PGH
(Progecte genoma humà)
On neix i com es va elaborar?
Que es? és un projecte d’investigació científica d’
àmbit internacional.
Robert Sinsheimer 1...
Francis collins i Craig Venter
-En quin punt ens trobem del genoma humà:
Seqüenciació: es tractava d'esbrinar la posició de tots els
nucleòtids del genom...
Mirant al futur...
La segona part del PGH és la fase PPH (Human Protein Project),
l'objectiu del qual és conèixer totes le...
Debat Ètic
Qui col·labora? NRC OTA ELSI ESLA HUGO UNESCO
Oviedo, centres privats.
A qui tenim d'evitar?
Què fer?
Què en pe...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Projecte genoma humà

972 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Meditación, Tecnología
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
972
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
114
Acciones
Compartido
0
Descargas
3
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Projecte genoma humà

  1. 1. PGH (Progecte genoma humà)
  2. 2. On neix i com es va elaborar? Que es? és un projecte d’investigació científica d’ àmbit internacional. Robert Sinsheimer 1984, institut d'investigació genoma humà. Al 1988 sorgirà el PGH. L'any 2003, sequenciació del PGH.
  3. 3. Francis collins i Craig Venter
  4. 4. -En quin punt ens trobem del genoma humà: Seqüenciació: es tractava d'esbrinar la posició de tots els nucleòtids del genoma (cadascuna de les quatre possibles bases nitrogenades típiques de l'ADN). Cartografia o Mapatge Genètic: consistia a localitzar els gens en cadascun dels 100 parells de cromosomes de l'ésser humà. Identificació dels Gens en el Genoma Humà Determinació de la seqüència de les bases nitrogenades que formen l'ADN humà Manteniment a resguard de la informació anterior creant basesdedades d'accés públic On estem?
  5. 5. Mirant al futur... La segona part del PGH és la fase PPH (Human Protein Project), l'objectiu del qual és conèixer totes les proteïnes que hi ha al nostre organisme. La raó fonamental pel llançament d'aquest projecte és que la majoria de malalties es manifesten en el terreny de les proteïnes. L'objectiu comú és, per tant, identificar les proteïnes humanes per trobar fàrmacs o diagnòstics útils en la cura de determinades malalties. El fet de conèixer la seqüència completa del genoma donaria un impuls formidable a la medicina. Permetria el coneixement d’ algunes malalties poc estudiades, ajudaria a la cerca de tractaments més fiables i ràpids i, fins i tot, seria la solució a moltes malalties hereditàries, a càncers, enfermetats infeccioses, alzheimer, esquizofrènia... S'espera que la investigació genòmica permeti dissenyar nous fàrmacs que siguin més especifics i que tendeixin a tractar sobre les causes, no només sobre els símptomes. També significaria un impuls per a altres ciències com, per
  6. 6. Debat Ètic Qui col·labora? NRC OTA ELSI ESLA HUGO UNESCO Oviedo, centres privats. A qui tenim d'evitar? Què fer? Què en pensen? Times, Escola Universitària d'infermeria Sant pau. Fins quin punt podem experimentar? Quins problemes comporten?

×