MAR DE SAETAS.

19.620 visualizaciones

Publicado el

Lectura de poemas sobre el mar, el verano, las vacaciones

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

MAR DE SAETAS.

 1. 1. Muntatge / montaje: Josan Blog: Desván, retales de palabras
 2. 2. ELOGI A LES VACANES D’ESTIU -Isabel Barriel- Matinar sense pressa, aixecar-te a poc a poc, vestir-te de qualsevol manera i mirar cada flor com si fos la primera. Entrar a cada raig de sol com el vers entra al poema, sentir la calor al cap i al front, muntar amb caragols una carrera. Sentir-te lliure, i gaudir de cada una de les hores pintant el rellotge amb els colors més estimats. Cantar, sentir, llegir, flairar els aires, passejar per la vinya mirant el mar, saltar la sèquia espantant espiadimonis i fer, un dia de pluja, figuretes de fang. Sortir a mullar-te una tarda de tempesta, esperar immòbil l'arc de Sant Martí, recordant com era de canviant l'oratge en primavera i esperar que la tardor ens porti un gran festí... Fer-te amic de les abelles, tractar amb carinyo als mosquits, descriure el vol parabòlic d'una mosca, i il·luminar-te amb cuques de llum qualsevol nit.
 3. 3. TARDE DE AGOSTO -Ángeles Asensi- Una tarde caliente de Agosto, una tarde asfixiante, ¡pesada!, cuando el sol de verano es ardiente y tras la hora de almuerzo te abrasa; observaba a la gente pasando en la sombra que da mi terraza, sosteniendo en la mano un refresco y meciendo mi cuerpo en la hamaca. ¡Qué calor tan horrible sentía!, que calor..., ¡y que tarde tan larga!
 4. 4. QUE FURIOSES SENTO… -Carles Riba- Que furioses sento córrer les aigües del nostre amor, oh! quan vinc a tu pel frèvol pontet d'una carícia!
 5. 5. Contemplo el mar, las olas… -José Corredo Matheos- CONTEMPLO el mar, las olas. Saboreo sus aguas, feliz en esta tarde que no ha de tener fin. ¿Por qué, por qué esta angustia que me inunda de pronto con sus aguas oscuras, que me arroja desnudo a la apagada arena de la playa? ¿Por qué, por qué, si están las gaviotas volando tierra adentro en la tarde tranquila y las aguas me cubren hasta saciar mi sed ?
 6. 6. ENTRE EL MAR I TU -Maria del Àngels Carreras- Te n’has anat més lluny de l’horitzó, només has deixat el teu perfum, el que portes tu, i el de les ones que fan el vaivé. Deixeu la mateixa fragància de la soledat. Només flairo aquest perfum, entre el mar i tu. Sempre et portaré al cor. Estic mirant cap a l’horitzó i no veig res, tot s’ha tornat fosc.
 7. 7. Poema Agosto -Jaime Torres Bodet- Va a llover… Lo ha dicho al césped el canto fresco del río; el viento lo ha dicho al bosque y el bosque al viento y al río. Va a llover… Crujen las ramas y huele a sombra en los pinos. Naufraga en verde el paisaje. Pasan pájaros perdidos. Va a llover… Ya el cielo empieza a madurar en el fondo de tus ojos pensativos.
 8. 8. EL MAR I JO -Montserrat Vayreda- Tinc desitjos blaus, que s’obren i es tanquen com una curculla i uns altres que es vinclen com petites naus que el temporal mulla. Tots els meus records es tornen petits –en la llunyania, ales de gavina–, són els meus sentits àncores clavades en la sorra fina.
 9. 9. -Gloria-
 10. 10. LAS VACACIONES -Autor Anónimo- Las vacaciones tienen la magia de un circo, la frescura de un paseo en el parque, y la fantasía de un cuento sin final. La alegría de un encuentro con amigos, sabor a caramelos de limón, y el perfume de chocolate. Pero sobre todo deberían tener la calidez de la familia y un tiempo sin reloj.
 11. 11. MAR D’ESPERANCES -Glòria- Ompliré el mar d’esperances -esperança verda, esperança blava- de la sorra a l'horitzó onada a onada. Lluna que et mires al mar d’il·lusions plena -esperança blava, esperança verda- fes que creixin ben aviat com la marea. Esperança blava, esperança verda... Esperança sempre!
 12. 12. MIGDIADA -Glòria-
 13. 13. ¿Qué es el mar? -Jairo Aníbal Niño-

×