INFORMACIÓ DEBATS FÒRUMS

D’aquests dos fòrums només es recullen aquelles intervencions que poden ser interessants per la
...
Win Karaoke creator
1. TInc problemes amb el win karaoke creator. Hem dóna un error quan he començat una cançó i la
vull g...
Ara estan redactant activitats que fan a l'aula i poden necessitar afegir algun exemple de la feina
dels alumnes, o materi...
•  Donar pautes, suggerir o fer aportacions per a la elaboració, adaptació o posada en pràctica de
    possibles recu...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

FòRums Suport TèCnic I Professorat Fmtac

409 visualizaciones

Publicado el

Recull d'intervencions útils del fòrum tècnic i del professorat del curs FMTAC

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
409
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
0
Acciones
Compartido
0
Descargas
1
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

FòRums Suport TèCnic I Professorat Fmtac

 1. 1. INFORMACIÓ DEBATS FÒRUMS D’aquests dos fòrums només es recullen aquelles intervencions que poden ser interessants per la informació tècnica que contenen. FÒRUM SUPORT TÈCNIC I DEL PROFESSORAT Compartir 1. Hola, en aquest espai podeu compartir tots aquells temes relacionats amb aspectes tècnics: possibles configuracions de programes amb el teclat, auriculars, Kit d'internet... si a més a més genereu documents explicatius, segur que anirà força bé per a tothom. Contrastar configuracions correctes 1. Hola, aquest matí he fet una consulta sobre les configuracions dels programes i concretament del Musictime m'han passat aquesta configuració que us poso i que està penjada a la WEb de Suport Tècnic de l'Àrea TIC. Pregunta: Configuració dels teclats E-MU XBOARD 49 de l'aula de Música amb MusicTime Resposta: Aneu Configuració MIDI i seleccioneu les següents opcions: MIDI OUT PORT A : SB XI-FI SYNTH A PORT B : SB XI-FI SYNTH B MIDI IN PORT D’ENREGISTRAMENT: DISPOSITIU AUDIO USB PORT DE SINCRONIA: DISPOSITIU AUDIO USB Finalment deseu les preferències al menú configuració. En el cas de l'ordinador que tinc jo, no em funciona. Estaria bé que mireu quines configuracions teniu a les vostres aules i que les comenteu en aquest mateix fòrum. Si mireu el document que vaig enviar és diferent d'aquesta que us he posat en a qui, tot i que és només pel Musictime. 2. Envio un document amb les configuracions que em funcionen. Ja he solucionat el problema d'aquell teclat que no sonava. També hi ha la del Punto y tono, tal com ho vàrem deixar l'altre dia. Dubte configuracions midi i clic 1. Algú de vosaltres em sabria dir per què en algunes activitats del clic no sonen totes les activitats? Tinc un problema amb les activitats de ritme del Jordi. Sona tot menys quan es clicla sobre les notes? ho heu pogut comprovar? La configuració que tinc és la que comenta la Cristina. 2. Hola Sònia, em passa el mateix que a tu. Els acabo de comprovar, he mirat d'engegar-lo directament i d'instal·lar-lo a l'ordinador, però no em sona de cap manera. El més curiós és que el primer cop que ho he provat sí que m'ha sonat i després res de res... misteris! Em passa el mateix amb el clic d'Activitats de música de la Cristina Fuertes. Vols comprovar-ho? Fins aviat 3. Hola, doncs jo acabo de provar-ho i en a mi si que em funcionen però recordeu que jo no tinc conenctats els auricular per davant sino per darrera,estic a l'ordinador de l'institut. He mirat com tinc el mesclador i com reproductor tinc la targeta soundblaster tot i que també m'apareix la opció de dispositivo USB. Proveu a modificar des del mesclador aquesta opció. Sort, Cristina.
 2. 2. Win Karaoke creator 1. TInc problemes amb el win karaoke creator. Hem dóna un error quan he començat una cançó i la vull gravar per continuar després. L'error diu: Run-time error '70'. Permision denied. Ja em direu de què es tracta. Gràcies. Montse 2. Hola! Ja ho hem aclarit. Es tan fàcil com guardar-ho amb un altre nom i ja està. Apa, fins a la propera. Problemes tècnics d'instal·lació 1. Tenim problemes d'instal·lació amb els teclats musicals de la dotació. El Departament no els va acabar d'instal·lar perquè deien que faltava que a l'aula a on estan instal·lats arribés internet. Nosaltres hem provat de buscar els drivers des d' altres ordinadors on hi arriba la senyal, però sembla que busqui però no ens el va deixar instal·lar. Des de l'escola s'està presionant perquè vinguin a solucionar-ho, però el temps passa i no obtenim resposta. Tenim un programari que no el podem fer servir. 