Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Presentació
-Identificació
-Elements
-Escala
-Llegenda
-Tipus de mapa
-Font
Ànalisi
-Descripció
-Explicació del fenònem ge...
Elements
Escala
L’escala equival

a 500.000 caps de bestiar

A la llegenda se’ns mostren per color els tipus de bestiar qu...
Identificació
Ens trobem davant d’un mapa d’Espanya, on se'ns mostren gràfics per
zones (comunitats autònomes sobre la ram...
Sector boví
El sector boví es el quart de la unió europea per ordre d'importància i
ha assolit una gran rellevància per la...
Sector caprí
Les
cabres
produeixen
aproximadament
només un 2% del
subministrament total
de llet al món.
Normalment de la l...
Sector oví
A tot el món s'exploten més de mil milions d'animals per obtenir la seva
llana. Al voltant del 40% s'obté d'ove...
Sector porcí
El sector ramader més important, per quantitat de bestiar i per
producció econòmica, es el porcí. Espanya es ...
Anàlisi
Ens trobem davant d’un mapa temàtic polític. Al mapa se’ns mostra per
comunitats autònomes la ramaderia, és a dir ...
Conseqüències
-Això ha fet que es multipliques la producció d’animals i la seva
explotació.
-Els excrements generats pels ...
Valoració
Degut al constant augment de població cada vegada es necessiten
més recursos alimentaris però hem de tenir en co...
2 bestiar per comunitats autònomes guillermo i francesc
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

2 bestiar per comunitats autònomes guillermo i francesc

439 visualizaciones

Publicado el

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

2 bestiar per comunitats autònomes guillermo i francesc

 1. 1. Presentació -Identificació -Elements -Escala -Llegenda -Tipus de mapa -Font Ànalisi -Descripció -Explicació del fenònem geogràfic -Representat i relació amb altres espais geogràfics -Causes dels fets representats en el mapa -Conseqüències dels fets representats Interpretació/Conclusions -Conclusions -Valoració -Perspectives de futur
 2. 2. Elements Escala L’escala equival a 500.000 caps de bestiar A la llegenda se’ns mostren per color els tipus de bestiar que hem tractat abans,i aquest colors són: -bestiar boví -bestiar oví -bestiar caprí -bestiar porcí Font: barcanova
 3. 3. Identificació Ens trobem davant d’un mapa d’Espanya, on se'ns mostren gràfics per zones (comunitats autònomes sobre la ramaderia i els diferent tipus de bestiar: concretament quatre:
 4. 4. Sector boví El sector boví es el quart de la unió europea per ordre d'importància i ha assolit una gran rellevància per la seva producció de carn i llet.
 5. 5. Sector caprí Les cabres produeixen aproximadament només un 2% del subministrament total de llet al món. Normalment de la let de cabra se'n fa formatges, mantega, gelats, iogurts i altres productes. Algunes cabres es crien específicament per la seva llet. La producció de llet diària de les cabres és de 2,7 a 3,6 litres. En general té un 3,5% de greix.
 6. 6. Sector oví A tot el món s'exploten més de mil milions d'animals per obtenir la seva llana. Al voltant del 40% s'obté d'ovelles merinas i un 43% de varietats creuades. El 17% restant procedeix en la major part de varietats especials d'ovella i altres animals. També se les utilitza per extreure la llet amb la que elaborar productes làctics.
 7. 7. Sector porcí El sector ramader més important, per quantitat de bestiar i per producció econòmica, es el porcí. Espanya es el quart productor mundial de carn de porc i el segon de la unió europea, després d’Alemanya.
 8. 8. Anàlisi Ens trobem davant d’un mapa temàtic polític. Al mapa se’ns mostra per comunitats autònomes la ramaderia, és a dir dels quatre tipus de bestiar esmentats anteriorment. Causes La ramaderia proporciona més de la tercera part del valor econòmic de la producció final agrària. El sector ramader mostra un elevat grau de vinculació a les indústries càrnies i làcties. La ramaderia industrial amb estabulació al bestiar, mecanització dels procesos de creixement i elevades concentracions d’animals, s’ha imposat com a model majoritari. D’aquesta manera el constant augment de població ha fet que augmenti la necessitat de productes alimentaris bàsics entre els que trobem la carn o la llet. No tant sols productes alimentaris, també s’utilitza la pell per elaborar la roba que vestim. .
 9. 9. Conseqüències -Això ha fet que es multipliques la producció d’animals i la seva explotació. -Els excrements generats pels animals contribueixen significativament a el “efecte hivernacle”. -La fermentació dels seus excrements equival a una cambra de les emissions de metà. - Empobriment de la qualitat dels productes alimentaris a causa de les modificacions genetiques que fan als animals per aumentar el benefici. Per exemple el cas de les ovelles.
 10. 10. Valoració Degut al constant augment de població cada vegada es necessiten més recursos alimentaris però hem de tenir en compte que vivim en un món limitat, no podem seguir així. A més la manera en que exploten els animals no es gens respectable per ells, això es pot veure amb l’aviram, on es crien pollastres en espais molt reduïts i són engreixats per el seu posterior consum. Pensem que també augmenta el consum d’aigua, recurs que es torna cada vegada més escàs encara que sembli que no.

×