Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Kunstgras zelf aanleggen
Een simpel stappenplan voor het zelf
aanleggen van kunstgras gazon
Bron: Kunstgras Leginstructies
Inleiding
5 Stappen naar een mooi kunstgras gazon.
1. Ondergrond
2. Egaliseren
3. Onderdoek
4. Kunstgras Plaatsen
5. Gazon...
Benodigdheden
• Bestratingszand
• Opsluitband
• Trilplaat
• Stabiliserend onderdoek
• LifeGrass® kunstgras
• Zelfklevende ...
Stap 1: Ondergrond: een goede basis
Een goede ondergrond vormt de basis van uw
gazon. Volg de onderstaande stappen voor ee...
Stap 2: Egaliseer de ondergrond
1. Vul het ontgraven oppervlak met
bestratingszand en egaliseer dit globaal.
2. Breng even...
Stap 3: Stabiliserend Onderdoek aanbrengen
Stabiliserend onderdoek voorkomt dat er wortels
en/of onkruid door uw gazon kom...
Stap 4a: Kunstgras Plaatsen
Nadat u het stabiliserend onderdoek heeft
aangebracht, kan het kunstgras geplaatst worden.
Vol...
Stap 4b: Kunstgras Plaatsen
5. Snijd eventueel overlappende delen bij de
opsluitbanden af. Steek aan alle zijden van het
k...
Stap 5: Kunstgras Plaatsen Breder dan 4m
De standaard rolbreedte bedraagt 400cm. Indien uw gazon breder is dan 400cm
moete...
Stap 5: Kunstgras Plaatsen Breder dan 4m
G. Sla de randen van beide rollen ca. 30 cm om.
H. Plaats de zelfklevende lijmban...
Stap 5: Kunstgras Plaatsen Breder dan 4m
J. Klap nu de beide kunstgrasrollen voorzichtig
terug zodat de eerste 20 cm van b...
Stap 5: Kunstgras Plaatsen Breder dan 4m
L. Controleer de naden goed en druk deze goed
aan, zodat de zelfklevende lijmlaag...
facebook.com/BGKunstgras
@BGKunstgras
BuitenGewoonKunstgras
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Kunstgras - Zelf een mooi kunstgras gazon leggen

903 visualizaciones

Publicado el

Met deze kunstgras leginstructies legt u in 5 eenvoudige stappen een prachtig kunstgras gazon.