2. La resposta que em van donar va ser: Obriu una avaria a través del gepse (si no sabeu el que és pregunteu al coordinador d'informàtica del centre que ell utilitza aquesta eina) indicant que no funcionen correctament des del moment de la instal·lació. Teòricament, l'empresa que us ho va instal·lar (no ho fa el departament, sinó una empresa que és l'adjudicatària de la concessió) haurà de venir a arreglar-ho el més ràpid que puguin. Petit problema o dubte 1. Algú sap com puc tornar a posar l'accés ràpid del creative. Abans a tots els ordinadors tenia una accès ràpid que em permetia accedir als programes del Creative d'una manera senzilla, col·locada en l'escriptori dels ordinadors. Un bon dia no sé com va desaparèixer i sóc incapaç de tornar-ho a posar. Us agrairé l'ajuda. 2. Ara no tinc l'ordinador de música al davant, però prova el següent: programes--aplicacions música--Creative--Creative Go Amb això t'hauria de tornar a aparèixer la barra d'eines a dalt de la pantalla. Fins aviat Com conectar tots els altaveus 1. Una companya del fòrum de Lleida, la Montse Biosca, ha penjat com conectar tots els altaveus de l'aula. Aquí va: inici-tauler de control-consola de audio-altavoces (7.1 y desactivado) . Després a consola de audio també la penstanya efectos EAX - activar efectos EAX i seleccionar Auditorio. Fent aquests dos canvis m'ha funcionat, espero que a vosaltres també. Si no funcionés, feu-nos ho saber. Gràcies. Micròfon 1. He intentat conectar el micròfon per davant la torre, llavors he obert l'Audacity però no ha funcionat. Que haig de canviar alguna configuració? Ho he conectat a l'ordinador servidor, perquè el treball que volia començar era perquè es veiés al projector. Que també hi ha algun problema que l'hagi conectat en aquest i no en un dels que tenen el teclat incorporat? Penjar fitxers 1. Ahir em vaig adonar que els alumnes del curs no poden penjar fitxers quan editen al wiki, és a dir, en la seva pàgina d'entrada al Moodle no apareix la columna "Administració", amb la possibilitat de penjar i consultar fitxers.
 3. 3. Ara estan redactant activitats que fan a l'aula i poden necessitar afegir algun exemple de la feina dels alumnes, o material utilitzat, etc. Com ho han de fer? Si jo penjo algun fitxer relacionat amb l'activitat proposada per mi tampoc el poden consultar. Tenim alguna opció respecte a això? 2. Nosaltres pengem els fitxers al fòrum, hi ha un espai per a fer la tramesa de fitxers, però aquesta tramesa no la podem veure els estudiants, només qui té permís d'adminsitrador. Per tant el fòrum és l'espai que ens va bé. Altra opció és que et facin la tramesa i tu com administradora la penges de manera que tothom ho vegi. Teclat que no funciona 1. Certes notes d'un teclat sonen amb dissonància i quan faig servir el Musictime surt escrita a la partitura. Per exemple toquem un do que sona i surt a la partitura com un do-si. Sabeu si té solució? 2. Pot ser que la dissonància del teclat sigui a causa del rodet negre que hi ha a l'esquerra del teclat: d'ambdós rodets, el de la dreta ha d'estar avall i l'altra al mig. D'altra banda, el teclat es pot programar i això es fa manipulant el botons que tenen un pilot blau. Potser si poses tots els valors a zero et sonarà bé. Cap pilot ha de quedar encès. El do-si que s'enregistra al MusicTime segurament ho fa perquè obeeix ordres que venen programades del teclat. Si tot i així no funciona, torna a comentar-ho. Salutacions 3. He mirat de fer el que em dius i no em surt, no sé si és que no programo bé el teclat que els dos, els sols i els mis continuen sonant dissonants. 