Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

NP_Living Labs Global Award_def (2)

187 visualizaciones

Publicado el

  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

NP_Living Labs Global Award_def (2)

  1. 1. NOTA DE PREMSA El projecte SIIUR, nominat al Living Labs Global Award 2011 El projecte SIIUR és un Living Lab urbà pioner i innovador en la gestió intel·ligent i eficient de l’enllumenat públic i la integració de serveis municipals per mitjà d’aquesta infraestructura. Està coordinat per Barcelona Digital Centre Tecnològic i hi participen set pimes catalanes -Arelsa, Circutor, e-Control, Prysmian, Santa&Cole, SECE i Semai Lighting-. La ciutat d’Eindhoven ha escollit el projecte SIIUR com a un dels cinc finalistes d’entre més de 245 propostes, en el concurs obert de Living Labs Global per desenvolupar i implantar solucions innovadores d’il·luminació intel·ligent i sostenible en un dels principals districtes de la ciutat. Actualment, el projecte SIIUR, que s’emmarca en el concepte d’SmartCity, s’esta experimentant en una zona pilot, el passatge Mas de Roda del districte 22@Barcelona. Barcelona, 14 d’abril de 2011. El projecte SIIUR (Solució Integral d’Infraestructures Urbanes), coordinat per Barcelona Digital Centre Tecnològic, és un dels cinc finalistes seleccionats per un panell d'experts internacionals d’entre 245 propostes presentades al Living Labs Global Award 2011. El repte que proposa la ciutat d’Eindhoven és el de construir un sistema urbà d’il·luminació intel·ligent que s’integrarà al districte Strijp-S. Els guanyadors del Living Labs Global Award seran anunciats en la Cimera d'Estocolm sobre Serveis Innovadors en les Ciutats el 12 de maig de 2011. Eindhoven és una ciutat pionera en la planificació urbana innovadora. Unes 12.000 persones passen cada dia per l’innovador districte Strijp-S, una àrea de 26 hectàrees al centre de la ciutat que en el futur oferirà també habitatges per a 3.000 persones i 5000 llocs de treball. L'enllumenat públic a Strijp-S serà la primera aplicació a gran escala d’una il·luminació LED sostenible, funcional, estètica, intel·ligent i interactiva. El projecte SIIUR pretén crear un entorn de ciutat intel·ligent basat en la infraestructura d’enllumenat públic amb la incorporació de nous serveis i aplicacions TIC que satisfacin les necessitats dels ciutadans i les institucions. En aquest sentit les tecnologies són claus per dotar de nous serveis i funcionalitats a la societat a la vegada que permeten reduir considerablement la contaminació lumínica i les emissions de CO2 així com els costos importants d’energia elèctrica derivats de l’enllumenat públic. El consorci del SIIUR està format per Barcelona Digital, com a lider del projecte, i les empreses Arelsa, Circutor, e-Controls, Prysmian, Santa&Cole, SECE i Semai Lighting. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Urban LAB de 22@Barcelona.
  2. 2. El projecte SIIUR té un caràcter demostratiu i el seu objectiu és doble: provar nous sistemes d'enllumenat públic més eficients i estudiar la viabilitat d'integrar-hi un paquet d'elements i serveis tot aprofitant la infraestructura que es desenvolupa al seu voltant - comunicacions, sensors, recàrrega de vehicles elèctrics, etc. Dins de l'objectiu de fer evolucionar el projecte SIIUR en un entorn d’SmartCity està previst que s’incorporin al llarg d'aquest any nous serveis i aplicacions urbanes, que proporcionin una gestió més sostenible de l'energia i nous serveis i models de negoci per al benefici social i empresarial de les ciutats apostant per un entorn que permeti gestionar les ciutats d'una manera més eficient, ecològica i intel·ligent. Sobre els Living Lab Global Awards Living Labs Global és una associació sense ànim de lucre que promou la innovació en serveis digitals per a les ciutats. Amb els seus premis anuals tria empreses i institucions que ofereixen nous productes per la millora de la vida a les ciutats. L'objectiu és trobar idees per superar problemes com el transport, l'automatització de serveis urbans, la participació ciutadana o l'assistència sanitària a les grans ciutats. Els guanyadors tindran l'oportunitat de posar a prova les seves solucions i de vendre les seves innovacions a nous mercats. Sobre el Clúster TIC El Clúster TIC de Barcelona Digital és un espai de trobada i de xarxa format per un grup independent d’start-ups, pimes i grans empreses, així com entitats i grups de recerca amb les TIC com a nexe d’unió. L’objectiu és estimular la innovació i la recerca a través de la promoció d’iteracions intensives, compartint eines, experiència i coneixement per promoure eficientment la transferència tecnològica, el networking i la disseminació d’informació entre els membres de la comunitat. Entre les activitats del Clúster TIC destaquen actualment els grups de treball sobre Green Car i sobre Smart Cities. Sobre Barcelona Digital Centre Tecnològic Barcelona Digital és el centre tecnològic de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a Catalunya. Té com a missió contribuir al creixement del sector TIC i al desenvolupament de la Societat de la Informació. Les àrees d'especialització són la Mobilitat i l’eficiència energètica, la Seguretat, la Salut i l’Alimentació i el medi ambient. Barcelona Digital forma part de TECNIO - la xarxa única que potencia la transferència tecnològica i la innovació empresarial a Catalunya, que compta amb més de 100 agents especialitzats entre centres tecnològics, centres de difusió tecnològica i grups universitaris, impulsant d’aquesta manera la competitivitat i l’excel·lència catalana tant a nivell R+D com a l’àmbit de l’empresa-. Més informació: Lucía Arévalo – larevalo@bdigital.org | Sarah Stracquadanio - ssh@bdigital.org
  3. 3. Dept. de Comunicació. Barcelona Digital Centre Tecnològic Tel.: 93 553 45 40

×