Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
MAPA DE SÍMBOLS
PUNTUALS QUANTITATIUS
Oriol Barriga Colominas
Eric Martín Cruz
CARACTERÍSTIQUES
DEL MAPA
És un tipus de mapa amb uns símbols amb un valor numèric determinat
indicat en la llegenda. Com ...
ANÀLISI DEL MAPA
Rejoveniment de la
població per la immi-
gració
Emigració cap als països
desenvolupats. Menys
avenços mèd...
CONCLUSIONS
EN ELS PAÏSOS MENYS DESENVOLUPATS:
En els països menys desenvolupats trobem una majoria de població jove a cau...
PERSPECTIVES DE FUTUR
El mapa demostra que les dades de la població vella (és a dir,
més de 65 anys) augmenten arreu del m...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

3 índex d'envelliment eric i oriol

427 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

3 índex d'envelliment eric i oriol

  1. 1. MAPA DE SÍMBOLS PUNTUALS QUANTITATIUS Oriol Barriga Colominas Eric Martín Cruz
  2. 2. CARACTERÍSTIQUES DEL MAPA És un tipus de mapa amb uns símbols amb un valor numèric determinat indicat en la llegenda. Com més gran és el símbol representat en el mapa més importància té l’element representat. QUÈ ÉS? FONT I ANY: El mapa pertany a l’editorial Barcanova i pertany a l’any 2011. ESPAI GEOGRÀFIC REPRESENTAT: Tots els països del món separats per àrees geogràfiques diverses.
  3. 3. ANÀLISI DEL MAPA Rejoveniment de la població per la immi- gració Emigració cap als països desenvolupats. Menys avenços mèdics i mesures anticonceptives. La fam i la pobresa augmenta la mortalitat Constituïda per països desenvolupats, amb una població envellida Zones força empobrides i afectades per guerres Zona poc poblada per les condicions meteorològiques i amb una esperança de vida baixa Països molt poblats( Japó, Xina) amb fertilitats elevades
  4. 4. CONCLUSIONS EN ELS PAÏSOS MENYS DESENVOLUPATS: En els països menys desenvolupats trobem una majoria de població jove a causa de l’elevada natalitat per falta de mètodes anticonceptius, poques mesures higièniques, etc. Hem d’esmentar que aquests països no tenen una alta esperança de vida degut a la manca de sanitat, la fam, la pobresa, etc. Això condiciona que aquestes persones sovint no passin dels 40 anys de vida. També apareix el problema de les emigracions a països desenvolupats per temes merament econòmics que comporten que la població entre els 20-40 sigui menor. EN ELS PAÏSOS DESENVOLUPATS: En aquests trobem una tendència a l’envelliment de la població a causa de l’elevada esperança de vida dels habitants gràcies als avenços que hi ha en medicina i higiene. També existeixen les residències que fan la funció de cuidar de les persones d’avançada edat. Pel que comporta l’índex de natalitat és més o menys moderat gràcies als mètodes anticonceptius i, com a possibilitat, perquè no els desitgen ja que comporten problemes econòmics.
  5. 5. PERSPECTIVES DE FUTUR El mapa demostra que les dades de la població vella (és a dir, més de 65 anys) augmenten arreu del món. Països com Indonèsia, Mèxic, l’Índia han superat actualment la població vella de fa 30 anys. Aproximadament cap al 2045 la població de més de 65 anys superarà la població entre 0 i 14 anys. Per tant, hi ha una tendència a l’augment del envelliment de la població en els països desenvolupats i un augment de la població jove als països menys desenvolupats.

×