4. Prova de fer això: • seleccionar el botó Patch Select (botó núm. 9) • seleccionar amb el botó lliscant de l'esquerra el valor 1, corresponent al patch 1 • pulsar botó Enter (botó núm. 6) • en la pantalla apareix P01 Si així encara no funciona, el problema potser és més greu ... Programari lliure i “legalitat” 1. Hi podria haver un apartat, potser dins de suport tècnic sobre aquests temes de les còpies, els drets, el programari lliure, etc. Document base 1. Crec que per portar a terme la formació/assessorament de l’aula de música hauríem de partir d’un document base (manual, guia o ...). La confecció del mateix no és fàcil però potser cal establir diversos punts diferenciats encara que, finalment, acabin convergint en un mateix objectiu: • Cal aportar informació tècnica bàsica per assolir un mínim domini del material rebut. Tots sabem que qualsevol petita complicació tècnica ens pot esgarrar una classe, per tant és important que limitem al màxim el marge per a aquests possibles contratemps tècnics. Això pot fer referència al maquinari i a unes nocions bàsiques (o, si més no, on trobar aquestes nocions) d’alguns programes a utilitzar. • Mostrar, indicar, aportar o guiar cap a diferents recursos útils a la xarxa o en altres entorns.
 4. 4. • Donar pautes, suggerir o fer aportacions per a la elaboració, adaptació o posada en pràctica de possibles recursos didàctics. Aquí entraria en joc la filosofia de les TAC (Tecnologies de l’Aprenentatge i el Coneixement) També cal pensar que el fet de tenir 5 ó 6 ordinadors a l’aula implica preveure diferents estratègies d’aprenentatge, ja que això dificulta el treball, directe i efectiu, amb tot el grup classe. Per altra banda, la “tecnificació” de l’aula de música, podria servir per aconseguir millorar, a mig termini, el compromís, el treball o la relació de l’alumnat amb l’assignatura de música més enllà de l’aula. Reflexió Em vaig preguntar què faria sense els ordinadors i sense el canó i sense l'accés a internet a l'aula, i em vaig respondre a mi mateixa que ja no em sabria avenir. No és que tot giri al voltant d'aquests recursos, però és cert que els exercicis de sempre tenen un altre sentit, un altre aprofitament, més motivació dels alumnes, més facilitats per cooperar i distribuir tasques, per negociar, per adonar-se de la importància del grup. Sense oblidar l'agilitat per consultar -sentir i veure- informació relacionada amb el món de la música, la facilitat per incloure els gustos musicals dels nostres alumnes, la rapidesa amb la que el món entra dins l'aula. Inqüestionable. A partir d'aquí podria ser que no tot el que fem sigui anar endavant. Per posar un exemple, el blog dels vídeos dels alumnes de secundària que toquen la flauta recolzant-se a la taula, baixant el cap o recollint els dits de la mà dreta sota la flauta quan no toquen. Un munt d'hores invertides en enregistrar, fer localitzacions amb el mar de fons i comentaris sobre els ocells... Però seguim tenint dues hores a la setmana, o tres i una en altres casos, i hem de triar. Jo no vull renunciar a l'afinació, a la musicalitat, al tempo, a l'actitud en escena, al fet musical... i tampoc vull renunciar a les eines TIC, TAC, MAV. Ens haurem de reinventar, o potser no tant... Propostes Espai per al futur Finalment, es va proposar obrir algun espai on poder anar encabint activitats de diferents mides encara que el curs hagi acabat. En podríem fer un de conjunt? Com farem per recollir allò més interessant? Qui ho recollirà? On? Quedarà constància el proper curs d'aquesta feina? Els recursos penjants quedaran recollits en algun lloc? • Una altra proposta ha estat mantenir el moodle perquè ha estat una eina de comunicació molt útil. Hi hauria la possibilitat de mantenir-la com espai de reflexió per a tothom.? Per si de cas, tot el professorat ja disposa de les adreces de correu de tot els assistents. • Una altra proposta ha estat crear grups de treball entre diferents centres que són pròxims. Alguns ja han anunciat fins i tot el títol del treball. Crear petits tutorials per a primària sobre alguns programes. És una possibilitat que no descarto a la meva zona. • Dubtes: Aules Tac. Des del Departament: Quines expectatives hi ha?Hi ha intenció de dotar a tots els centres? Com es preveu la formació? es preveu que el professorat assistent sigui algun dia de demà formador per tenir les aules tic? • Hi haurà un curs d'aules tic? Ho comento perquè m’han comentat un fet que m'ha frapat. Ella va fer la sol·licitud a setembre-octubre per a fer el curs D113 perquè tenia la dotació i volia aprofitar-la. La contesta va ser que no hi havia places. El més trist és que aquest curs no es va ofertar. Va escriure al seu inspector de zona per queixar-se d'aquesta situació.

×