LA URBANITZACIÓ
IRENE HERRANZ
SILVIA MUÑOZ

LAURA RODRIGUEZ
MAPA
PRESENTACIÓ
Identificació

Elements

Aquest
mapa de
Catalunya
ens mostra
els sectors
del territori
on es
manifesta
un cont...
ANÀLISIS DEL MAPA
DENSITAT DEL
TERRITORI
URBANITZAT

Descripció del
mapa

Representació i
relació amb altres
espais geogrà...
ANÀLISIS DEL MAPA
• Degut al continu urbà desplaçament de la població del centre
cap a la perifèria comencen a crèixer les...
CONCLUSIONS
• LA DENSITAT D’URBANIZACIÓ És l’impacte i efecte d’urbanitzar, de
construir edificis urbans per desenvolupar ...
CONCLUSIONS
DESFORESTACIÓ

DESTRUCCIÓ DE LA BIODIVERSITAT
DEGRADACIÓ DE SÒL FÈRTIL I ECOSISTEMES
PÈRDUA DE LA PROPIETAT HI...
PERPECTIVES DE FUTUR
Perspectives pel 2030
Creixement molt
baix en els països
més
desenvolupats
(1.018,7 milions),
tot i ser més d’un
80% de la...
PROPOSTA
• Per això, la única proposta urbanística sensata consisteixi en
limitar dràsticament la expansió del sòl urbà i ...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

2 la urbanitzacio irene sílvia laura

471 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
471
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
40
Acciones
Compartido
0
Descargas
1
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

2 la urbanitzacio irene sílvia laura

 1. 1. LA URBANITZACIÓ IRENE HERRANZ SILVIA MUÑOZ LAURA RODRIGUEZ
 2. 2. MAPA
 3. 3. PRESENTACIÓ Identificació Elements Aquest mapa de Catalunya ens mostra els sectors del territori on es manifesta un continu urbà. Escala. Escala numèrica. Llegenda. Mitjançant un codi de colors (de més clar a més fosc) augmenta la intensitat. Tipus de mapa Font Mapa temàtic: És tracta d’un mapa temàtic perquè proporciona informació d’un tema concret. Mapa quantitatiu el color ens indica element de quantitat. Mapa de coropletes: A mesura que el color és més fosc s’hi interpreta que hi ha més intensitat. Altes de la nova ruralitat, 2009.
 4. 4. ANÀLISIS DEL MAPA DENSITAT DEL TERRITORI URBANITZAT Descripció del mapa Representació i relació amb altres espais geogràfics. • És el creixement de les zones urbanes com a conseqüència del desenvolupament de la societat. • Mapa de Catalunya i es veu representat la densitat del territori urbanitzat. La zona del litoral és la més urbanitzada i contra més interior menys urbanitzat. • Relacionat amb el creixement de població. L’augment de la població .
 5. 5. ANÀLISIS DEL MAPA • Degut al continu urbà desplaçament de la població del centre cap a la perifèria comencen a crèixer les ciutats ampliant-se cada cop més. En el mapa de Catalunya es centralitza sobretot Explicació al litoral i prelitoral. del fenomen. • Es produeix degut al desplaçament de la gent per motius laborals, reduir temps i despeses, millor nivell de vida, millora Causes dels de la qualitat en educació i varietat en entreteniment. fets.
 6. 6. CONCLUSIONS • LA DENSITAT D’URBANIZACIÓ És l’impacte i efecte d’urbanitzar, de construir edificis urbans per desenvolupar les activitats humanes. • El seu origen prové de la Revolució Industrial. • Les ciutats més urbanitzades són a la costa, com Barcelona, Tarragona, Mataró. • Contra més al interior menys urbanització.
 7. 7. CONCLUSIONS DESFORESTACIÓ DESTRUCCIÓ DE LA BIODIVERSITAT DEGRADACIÓ DE SÒL FÈRTIL I ECOSISTEMES PÈRDUA DE LA PROPIETAT HISTÒRICO – CULTURAL CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA PROBLEMES DELS RECURSOS HIDRÀULICS
 8. 8. PERPECTIVES DE FUTUR
 9. 9. Perspectives pel 2030 Creixement molt baix en els països més desenvolupats (1.018,7 milions), tot i ser més d’un 80% de la població. Actualment ja s'ha superat el llindar del 50% i les projeccions de futur indiquen la població urbana pot arribar al 60% del total de la població mundial. Països menys desenvolupats. Amb gairebé 4.000 milions passaran a tenir el 79,5% de la població urbana mundial i que superaran la barrera del 50% respecte al total de la població. Per continents. L'any 2030, el 53,8 % de la població urbana mundial viuria a Àsia , seguida de la d' Àfrica ( 15,5% ) . A Europa els 555.300.000 d'habitants urbans només representarien el 11,2% mundial i cauria fins al quart lloc , per darrere Amèrica Llatina (12,1 %) .
 10. 10. PROPOSTA • Per això, la única proposta urbanística sensata consisteixi en limitar dràsticament la expansió del sòl urbà i millorar la gestió i qualitat del existent, conservant-lo i rehabilitant materials i tècniques que causin el mes mínim impacte ambiental.

×