Identificació: ens trobem davant d’un mapamundi que ens
indica quins tipus de desastres poden succeir i en quines zones
el...
-Llegenda: la llegenda ens mostra per colors, els tipus de
desastres naturals, on trobem:
- de color groc trobem les zones...
Tipus de mapa: aquest és un mapa climàtic, ja que ens informa
sobre els problemes, desastres naturals, en diferents parts ...
Descripció: En el mapa podem veure les arres de risc més altes
dels principals desastres naturals que tenen lloc en el pla...
Per considerar un fenomen natural com un risc natural
aquest hauria d’afectar potencialment a les persones o als
seus béns...
Factors a tenir en compte quan parlem de riscos naturals:
-La magnitud: la dimensió i la intensitat del fenòmen.

-La freq...
Principals causes dels riscos naturals:
-La degradació del medi ambient: té un paper crític com a
desencadenant d’alguns d...
Factors a tenir en compte quan parlem
de riscos antròpics:
Tenen el seu origen en les activitats
desenvolupades per les so...
-Els riscos associats a fenòmens
naturals; inundacions per una mala
gestió d’aigua...
-Els d’origen divers; accidents de
t...
Interpretació i conclusions
-Valoració: les zones de color no són molt significatives
respecte a les que no estan pintades...
-Conclusions: per evitar riscos ambientals de cualsevol tipus
hauríem de velar més per el planeta ja que nosaltres depenem...
1 desastres naturals guillem i francesc
1 desastres naturals guillem i francesc
1 desastres naturals guillem i francesc
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

1 desastres naturals guillem i francesc

423 visualizaciones

Publicado el

DESASTRES NATURALS by Guillem i Francesc

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
423
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
12
Acciones
Compartido
0
Descargas
3
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

1 desastres naturals guillem i francesc

 1. 1. Identificació: ens trobem davant d’un mapamundi que ens indica quins tipus de desastres poden succeir i en quines zones els podem trobar. Elements: -Escala: és un mapa d’escala 1cm és igual a 1000 km.
 2. 2. -Llegenda: la llegenda ens mostra per colors, els tipus de desastres naturals, on trobem: - de color groc trobem les zones on hi ha risc de sequíes. - de color verd clar són les zones amb perill de desastres geofísics - de color blau les zones amb perills hidrològics - de color verd fosc els desastres geofísics i hidrològics - de color marró els llocs on hi ha risc de sequeres i problemes geofísics - de color lila les zones amb risc de sequera i problemes hidrològics -de color salmó les zones amb risc de sequera, amb problemes hidrològics i geofísics.
 3. 3. Tipus de mapa: aquest és un mapa climàtic, ja que ens informa sobre els problemes, desastres naturals, en diferents parts del món. Font: aquest mapa prové de l’editorial barcanova.
 4. 4. Descripció: En el mapa podem veure les arres de risc més altes dels principals desastres naturals que tenen lloc en el planeta Terra. El medi natural es dinàmic i els seus canvis poden tenir una magnitud molt variable. El riscos mediambientals són fenòmens que es presenten de manera violenta i de gran intensitat. A que es deuen els riscos ambientals? El riscos ambientals comprenen tant els riscos d’origen natural com els antròpics o els de caràcter mixt.
 5. 5. Per considerar un fenomen natural com un risc natural aquest hauria d’afectar potencialment a les persones o als seus béns personals. Si els efectes són molt importants parlem de desastres naturals. També trobem els riscos propis de les activitats humanes, anomentas riscos antròpics. Es modifica el medi natural ( incendis, vessament de pertoli...).
 6. 6. Factors a tenir en compte quan parlem de riscos naturals: -La magnitud: la dimensió i la intensitat del fenòmen. -La freqüència: el nobre de vegades que es pot arribar a repetir. - La perillositat: probabilitat de que es produeixi un fenòmen d’una extensió, intensitat i durada considerables. -L’exoposició: el nobre de persones que que estan sotmeses al determinat risc. -La vulnerabilitat: el percentatge de persones o de béns que poden ser dañats.
 7. 7. Principals causes dels riscos naturals: -La degradació del medi ambient: té un paper crític com a desencadenant d’alguns desastres o l’empitjorament d’altres. El canvi climàtic que vivim agreuja la possibilitat de riscos naturals. -La desforestació: provoca sequeres i a més, inundacions (desapareix la cobertura vegetal que absorbeix part de l’aigua ).
 8. 8. Factors a tenir en compte quan parlem de riscos antròpics: Tenen el seu origen en les activitats desenvolupades per les societats. Podem distingir tres tipus: -Els d’origen tecnològic; accidents en activitats productives, en la producció d’energia nuclear...
 9. 9. -Els riscos associats a fenòmens naturals; inundacions per una mala gestió d’aigua... -Els d’origen divers; accidents de transit. Altres activitats humanes que generen riscos: mineria, indústria, transport de mercaderies perilloses, manipulació de materials radioactius...
 10. 10. Interpretació i conclusions -Valoració: les zones de color no són molt significatives respecte a les que no estan pintades, és a dir, gran part del món no pateix cap risc, però tampoc ens en podem refiar, ja que les coses canvien. Tots els desastres estan relacionats amb l’aigua excepte els geofisics, això ens indica la seva importància. -Perspectives de futur: de cara als propers vint anys, el mateix mapa serà irreconeixible, ja que amb tot el que ha canviat en pocs anys a causa del canvi climàtic, no és res en comparació amb el que pot succeir.
 11. 11. -Conclusions: per evitar riscos ambientals de cualsevol tipus hauríem de velar més per el planeta ja que nosaltres depenem d’ell. Actualment hi ha moltes mesures per contrarestar o atenuar aquests riscos: mesures de predicció, de sensibilització, de recuperació… Si continuem comportant-nos amb la Terra com ho fem ara, no podrem garanir la vida humana en un futur. El planeta serà inhabitable i els riscos ambientals seràn cada vegada més freqüents.

×