Publicado en: Desarrollo personal
 • Inicia sesión para ver los comentarios

 • Sé el primero en recomendar esto

Kunstgras - Zelf een mooi kunstgras gazon leggen

 1. 1. Kunstgras zelf aanleggen Een simpel stappenplan voor het zelf aanleggen van kunstgras gazon Bron: Kunstgras Leginstructies
 2. 2. Inleiding 5 Stappen naar een mooi kunstgras gazon. 1. Ondergrond 2. Egaliseren 3. Onderdoek 4. Kunstgras Plaatsen 5. Gazon breder dan 4 meter Bron: Kunstgras Leginstructies
 3. 3. Benodigdheden • Bestratingszand • Opsluitband • Trilplaat • Stabiliserend onderdoek • LifeGrass® kunstgras • Zelfklevende lijmband • Stanleymes • Kunstgrashaken • Harde Bezem • Optioneel: Instrooizand
 4. 4. Stap 1: Ondergrond: een goede basis Een goede ondergrond vormt de basis van uw gazon. Volg de onderstaande stappen voor een goede ondergrond: 1. Verwijder het oude gras en/of beplanting in uw tuin. 2. Ontgraaf het oppervlak tot minimaal 10cm diep.
 5. 5. Stap 2: Egaliseer de ondergrond 1. Vul het ontgraven oppervlak met bestratingszand en egaliseer dit globaal. 2. Breng eventueel een kantopsluiting aan (dit kan een opsluitband zijn, maar bijvoorbeeld ook een tegel). 3. Tril het zand goed aan met een trilplaat inclusief de hoeken Tip: een trilplaat is voor een gering bedrag te huur bij Praxis/Boels, ook per dagdeel. Tip: bevochtig het zand, zodat het nog beter verdicht. 4. Houd het zandbed 1-2 cm onder de bovenzijde van de opsluitband of tegel. 5. Egaliseer het oppervlak nauwkeurig met een houten lat of een rei.
 6. 6. Stap 3: Stabiliserend Onderdoek aanbrengen Stabiliserend onderdoek voorkomt dat er wortels en/of onkruid door uw gazon komt en voorkomt deuken in uw gazon door spelen en/of springen op het kunstgras. Volg de onderstaande stappen voor het aanbrengen van het stabiliserend onderdoek: 1. Rol/vouw het stabiliserend onderdoek uit over de gereed gemaakte ondergrond. 2. Snij het stabiliserend onderdoek op maat. Laat het onderdoek zoveel mogelijk aansluiten op de kanten om onkruidgroei te voorkomen. 3. Indien u meerdere stukken onderdoek nodig heeft i.v.m. met de breedte van uw gazon, zorg dan voor een overlap van 5-10 cm tussen de stukken.
 7. 7. Stap 4a: Kunstgras Plaatsen Nadat u het stabiliserend onderdoek heeft aangebracht, kan het kunstgras geplaatst worden. Volg hiervoor de onderstaande stappen: Gazonbreedte t/m 400 cm 1. Rol het kunstgras uit. 2. Leg het kunstgras met de kijkrichting in de vleug (vezelrichting naar het gezichtsveld). Zo kijkt u mooi tegen het gras in. 3. Zorg dat er aan alle zijden voldoende overmaat is. 4. Snijd het kunstgras met een Stanleymes op maat. NB. Snijd altijd vanaf de onderzijde/rug van het kunstgras, nooit aan de gras/vezelzijde. Tip: Houd het Stanleymes schuin bij het snijden, zodat de vezels van het kunstgras niet beschadigen.
 8. 8. Stap 4b: Kunstgras Plaatsen 5. Snijd eventueel overlappende delen bij de opsluitbanden af. Steek aan alle zijden van het kunstgras om de 100cm een kustgrashaak in het kunstgras. Dit voorkomt dat de kunstgrasmat gaat schuiven. 6. Borstel het kunstgras op tegen de vezelrichting in met een harde bezem, zodat de kunstgrasvezels mooi rechtop gaan staan.
 9. 9. Stap 5: Kunstgras Plaatsen Breder dan 4m De standaard rolbreedte bedraagt 400cm. Indien uw gazon breder is dan 400cm moeten de banen worden verlijmd. Dit doet u eenvoudig met de zelfklevende lijmband van BuitenGewoonKunstgras. Volg onderstaande stappen: A. Het kunstgras dient droog te zijn. B. Rol de kunstgrasrollen uit. C. Houd rekening met de vleug: zorg ervoor dat de vleug (vezelrichting naar het gezichtsveld) van de verschillende banen gelijk is. Zo kijkt u altijd mooi tegen het gras in. D. Sla de randen van de beide rollen om en snij het kunstgras vanaf de onderzijde/rug langs de vezelrij af. Tip: Houd het Stanleymes schuin bij het snijden, zodat de vezels van het kunstgras niet beschadigen. E. Werk eventuele plooien weg door het kunstgras even strak te trekken. F. Leg de rollen kunstgras nauwgezet met een tussenruimte van 2-4 mm tussen de vezelrijen tegen elkaar aan. NB. Leg de banen nooit strak tegen elkaar aan.
 10. 10. Stap 5: Kunstgras Plaatsen Breder dan 4m G. Sla de randen van beide rollen ca. 30 cm om. H. Plaats de zelfklevende lijmband in het midden tussen de opengeklapte kunstgrasrollen. NB. Zelfklevende lijmband bewaren en verwerken boven 5 C voor een goed resultaat. I. Haal het deklaagje van de lijmband en verwijder deze voor ca. 20 cm
 11. 11. Stap 5: Kunstgras Plaatsen Breder dan 4m J. Klap nu de beide kunstgrasrollen voorzichtig terug zodat de eerste 20 cm van beide rollen gelijmd zijn. NB. Let op dat er geen vezels worden gelijmd. K. Herhaal stap 9 en verwijder steeds ca. 20 cm van de deklaag van de lijmband en klap daarna voorzichtig de beide rollen kunstgras terug.
 12. 12. Stap 5: Kunstgras Plaatsen Breder dan 4m L. Controleer de naden goed en druk deze goed aan, zodat de zelfklevende lijmlaag goed op de onderkant van het kunstgras hecht. Tip: Leg een plank op de naden en loop er overheen voor een goede hechting van de zelfklevende lijmlaag. M. Snijd eventueel overlappende delen bij de opsluitbanden af. Steek aan alle zijden van het kunstgras om de 100cm een kustgrashaak in het kunstgras. Dit voorkomt dat de kunstgrasmat gaat schuiven. N. Borstel het kunstgras op tegen de vezelrichting in met een harde bezem, zodat de kunstgrasvezels mooi rechtop gaan staan.
 13. 13. facebook.com/BGKunstgras @BGKunstgras BuitenGewoonKunstgras

×