Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Literatura Medieval catalana
Literatura Medieval catalana
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 10 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (20)

A los espectadores también les gustó (20)

Anuncio

Similares a Jaume Roig (20)

Más de Universitat Oberta de Catalunya (UOC) (20)

Anuncio

Más reciente (20)

Jaume Roig

  1. 1. Jaume Roig Sandra Kochanowska Blanca Iranzo Muñoz
  2. 2. ÍNDEX - Introducció. - La vida de Jaume Roig. - Obra de l'Espill. - Característiques - Estructura argumental. - Temes, estil i llenguatge. - Fragment de l'Espill. - Bibliografia.
  3. 3. Introducció - La literatura del segle XV va experimentar un creixement demogràfic. - El segle d'or abarca el segle XV. - Tenia un estil que es basava en imitar el llatí clàsic.
  4. 4. La vida de Jaume Roig - Va nàixer a València però no se sap la data exacta del seu naixement. - Va estudiar Medicina i Arts, probablement a Lleida i París. - Té el mèrit d'haver tractat el tema de la misogínia (l'odi a les dones) d'una manera original. - Es va refugiar en Callosa d'en Sarrià a causa de una epidèmia de pesta que assolava la ciutat de València. - La seua biografia és contradictòria a la seua obra.
  5. 5. Obra de l'Espill - Reflexa l'odi a les dones i presenta una visió totalment pessimista de la realitat humana. - Es va escriure el mateix any que Tirant lo Blanc (al voltant de l'any 1460). - Està escrit en més de 16.000 versos de quatre síl·labes, que rimen de dos en dos. - Fou imprès tres vegades, la qual cosa prova el seu èxit.
  6. 6. Característiques de l'Espill - És una novel·la escrita en vers. - Escrita amb versos apariats de quatre síl·labes. - El llibre és una sàtira cruel contra les dones. - El protagonista no pertany ni a la noblesa ni a la cavalleria, i té un ideal de vida clarament burgés. - Té l'esperit d'una autèntica novel·la realista. - La metàfora de l'Espill s'ha d'entendre en el context de la tradició medievals dels llibres d'intenció moralitzant o instructiva.
  7. 7. Estructura argumental - L'obra està dividida en un prefaci i quatre llibres. - En el prefaci se'ns presenta el narrador-protagonista - En el primer llibre conta la joventut del protagonista des que la mare el tira de casa. - En el segon conta la tornada a València i el seu casament. - En el tercer continua amb la idea del casament. - En el quart decideix viure sense dones a València.
  8. 8. Temes, estil i llenguatge - Temes: Misogínia, comicitat, la realitat quotidiana i l'element burgés i medicina. - El lèxic és una altra de les magnífiques aportacions de l'Espill. - L'autor realitza tota mena de gris semàntics i fonètics. - L'estil de Jaume Roig es fonamenta en episodis i personatges i ús de la sorpresa lingüística. - Estableix polèmica literària i cultural amb el model de prosa que triomfava a la València del segle XV.
  9. 9. Fragment de l'Espill- Tercer llibre, 1a part
  10. 10. Bibliografia - http://www.escriptors.cat/autors/roigj/pagina.php? id_sec=3689 - https://ca.wikipedia.org/wiki/Jaume_Roig - http://esthisart.blogspot.com.es/2011/03/el-siglo-de- oro-de-la-literatura.html - https://ca.wikipedia.org/wiki/Espill_(Jaume_Roig) - http://www.sciencia.cat/biblioteca/temes/roig.htm - Llibre de valencià: Llengua i literatura

×