ACTIVITAT OBLIGATÒRIA 3.

L'activitat consisteix en planificar la infraestructura tecnològica
necessària per poder dur a t...
A l’aula d’informàtica, a la sala de professors i a secretaria hi ha una impressora
i un scanner. Les impressores són a co...
Tasca econòmica.

Es demanarà la participació, la col·laboració i la contribució de les famílies en la
millora tecnològica...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Actividad Obligatoria 3 Y 4

167 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
167
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
1
Acciones
Compartido
0
Descargas
1
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Actividad Obligatoria 3 Y 4

  1. 1. ACTIVITAT OBLIGATÒRIA 3. L'activitat consisteix en planificar la infraestructura tecnològica necessària per poder dur a terme el projecte: Ordinadors, perifèrics, ajudes tècniques, aplicacions bàsiques,... és a dir, concretar els recursos necessaris per tirar endavant el projecte!!! També cal especificar la seva distribució en el centre: a les aules, a una aula d'informàtica, al passadís??!!, indicant també el nombre d'ordinadors a cada aula (no és necessari que sigui el mateix per a cada nivell). Vos recordo que cal justificar totes les propostes. Pla de la infraestructura tecnològica: Per a analitzar tots els recursos dels quals disposa i dels quals volem que disposi el nostre centre educatiu, hem elaborat el següent pla: Aplicació del projecte: El desenvolupament d’aquest projecte només es realitzarà a l’aula d’informàtica i a les seves respectives hores establertes. Amb l’aplicació d’aquest projecte, s’aconsegueix: - Treballar objectius i subprojectes d’altres àrees. - Emprar recursos informàtics dins l’aula: recerca d’informació per a les activitats intercurriculars o subprojectes de treball, recerca de fotografies, etc. - Participar activament en el seu bloc d’aula, penjant feines seves, deixant les seves opinions i comentaris. - Participar en la creació del bloc. Recursos actuals: b) El centre no disposa d’aula de vídeo pròpiament dit, no obstant, utilitzen la biblioteca i l’aula de música com a tal. Aquestes dues aules disposen de vídeo, DVD i televisió. c) Al centre també hi ha: dos ordinadors a secretaria i un a la sala de professors. Aquests s’utilitzaran per a les tasques del dia a dia del centre: redacció d’actes, circulars, preparació de materials, de proves d’avaluació, posar qualificacions. d) L’aula d’informàtica: té a la seva disposició 15 ordinadors. Tots els ordinadors del centre disposen de connexió a Internet. Els recursos dels ordinadors són els següents: - Elements perifèrics d’entrada: teclat i ratolí. - Elements perifèrics de sortida: monitor i altaveus.
  2. 2. A l’aula d’informàtica, a la sala de professors i a secretaria hi ha una impressora i un scanner. Les impressores són a color i tant a l’aula d’informàtica com a secretaria estan connectades a tots els ordinadors de les seves respectives aules, per tal així, tots els ordinadors poder imprimir. Recursos en una “possible” futura ampliació: a) Introducció de com a mínim un ordinador a cada aula del centre. Els recursos de l’escola són molt limitats i no és possible aconseguir que a l’aula hi hagi un ordinador per alumne. Aquest ordinador seria utilitzat tant pels alumnes com pel mestre, i el seu ús consistirà en: la recerca d’informació per resoldre algun dubte, recerca de fotografies, etc. b) Ampliació de la sala d’ordinadors: el centre disposa d’una aula específica on actualment hi ha quinze ordinadors, a curt termini, es pretén aconseguir la incorporació de 10 ordinadors més. c) NNTT a la biblioteca. Actualment, el centre no compta amb: pantalla de projecció, canó de projecció o projector de diapositives. Per això, es contempla la possibilitat d’adquirir com a mínim una unitat de cadascun i situar-los a la biblioteca del centre. La funció d’aquests elements consistirà en: projecció de pel·lícules, exposició de Power points, reunions de claustre, etc. d) Introducció a les NNTT. El centre es vol actualitzar, per aquesta raó, es proposa com a objectiu, la adquisició de 5 “PEN” drivers (unitats d’emmagatzematge) per aula. Amb aquesta adquisició, l’escola vol que els alumnes descobreixin i aprenguin les noves formes o recursos d’emmagatzematge. A més, resulta molt econòmic i un estalvi en CD- ROM i disquets. Aquest recurs és un element perifèric tan de sortida com d’entrada. Ajudes organitzatives i econòmiques. Tasca organitzativa. Per al correcte desenvolupament d’aquest projecte, a l’escola es crearà un grup de comissió, format per dos professors/es participants en el projecte i un membre de l’equip directiu. Encara que els principals encarregats de dur a terme el projecte són els mateixos alumnes, aquests mestres coordinadors s’encarregaran de resoldre tots els problemes que es puguin generar. Es recomana als docents que formen part d’aquesta comissió, assistir periòdicament a cursos de formació orientats a un millor ús i coneixements de les noves tecnologies, per tal de treure millor profit. Després ho transmetran a la resta del professorat.
  3. 3. Tasca econòmica. Es demanarà la participació, la col·laboració i la contribució de les famílies en la millora tecnològica del centre. Les famílies poden participar donant a l’escola eines o aparells relacionats amb la informàtica: pantalles, teclats, altaveus, etc. No s’obligarà a ningú i en tot cas es tractarà d’una participació de caire voluntària.

×