Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Lumea Swarovski(Averio)

In umbra stralucirii fiecarui „cristal Swarovski” se ascunde o istorie, o viata, o pasiune, o iubire...

 • Inicia sesión para ver los comentarios

Lumea Swarovski(Averio)

 1. 1. "Adăugăm strălucire vieții de zi cu zi" - Daniel Swarovski
 2. 2. În anul 1883, Daniel Swarovski vizita Expoziţia Internaţională de produse electrice de la Viena, unde avea ocazia să admire maşini inventate de Edison şi alți contemporani, care i-au schimbat radical ideea despre prelucrarea cristalului. A început o muncă titanică, timp de noua ani, pentru realizarea unei mașini care să-i permită prelucrarea cristalelor, finalizată în 1892. Odată cu inventarea „mașinii automate de tăiere a cristalelor”, s-a născut și „Cristalul Swarovski”, care a deschis poarta unei lumi fascinante dar şi a unei afaceri care s-a dovedit a fi extrem de prosperă. În 1895, Swarovski s-a mutat la Wattens, o mică localitate din Alpii tirolezi, aflată la 15 km de Innsbruck, unde împreună cu cei trei fii ai săi - Wilhelm, Friedrich şi Alfred, a deschis Fabrica de tăiat cristale, realizate din sticlă optică extrem de pură, de calitate superioară, cu mai multe fețe, cu taietură precisă, cu muchii fine, realizate industrial. Cristalul astfel obținut crează un efect de strălucire datorită multiplelor fațete care captează lumina și o reflectă în sclipiri și culori atractive. De la binocluri, ceasuri şi obiecte decorative până la bijuterii extravagante, toate aceste obiecte sunt realizate aici din cristale Swarovski, iar marile case de modă şi bijutierii din întreaga Europă au comandat cantități impresionante. Succesul era al lor! Maestrul a murit la 94 ani, orbit de la strălucirea cristalelor sale dar a lăsat fiilor săi moștenire un impreriu care strălucește și are ochii deschiși, asemeni „Uriașului”... Sediul Swarovski din Wattens
 3. 3. "Kristallwelten" Uriașul cu ochii de cristal
 4. 4. Muzeul se deschide într-un hol generos unde se află „Zidul de cristal”, un perete înalt de 11 m și lung de 42 m, plin cu pietre Swarovski. Candelabrul "Mediterraneo„ o meduză uriașă creată de Gaetano Pesce „BLUE HALL”
 5. 5. Piesa centrală a BLUE HALL este: „Centenarul” cel mai mare cristal șlefuit vreodată! Are un diametru de 40 cm, 62 kilograme, 310.000 de carate, 100 de fațete șlefuite - caracteristici care i-au asigurat locul în Cartea Recordurilor.
 6. 6. Chetak a fost calul Maharajahului Pratap, regele Rajputs din nordul Indiei. Calul, deși grav ranit, i-a salvat viata regelui în bătălia de la Haldighati, la 21 iunie 1576. In memoria lui, Regele Pratap a construit un monument pentru calul său, la Haldighati. „ARMĂSARUL NEGRU” (harnașament lucrat cu cristale) Este o replică a lui „Chetak”, un cal din rasa Marwari renumit în legendele indiene din Rajput pentru vitejie și loialitate.
 7. 7. Cristal Wall „Nana” - Niki de Saint Phalle Stele pentru opera „Aida” (Luxor, Egipt) – Keith Haring
 8. 8. „The Persistence of Memory” - Salvador Dalí „Cristal Poems”
 9. 9. Creație Jim Whiting „Teatrul mecanic" combină oameni și tehnologie, bizar și estetic într-un spectacol de modă ieșită din comun. Protagoniști sunt un Adonis și un „Walking Woman", care reprezintă relația dintre bărbat și femeie, cu obiecte rigide, haine în zbor și un ciudat dans prin aer. „TEATRUL MECANIC”
 10. 10. „DOMUL DE CRISTAL” este o încăpere în interiorul unui cristal imens format din 595 de oglinzi
 11. 11. „SILENT LIGHT” POMUL DE CRISTAL cu 150.000 de cristale Swarovski! Creație Tord Boontje & Alexander McQueen
 12. 12. „REFLEXII” Un pasaj spectaculos unde sunt amplasate 48 de poliedre de sticlă în diverse mărimi și poziții, simbolizând cristale.
 13. 13. „OPACITATEA TRANSPARENTĂ” Creația lui Arik Levy este un omagiu adus diversității cristalului
 14. 14. „CAMERA WONDER” este rotundă, fără colțuri, locul unde totul se învârte în jurul experienței holistice a spațiului. Chiar dacă la prima vedere arată ca un bâlci plin de culoare și exuberantă, în realitate, spune mii și mii de povestiri scurte, în mișcare, pe muzică, reflecții și aluzii ușoare la societatea modernă.
 15. 15. Pădurea „Wonder EDEN”, creație Fredrikson & Stallard Eden este o lume fantastică, arhaică, primitivă, o sălbăticie densă de structuri simple de alamă lustruită, care prin pereții cu oglinzi par să meargă la infinit. În adâncurile acestei păduri întunecate descoperi pietre ciudate, ascunse sub forma celor mai mari cristale Swarovski produse vreodată.
 16. 16. Galeria „FAMOS” Celebritați arhitecturale ale lumii concepute de artiștii ruși „Blue Noses”:  Taj Mahal din Agra;  Mausoleul lui Lenin din Moscova;  Piramida lui Keops din Giza de 105 de kg;  Empire State Building- New York , format din 386 de piese individuale.
 17. 17. „CRYSTAL FOREST” ”PĂDUREA DE CRISTAL” – creațiea pictorului video italian Fabrizio Plessi, este dedicată elementelor de foc, apă și cristal, combinând materialul natural al lemnului cu tehnologia video. Fiecare trunchi de copac agățat de tavan afișează interacțiunea dintre lumini, licăriri, paiete, sunete, pocnituri, foc, clipocit de ape și strălucirile de cristal.
 18. 18. Monstrul marin biblic, format din peste 10.000 de cristale „LEVIATHAN”
 19. 19. „Pasajul de gheață” este un coridor gol care prinde viață odată cu primul pas făcut înăuntrul său, când... Lumini și zgomote ciudate, scârțâit misterios uneori alarmant, pocnituri ca și cum o suprafață înghețată este gata-gata să se rupă... creație Tirolezi Oliver Irschitz „ICE PASSAGE”
 20. 20. creația artistului în sticlă Paul Seide este formată din tuburi sticlă în spirală, de cca.10 m lungime, suflate cu gura, umplute cu argon și neon, înobilate cu cristale așezate pe lângă spirale de sticlă, pentru a le crește luminozitatea. „CRYSTAL CALIGRAFIE”
 21. 21. „TIMELESS” Zona expozițională „spune” istoria firmei Swarovski și a cristalelor sale începând de la fondarea companiei până la magia scenei, marelui ecran, curiozitați , glamour, nostalgie, istorie și tehnologie, actualitate.
 22. 22. ©Averio.pps
 23. 23. Lumea cristalelor este completată, în afara zonei expoziționale, cu un parc cu un peisaj fantastic, restaurant, loc de joacă, cascade, un labirint din gard viu și luminații deosebite pe timp de noapte.
 24. 24. averio13@yahoo.roFoto: personale & net Text: net & kristallwelten.swarovski.com „Schneewalzer”

×