Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Música popular urbana, el videoclip

389 visualizaciones

Publicado el

Naixement del videoclip.

Publicado en: Educación
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Música popular urbana, el videoclip

  1. 1. ELS ANYS 70 MÚSICA POPULAR URBANA
  2. 2. La revolució audiovisual Context: La música disco com a mainstream Pop i rock escorats cap al sò electrònic: rock electrònic (Kraftwerk), tecno-pop (Depeche Mode)... Context de crisi internacional de les empreses discogràfiques. Aparició d'un nou format promocional: el videoclip. Enregistrament audiovisual promocional d'un single, destinat a la seva difusió massiva (per televisió).
  3. 3. Antecedents del videoclip Films d’animació musical a partir dels 1920s (Fantasia…) Musicals cinematogràfics (sovint derivats dels teatrals) Primers experiments: promocions puntuals en cinema (Beatles amb Penny Lane, Strawberry Fields Forever...) Pel·lícules d’estrelles del rock i el pop dels 1950-1960s Experiments de video-art 1970s Al 1975 el video-clip de Bohemian Rapsody (Queen) a la gala Top of the Pops repercuteix significativament en les vendes del single (considerat 1er video-clip)
  4. 4. Difusió del videoclip Experimentació audiovisual a finals dels 70s (Bowie) La MTV comença a emetre l’1 d’agost de 1981 (Video Killed the Radio Star !!) La TV temàtica (model Top 40 – Los 40 Principales ) és conseqüència de la puixança del videoclip i també es converteix en incentiu de la producció. Salt qualitatiu el 1983: Thriller de John Landis per a Michael Jackson Els intèrprets de més èxit seran els que millor s’adaptin al nou format.

×