Considero que en aquest llibre de text hi predomina el mecanicisme i
l’empirisme com a filosofia de l’ensenyament de les m...
Explicació fent referència a la realitat.
 No dóna peu al raonament,
 dóna la solució (nega el
 realisme).
   ...
Activitats segons l’explicació
                           de la imatge anterior. Té en compte la...
Aquí també ens trobam exemples d’exercicis repetitius i mecànics, on hi
predomina la sistematització que confirma el mecan...
En conclusió podem dir que en aquest llibre de text hi predomina tant el
mecanicisme com l’empirisme.
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Text mates filosofia

338 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
1 recomendación
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
338
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
1
Acciones
Compartido
0
Descargas
4
Comentarios
0
Recomendaciones
1
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Text mates filosofia

 1. 1. Considero que en aquest llibre de text hi predomina el mecanicisme i l’empirisme com a filosofia de l’ensenyament de les matemàtiques. Per una part és mecanicista perquè en algun moment fa explicacions i exercicis com si les matemàtiques fossin un conjunt de regles amb activitats on es fomenta la memorització i l’automatització (mecanicisme); però per l’altra part apareixen també explicacions i exercicis on el punt de partida és el context, la realitat (empirisme). No podem dir que sigui un llibre on la filosofia d’ensenyança que hi predomini sigui el realisme perquè, tot i que es parteixi de la realitat, no es troben ni exercicis ni explicacions on, a part de partir de la realitat, es profunditzi en les matemàtiques. A més, tampoc es dóna peu al principi didàctic de reconstrucció del pensament. Per argumentar això podem fer referència a algunes imatges del llibre: A les següents imatges podem comprovar que es fa referència a la realitat, però no aprofundeix en les matemàtiques, sols posa una sèrie de regles per aplicar: Introducció tenint en compte el context. T’explica el contingut com una regla a seguir.
 2. 2. Explicació fent referència a la realitat. No dóna peu al raonament, dóna la solució (nega el realisme). T’explica una sistematització, amb exemples per tu fer de la mateixa forma. Exemples d’activitats de l’explicació anterior.
 3. 3. Activitats segons l’explicació de la imatge anterior. Té en compte la realitat però et fa fer exercicis d’aplicació. En aquestes altres imatges podem veure com el llibre et guia perquè apliquin una sèrie de regles:
 4. 4. Aquí també ens trobam exemples d’exercicis repetitius i mecànics, on hi predomina la sistematització que confirma el mecanicisme: T’expliquen com has de fer l’activitat. Exercicis repetitius i mecànics aplicant l’explicació anterior. No es té en compte la realitat. Els exercicis són perquè segueixin les mateixes pautes que t’han explicat. En les següents imatges les activitats segueixen l’explicació, ja que així els alumnes ho poden aplicar, però en aquests casos, es fa referència a la realitat, encara que no dóna peu a què es profunditzi en les matemàtiques:
 5. 5. En conclusió podem dir que en aquest llibre de text hi predomina tant el mecanicisme com l’empirisme.

×