Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Gjallesat ne zhdukje

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Kafshet ne rrezik zhdukje
Kafshet ne rrezik zhdukje
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 2 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (20)

Más reciente (20)

Anuncio

Gjallesat ne zhdukje

  1. 1. Gjallesat ne zhdukje Orangutangu Orangutangu i Sumatrës është ndër speciet më të rrezikuara midis majmunëve. Gjendet vetëm në provincat veriore dhe perëndimore të Sumatrës, në Indonezi. Fatkeqësisht ai po humb shpejt habitatin e tij natyror, për shkak të vendbanimeve të njerëzve. Gorilla Gorilla e maleve është zbuluar nga shkencëtarët në vitin 1902 dhe është një nga dy nënspeciet e Gorillës lindore. Peshku i kuq Peshku i kuq i Atlantikut ndoshta është viktima më e madhe e peshqve të parregullt dhe të kontrolluar. Numri i peshqve të kuq është zvogëluar në mënyrë alarmante në dekadat e fundit. Breshka Breshka leatherback ka mbijetuar për më shumë se njëqind milion vjet, por tani është në rrezik zhdukjeje. Analizat e fundit numerike demonstrojnë një rënie alarmante të mostrave gjatë viteve. Tigri Më pak se 3200 kopje tigrash kanë mbetur të lirë në natyrë. Kemi humbur 97% të tigrave tanë të egër në pak më shumë se një shekull. Leopardi Në natyrë janë deri në 6000 leopardë nga 12 vende, por numri i tyre është gradualisht në rënie, për shkak të habitatit dhe të gjuetisë. Delfinë Delfini Vaquita Vaquita është një delfin shumë i vogël, që jeton ekskluzivisht në gjirin e Kalifornisë në Meksikë. Specia është në rrezik zhdukjeje, mbi të gjitha për shkak të rrjetave të përdorura për peshkim në ato zona.
  2. 2. Delfini Irrawaddy Një pjesë e popullatës së tyre janë drejt rrugës së zhdukjes, si për shembull ata që ndodhen në Mekong. Edhe për ta kërcënimi kryesor është kapja aksidentale gjatë peshkimit, si dhe humbja e habitatit. Rinoceronti Rinoceronti i Xhavës është ndoshta gjitari më i rrallë dhe më i madh i planetit, në jo më shumë se 50 kopje të lënë në gjendje të egër dhe jo në robëri. Elefanti Elefanti aziatik ka qenë i adhuruar prej shekujsh dhe është akoma sot i përdorshëm për qëllime ceremoniale dhe fetare.

×