Trias La Rambla

727 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Noticias y política, Viajes
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
727
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
11
Acciones
Compartido
0
Descargas
1
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Trias La Rambla

 1. 1. xaviertrias.cat
 2. 2. Antecedents La història de la Rambla, els seus personatges, entitats, equipaments, comerços i monuments... De la degradació de la Rambla fa temps que se’n parla, la situació en què es troba a dia d’avui no és nova. L’especial relació entre la Rambla i els barcelonins s’ha vist afectada pels coneguts problemes del passeig: la prostitució, la dificultat dels artesans per mantenir el seu espai, la lluita entre estàtues, floristes i quiosquers. Les terrasses, els ocellaires. Els carteristes, els llauners i els trilers. Es va impulsar la candidatura del passeig com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, de moment sense èxit.
 3. 3. Antecedents El Districte de Ciutat Vella ha creat una taula tècnica interdepartamental de la Rambla. Va ser anunciada l’octubre del 2007, aturant iniciatives de reforma anteriors, com la del paviment i el mobiliari urbà del passeig. No ha estat fins al mes de febrer de 2009 que s’ha constituït per començar a treballar en estudis i propostes per diagnosticar la situació de la Rambla. Com si la situació no fos evident a ulls de tothom. Les entitats de l’entorn i els grups polítics només podran participar en un Observatori, que encara no s’ha constituït, un espai per opinar sobre les propostes de la taula.
 4. 4. Antecedents Avui plantegem que a part de taules tècniques, on el resultat és a més llarg termini, es passi a l’acció, amb actuacions concretes per solucionar els problemes que tenim cada dia i sobretot les nits del cap de setmana. La creació d’una taula tècnica no ha de servir d’excusa per paralitzar o aturar cap indret de la nostra ciutat, cap espai no pot quedar orfe de seguretat, de control, ni de gestió. La situació de la Rambla és producte d’una renúncia del govern municipal i de l’alcalde Jordi Hereu a posar solució a uns problemes que fa temps que hi són. L’Ajuntament es resigna, donant per perdut aquest passeig emblemàtic.
 5. 5. Per què? 1. Cal recuperar la Rambla per als barcelonins. Això no vol dir renunciar al turisme, sinó que la gent que hi vingui convisqui amb tots nosaltres. 2. Tenim la voluntat política de dignificar un dels passeigs més emblemàtics de la nostra ciutat i del món. L’Ajuntament ha de garantir que els barcelonins no siguin expulsats del seu territori i que la degradació es consolidi. 3. Tenim una associació, els Amics de la Rambla, amb vàries entitats, el Mercat de la Boqueria, els quioscos, les floristes, els ocellaires, els pintors i els artesans, que tenen ganes de transformar la Rambla, i que treballen cada dia perquè sigui així. SOM I SEREM AL SEU COSTAT.
 6. 6. Mesures per fer-ho Aplicarem el guàrdia de barri per combatre el petit delicte i afavorir el compliment de les ordenances municipals. • Ampliarem efectius de la guàrdia urbana durant el dia i un reforç especial totes les nits del cap de setmana (no pot ser que només 70 efectius de la Guàrdia Urbana vetllin per la seguretat de dos districtes com Ciutat Vella i Sant Martí). • Exigirem una major coordinació entre totes les forces policials. • La seva missió serà vetllar per la convivència i el dret al lleure de tothom sense permetre comportaments abusius i la venda il·legal d’alcohol al carrer, l’oferta de serveis sexuals i el muntatge dels trilers.
 7. 7. Mesures per fer-ho Dotarem la Rambla i els carrers annexos d’agents cívics per informar dels programes socials que es poden oferir a les prostitutes o als sense sostre... • En col·laboració amb les entitats que treballen amb aquests col·lectius, promourem la presència d’agents cívics que informin dels programes d’assistència social i reinserció laboral. • Aquesta seria una tasca de prevenció i d’informació. Professionals al carrer per evitar qualsevol tipus de conducta incívica, de la més simple a la més conflictiva, que en el pitjor dels casos, passaria a mans dels cossos de seguretat.
 8. 8. Mesures per fer-ho Farem una revisió en profunditat del comerç de la Rambla per tal de garantir la diversitat i la qualitat del servei. • Aplicació del Pla especial d’ordenació dels establiments dedicats a la venda d’articles de records o souvenirs aprovat al mes de juny de 2008 (adequació al paisatge urbà i cap nova obertura d’aquest tipus d’establiment). • Amb una especial atenció a la modificació del Pla d’Usos del Districte existent, actualment en procés de revisió, que haurà de fixar la seva atenció en els usos que es donen a la Rambla.
 9. 9. Mesures per fer-ho Exigirem el compliment de l’ordenança de civisme: • Les ordenances s’han de complir. No pot ser que tinguem una ordenança de civisme que parla de trilers (art.27), prostitució al carrer (art.39) o de llauners i consum d’alcohol a la via pública (art.46 i 50), i NO ES COMPLEIXI. • En el cas que el compliment de l’ordenança destapi alguna complexitat afegida, treballarem per una eradicació gradual (concentrant esforços i amb l’acord de les entitats) d’aquestes situacions, en especial la prostitució al carrer i la venda de llaunes de cervesa.
 10. 10. xaviertrias.cat

×