CLASSES PRÀCTIQUES.

Dóna un títol a la sessió: Un curtmetratge so-nat

Nivell: 4t de primària
Durada de la sessió: 50 min...
Competències    -  Expressió d’idees i sentiments a partir dels coneixaments
          -  Ús de diferents co...
Actituds        -  Respecte per les produccions sonores
                      dels companys/e...
Imatge de la partitura de la interpretació duta a terma a classe:
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Un Curtmetratge Sonat

413 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
413
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
2
Acciones
Compartido
0
Descargas
1
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Un Curtmetratge Sonat

 1. 1. CLASSES PRÀCTIQUES. Dóna un títol a la sessió: Un curtmetratge so-nat Nivell: 4t de primària Durada de la sessió: 50 minuts Tipologia de centre i d’alumnat a partir del qual faig el meu plantejament: Aquest centre ofereix un ensenyament públic des de P-3 fins a 6è de primària, amb tres líneas de grups-classe a cada curs. Una característica principal d’aquest centre és la homogenitat que hi ha entre els alumnes que hi participen. En general, els alumnes del centre formen part de famílies amb un nivell de vida mitjà-alt. Aquesta centre pretén donar a la seva acció un sentit pràctic que prepari als seus alumnes i alhora busca la llibertat d’aquests dins el marc global de la societat. A més, pretén donar a l’aumne un coneixament profund de la llengua, la història i la cultura catalana. És per aquest motiu que moltes metodologies utilitzades pels professors i activitats, projectes i festes que es realitzin afavoriran aquests principis educatius. L’aula de música és gran i espaiosa de tal forma que permet fer activitats molt dinàmiques i, a més, té molts recursos TIC (ordenador, projector, conexió a internet) i recursos materials (instruments orff, cercols, pilotes...) Element definit del qual parteix la classe: Curtmetratge d’animació “For the birds” Pixar Productions http://www.youtube.com/watch?v=r65fCJ7wQBE&feature=related Guió de la sessió: - Projecció del curtmetratge “For the birds” de forma totalment muda; sense so. o Què trobeu d’extrany? o Què passa en aquestes imatges. - Proposar als alumnes de contar els personatges i objectes importants que surten a la història - Projecció novament del curtmetratge fixant-nos quins sorolls hi manquen. o Quins instruments poden ajudar-nos a fer aquest so? o Tria dels instruments més adequats per a cada situació - Presentació de la partitura. Presentació i explicació del funcionament d’una possible partitura per alumnes de primària per tal de musicalitzar el curtmetratge. - Distribució dels instruments i creació dels sons de cada personatge i objecte. - Musicalitzar, amb l’ajuda de la partitura, el curtmetratge - Proposar una cançó per a l’inici i el final del curtmetratge. - Projecció del curtmetratge amb els sons reals d’aquests. o Ens ha sorprès? o És similar al nostre? És diferent?
 2. 2. Competències - Expressió d’idees i sentiments a partir dels coneixaments - Ús de diferents codis i tècniques artístiques - Comprensió de la dimensió i l’efecte de la música - Competència comunicativa lingüística i audiovisual - Tractament de la informació i competència digital - Competència d’autonomia i iniciativa personal Objectius - Musicalitzar un curtmetratge mut i fer-ne una partitura - Reconèixer, interpretar i crear pre-grafies musicals - Reconèixer i assimilar la importància del silenci - Adonar-se del canvi que pot produir els efectes sonors sobre les imatges. - Interpretar a través d’una partitura - Respectar i tocar els instruments sota les directrius del director. Continguts Interpretar i crear - Creació i interpretació de diferents plans i efectes sonors a partir de les imatges. - Interpretació de diferents plans sonors a partir d’imatges i la seva corresponent partitura - Construcció de les partitures del curt a partir de pre-grafies musicals. - Tempo, silencis, seqüenciació - Tempo quaternari Exporar i percebre - La divisió temporal del curt en la partitura - Els instruments orff i de percussió - Influència de la música amb les imatges
 3. 3. Actituds - Respecte per les produccions sonores dels companys/es. - Respecte per els instruments i materials utilitzats - Participació i actitud durant la sessió Estratègies i Per realitzar aquesta sessió no utilitzarem taules i cadires. metodologia Els alumnes seuran al terra amb grups de 6 alumnes. La metodologia que s’utilitzarà serà totalment activa i basada en el diàleg entre els alumnes i el docent. Aquest farà preguntes als alumnes per tal de obrir-los la curiositat i ahora motivar-los en el projecte. El professor en cap moment influirà en la elecció dels instruments ni en la creació de la partitura; solament resoldrà els dubtes i ajudarà als alumnes en el cas que aquests ho necessitin. Avaluació Criteris d’avaluació - No perdre’s quan interpreten el curtmetratge - Ser capaç d’interpretar en grup, escoltant els companys - La participació de l’alumne en el projecte - El respecte de l’alumne envers els companys i el material usat Activitats d’avaluació - Resultat final del curtmetratge - Resultat de la creació de les partitures Propostes de En el moment d’interpretar el curtmetratge, també fora millora interessant fer reproduir-lo novament d’esquena a les imatges de tal forma que els alumnes seguirien les partitures enlloc de fer-ho intuitivament a través de les imatges, tal i com va passar. També proposaria la cançó de l’inici i del final en el cas de que no sortís cap proposta. Finalment seria interessant que els alumnes puguéssion observar els segons exactes del curs per tal de seguir-ho amb més exactitud amb la partitura. Observacions He observat que les partitures eren poc exactes i caldria fer les subdivisions més petites.
 4. 4. Imatge de la partitura de la interpretació duta a terma a classe:

×