus. JOAN: I la princesa, què feia? JOSEP: S’estava quieta i resant. El dragó es recargolava i s’hi anava a abraonar, quan te compareix sant Jordi, tot armata de punta en blanc. El dragó, endavant endarrere. Ja és caigut d’un cop mortal. Del soroll que feia al caure tot el món va tremolar, tot el cel fa una rialla, tot l’infern esclata en brams. Sant Jordi se’n torna al cel, i el cel es torna més blau, i se sent olor de roses i la llum es fa brillant. JOAN: Que m’agradaria veure-ho, tot això que m’has contat! JOSEP: Doncs, aixeca els ulls enlaire, que de seguida ho veuràs. Josep CARNER
  2. 2. Nom: _______________________________________________________________ Data: _______________________________________________________________ LLEGENDA DE SANT JORDI -Activitats- 111... Respón: — Què explica el Josep al Joan? ______________________ __________________________________________________________ __________________________________________________________ — Tu ja coneixies aquesta llegenda? _________________ — Qui te la va explicar? _______________________________ — T’agrada? _____________________________________________________________ — Per què? ______________________________________________________________ __________________________________________________________________________ 222... Escriu SÍ o NO segons si aquests versos apareixen o no en la llegenda que has llegit: — Una vegada era un rei d’un país molt especial… — Un any el drac es presenta content, cantant i ballant. — I la princesa, què feia? S’estava enfadada i cridant. — Compareix st Jordi tot armat de punta en blanc. — Del soroll que feia al caure tot el món va somiar. — Se sent olor de roses i la llum se fa brillant. SÍ O NO?
  3. 3. Nom: _______________________________________________________________ Data: _______________________________________________________________ 333... Escriu: — Dues paraules que expliquin com creus que era el drac: ________________________________________ _________________________________________ — Dues paraules que expliquin com creus que era sant Jordi: _______________________________________ _________________________________________ — Dues paraules que expliquin com creus que era la princesa: _______________________________________ _________________________________________ 444... Com se celebra al teu poble o ciutat el dia de Sant Jordi? Què fas tu per a celebrar-ho? Explica-ho: _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ __________ ________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ 555... Dibuixa l’escena o el personatge que més t’agrada de la llegenda de sant Jordi:

×