Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

полугодишен тест по македонски јазик

Audiolibros relacionados

Gratis con una prueba de 30 días de Scribd

Ver todo
  • Sé el primero en comentar

полугодишен тест по македонски јазик

  1. 1. Полугодишен тест по македонски јазик1)Гласовите се запишуваат со помош на _________________.-Кирилични се :__,__,__,__-Латинични се: __,__,__,__2) Што е реченица ?__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________3)Со помош на зададените зборови, состави реченици според барањата ! молив ; со; Весна; пишува- Расказна: ________________________________________________________- Прашална: ________________________________________________________-Извична: ________________________________________________________4) Според составот речениците можат да бидат :-Злата пее. ____________________________________________-Малата Злата пее убава песна. ____________________________________________5)Какви се ове реченици?-Вики нема кукла.-Јас нема да одам на училиште. _____________________________________________-Вики има кукла.-Јас ќе одам на училиште. ______________________________________________
  2. 2. 6)Напиши по три именки според барањата !-Сопствени ______________________________________________________________________-Растенија _______________________________________________________________________-Животни _______________________________________________________________________-Предмети _______________________________________________________________________7) Кои текстови ги викаме басни ?______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________8) Оние текстови во кои се зборува за волшебни нешта се нарекуваат _____________________.9)Секоја стихотворба е составена од _______________________и __________________________10) Со помош на сликите напиши три реченици на латиница !_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Име и презиме : Наставник:___________________________ _______________Оцена :_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Родител :___________________________

    Sé el primero en comentar

    Inicia sesión para ver los comentarios

  • MitkaMojsovska

    Nov. 30, 2016

Vistas

Total de vistas

24.417

En Slideshare

0

De embebidos

0

Número de embebidos

8

Acciones

Descargas

154

Compartidos

0

Comentarios

0

Me gusta

1

×