Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Teràpia gènica

362 visualizaciones

Publicado el

Presentació teràpia gènica i Biotecnologia

Carlos Cuesta

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Teràpia gènica

 1. 1. La Teràpia Gènica Biotecnología Carlos Cuesta Ivan Avalos Nil Domingo
 2. 2. Índex Què és la biotecnología ? Què és la ingenieria genètica ? Què és la teràpia gènica ? Com es realitza ? Tipus de teràpia gènica Aplicacions pràctiques Implicacions ètiques
 3. 3. Què és la biotecnología La biotecnología és la tecnología aplicada a la ciència Utilitzada en agricultura, medicina i altres.
 4. 4. Què és la ingenieria genètica La ingenieria genètica és la tecnología de manipulacio i transferència d’ADN d’un organisme a un altre.
 5. 5. Què és la teràpia gènica És una tècnica que consisteix en l’inserció de copies funcionals de gens que no hi estiguin al genòma d’un individu.
 6. 6. Com es realitza En la majoria d’estudis de teràpia génica una copia del gen funcional s’insereix al genòma per compensar el defectiu. Aquesta còpia s’introdueix al organisme es tracta de teràpia génica d’adicció.
 7. 7. També es pot tractar per recombinació general en la recombinació s’elimina la copia defectiva i es cambia per la funcional, es tracta de terapa de substitució. Provat amb virus
 8. 8. Tipus de teràpia génica Teràpia génica germinal : És realitza sobre cèl·lules gèrminals pertant els canvis serían hereditàris, però per cuestions ètiques no es treballa amb aquest tipus.
 9. 9. Teràpia génica somàtica : És realitza sobre les cèl·lules somàtiques d’un individu per tant les modificacions que es realitzin només afecten al pacient, dintre d’aquest tipus tenim dos subgrup
 10. 10. Aplicacions pràctiques Marcatge gènic : Té com a objectiu no la curació completa del pacient sino la millora del tractament
 11. 11. Teràpia d’enfermetats monogèniques hereditariès : S’utilitza en aquelles enfermetats en les que no es eficient l’administració d’una proteína. Teràpia d’enfermetats adquirides : La més destacada es el càncer s’utilitzen tècniques suicides.
 12. 12. Implicacions ètiques El coneixement en profunditat dle nostre genoma obre la posibilitat de la manipulació del material genètic de loa nostra espècie. Actualment, la legislació espanyola impedeix dur a terme la teràpia gènicaen els gàmetes ja que aixó podria modificar de manera premanent el patrimoni genètic a descendència.
 13. 13. Bibliografia Google Wikipedia Llibre de Biologia
 14. 14. Conclusió En aquest treball hem pogut apendre moltes coses sobre la biotecnología i la teràpia gènica i hem pogut compendre tot el que ens hem plantejat.
 15. 15. Fí Carlos Cuesta Ivan Avalos Nil Domingo

×