Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Животните около нас - 2 клас - В. П.

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 30 Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (20)

A los espectadores también les gustó (9)

Anuncio

Similares a Животните около нас - 2 клас - В. П. (20)

Más de Veska Petrova (20)

Anuncio

Más reciente (20)

Животните около нас - 2 клас - В. П.

 1. 1. Веска Петрова, ОУ”проф. Д. Димов”, гр. Ловеч
 2. 2. ж
 3. 3. В гората, на полето, в реките и морето, във фермите, в зоопарковете и у дома живеят различни животни. Те са част от живата природа. Животинският свят е много разнообразен.
 4. 4. Сами намират храната си.
 5. 5. Сами отглеждат малките си.
 6. 6. Дивите животни живеят свободно в природата. Те не зависят от човека. Сами търсят храна и подслон. Сами отглеждат малките си. Човекът им осигурява храна само през тежките мразовити зими.
 7. 7. Какво знаете за тези животни? Къде живеят? Кой се грижи за тях?
 8. 8. Селскостопанските животни живеят в дворовете и фермите. Хората се грижат за тях. Хранят ги, чистят им, лекуват ги. Помагат им да отглеждат малките си. Селскостопанските животни дават храна на човека.
 9. 9. Домашните любимци живеят в дома на човека. Те се нуждаят от постоянни грижи – хранене, къпане, разходки, грижи за здравето. Даряват ни приятни мигове, радост и обич.
 10. 10. В специално уредени зоопаркове живеят най – различни животни. Специалисти се грижат за тях и отглеждат малките. Хранят ги, чистят им, лекуват ги. Целта е да можем да ги опознаваме, да ги изучаваме и да им се любуваме.
 11. 11. Познай животното: А останалите са: домашен любимец диво животно селскостопанско животно Кликни до него.
 12. 12. Познай животното: А останалите са: животно от Зоопарк селскостопанско животно диво животно Кликни до него.
 13. 13. Познай животното: А останалите са: домашен любимец диво животно животно от Зоопарк Кликни до него.
 14. 14. Познай животното: А останалите са: селскостопанско животно животно от Зоопарк домашен любимец Кликни до него.
 15. 15. Помогни на малките да открият семействата си. Назови имената им. 1 4 2 3
 16. 16. Учебна тетрадка Открий номера на всяко животно 1 7 8 13 и го постави на 9 11 12 1413 мястото, където 2 10 1 живее. 3 4 5 6 1 Някои от тези животни могат да бъдат в повече от една група. Кои са те?
 17. 17. Получават специализирани Сами се грижат грижи от хората, за себе си. работещи в зоопарка. Разкажи кой се грижи за тези животни. Получават грижи от хората, Получават грижи от своите в чиито домове живеят. стопани /фермери/.
 18. 18. Помогни на животните да намерят своята храна.
 19. 19. ЧЕРВЕНА За тези, които искат да видят и прочетат повече: КНИГА В нея са включени всички застрашени, изчезващи и изчезнали биологични видове, живеещи на територията на България. Том първи е посветен на растенията. Том втори е посветен на животните. http://e-ecodb.bas.bg/rdb/bg/vol2/drawings.html http://e-ecodb.bas.bg/rdb/bg/vol2/multimedia.html http://e-ecodb.bas.bg/rdb/bg/ http://e-ecodb.bas.bg/rdb/bg/vol2/photogallery.html
 20. 20. Най – дълго живее костенурката, а най – кратко – мушицата еднодневка. Защитниците на природата не одобряват избиването на животни и използването на кожите им за дрехи. Има различни породи животни. Например има порода зайци, които са диви, други са домашни животни, а има и декоративни, които отглеждаме като домашни любимци.
 21. 21. 1. Проучи колко време е нужно на пиленцето и на прасенцето да пораснат. - УТ стр. 25/2 2. С помощта на детски енциклопедии и Интернет проучи и разкажи за 3 застрашени (защитени) животински вида у нас. 3. Проучи и разкажи какви диви животни има в близост до твоето селище.
 22. 22. Веска Петрова, ОУ”проф. Д. Димов”, гр. Ловеч

×