Publicidad

Животът на хората - ОС, Анубис, В. П.

учител en ОУ "Проф. Д. Димов"
28 de Feb de 2017
Publicidad

Más contenido relacionado

Presentaciones para ti(20)

Más de Veska Petrova(20)

Publicidad

Животът на хората - ОС, Анубис, В. П.

 1. Времето тече и отминава. Живеем вече в XXI век – време, в което всичко около нас се развива и променя.
 2. Разгледайте двете картини. Какво се е променило в този град? преди сега  Градовете и селата придобиват нов облик.  Нараства броя на жителите на градовете.  На мястото на обработваемите земи са построени огромни заводи, модерни жилищни квартали, детски площадки, басейни, нови сгради, стадиони и игрища, съвременни училища и болници, увеселителен парк… Кликни!  Тесните улички са заменени с широки и прави улици с тротоари.  Жилищните квартали са с междублокови площадки и градинки за забавления и почивка.  Строят се многоетажни жилищни блокове от бетон, стъкло, както и модерни жилищни кооперации.  Движат се много повече превозни средства.
 3. Разгледайте снимките. Разкажете как се е променило вашето родно място – град Ловеч? В презентацията са използвани снимки от Интернет. Кликни, за да отвориш презентацията.
 4. Разгледайте картините. Как са се променили пътищата и транспортните средства? Припомнете си какви промени са настъпили при транспортните средства. Кликнете, за да отворите презентацията.
 5. Разгледайте картините. Как са се променили пътищата и транспортните средства?  Строят се нови широки пътища и магистрали.  Непрекъснато се извършват ремонти.  Движат се много повече превозни средства.  Появата и използването на модерен и усъвършенстван транспорт е резултат от непрекъснатото развитие на технологиите, от промените в начина на живот на хората.
 6. Разгледайте картините. Какви промени са настъпили в живота на хората?
 7. Разгледайте картините. Какви промени са настъпили в живота на хората?  Битовата техника става модерна, съвременна, много по- удобна. /печки, перални, хладилници, отоплителни уреди…/.  Създават се енергоспестяващи електроуреди.  Създава се нова техника, която освобождава хората от изпълнението на тежък физически труд, за да имат повече време за творчески занятия, развлечения и почивка.
 8. Разгледайте картините. Проучете как вашите родители са прекарвали свободното си време. Как и с какво са се забавлявали? Какви промени са настъпили в живота на хората?
 9. Разгледайте картините. Проучете как вашите родители са прекарвали свободното си време. Как и с какво са се забавлявали? Какви промени са настъпили в живота на хората? В миналото:  Игри и забавления навън с приятели /игра на ластик, въже, ръбче, народна топка, стражари и апаши, дама, топчета…/.  Игрите са били много по-весели, по-забавни, по-безопасни.  Не е имало толкова басейни, паркове и съоръжения за детските площадки, но е било хубаво – навън и сред приятели. Кликни! Днес:  Днес хората прекарват повече време пред компютъра и малкия екран, отколкото навън.  Децата също. Те растат под постоянен родителски надзор, защото времената са такива. Опасно е навън. Опасни са и някои от игрите в Интернет.  Създадени са различни места с модерни съоръжения и атракции за забавления.
 10. Разгледайте картините. Как са общували хората в миналото и откъде са получавали информация? Разкажете какви средства използват днес. Кликни, за да отвориш презентацията. Тя ще ти помогне.
 11. ДОМАЩНА РАБОТА: стр. 24/ 1, 2, 3
 12. 1. Промени в живота на хората. 2. Развитие на градовете. Промени. 3. Развитие на транспорта. Промени. 4. Битова техника – развитие . Как променя живота на хората? 5. Почивка и забавления. Промени. 6. Развитие и промени в средствата за информация и комуникация.
 13. В презентацията са използвани картинки и снимки от Интернет.
Publicidad