Mobility

Τελικό power point mobile youth ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Mobility QnA Για να ξεκινήσεις ένα start up όσο εύκολο και αν μπορεί να φαίνεται δεν είναι. Χρειάζεται, οργάνωση, χρόνο και χρήμα. Τα εμπόδια είναι αρκετά άλλα η θέληση να το επιτύχεις είναι μεγαλύτερη οπότε τα υπερνικά.  Επίσης, χρειάζεται ρίσκο, όρεξη, θέληση και καλούς συνεργάτες. Το δικό σας startup με ποιά λογική ξεκίνησε? Το δικό μου start up ξεκίνησε για να καλύψει μία  ανάγκη που πίστευα πως  υπάρχει.  Ήταν μια ιδέα κοινή με τους επι χρόνια συνεργάτες μου. Δεν ξέραμε αν θα πετύχαινε. Απλά το δοκιμάσαμε και έγινε . Ποιά ήταν τα εμπόδια που βρήκατε μέχρι να φτιάξετε το startup σας?
Χρειάζεται να έχεις ένα πλάνο στο μυαλό σου, σταθερή ομάδα, νέες ιδέες και καλό Κώδικα. Όταν πρόκειται για ένα ιντερνετικό startup πρέπει να γνωρίζεις το κοινό σου, τις ανάγκες τους, αλλά και πως λειτουργεί αυτός ο χώρος. Σε πόσο διάστημα έγινε πραγματικότητα? Δούλευα πάνω σε αυτό ενάμιση χρόνο, όταν γνωστοποιήθηκε . Δεν έχει χρόνο συγκεκριμένο. Εξαρτάται πόση ώρα του αφιερώνεις. Εγώ του αφιερώθηκα πλήρως. Ήθελα να πάω ένα βήμα παραπέρα. Δεν μας πήρε πολύ καιρό, η ομάδα δούλευε εντατικά. Το δύσκολο που τελικά ήταν πιο Εύκολο από ότι νομίζαμε ήταν να το μάθει το κοινό μας.
[object Object],Ζητήσατε συμβουλές ή βοήθεια ώστε να βελτιωθεί η ιδέα σας; Και βέβαια, οι συμβουλές είναι πολύ σημαντικές. Ακόμα και όταν βγει στην αγορά το οτιδήποτε φτιάξεις, συνεχίζεις να το αλλάζεις, να το αξιοποιείς, να το εξελίσσεις. Μόνο έτσι θα γίνει καλύτερο Η Ελλάδα σαν περιβάλλον ευνοεί τέτοια προγράμματα? Δεν μας περιόρισε, ούτε και μας βοήθησε πολύ το περιβάλλον εδώ. Οι προδιαγραφές που επιλέγουμε είναι πάντα του εξωτερικού. Η Ελλάδα κανονικά θα έπρεπε να είναι έτοιμη και ανοιχτή σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Μία μερίδα τις υποστηρίζει και τις δέχεται. Αλλά είναι γεγονός πως αν δεν ακολουθήσεις το ρεύμα δύο πράγματα μπορεί να συμβούν ή να σε παρασύρει ή να σε αφήσει πίσω. You make your choice. Εγώ ακολουθώ το μοτίβο fail forward fast!
Υπάρχει κοινότητα που υποστηρίζει τα start ups και φυσικά και υπάρχει και η επιθυμία από πολλά άτομα για την δημιουργία του δικού τους start up . Εμείς βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, θετικής πάντα, ως προς το κοινό. Διαμορφώθηκε κοινότητα που να τα υποστηρίζει ή υπάρχει επιθυμία στην δημιουργία startup ? Κοινό υπάρχει. Αν όχι εδώ, σίγουρα κάπου αλλού Έχετε σκεφτεί την επόμενη κίνηση σας? (νέο startup) Έχω ήδη σκεφτεί την επόμενη μου κίνηση, ναί. Το ένα φέρνει το άλλο. Από μια ιδέα μπορεί να βρεις την επόμενη. Κάτι έχουμε σκεφτεί αλλά είναι σε πολύ αρχικό στάδιο. Το βλέπουμε..
Όπως σας είπα, έχουμε εκπλαγεί θετικά. Το κοινό όσο δύσκολο και αν φαίνεται είναι δεκτικό, ενημερώνεται εύκολα, εκπαιδεύεται. Το κοινό στόχος ανταποκρίνεται? (κάνει download π.χ. την εφαρμογή; Την χρησιμοποιεί;) Ναί, το κοινό αγαπάει τις καλές δουλειές. Αυτό μας βοηθάει να κάνουμε τις επόμενες κινήσεις μας!
M ore than 165 million tablets expected to ship over the next two years, tablets are growing in popularity and changing the way that we consume content Googleadsblog  People are spending considerable time with tablet devices and using them to play games, browse the web and search for information. Googleadsblog  unleashingideas.org For one week, millions of young people around the world join a growing movement of entrepreneurial people, to generate new ideas and to seek better ways of doing things.
womenatbusiness.eu I s a 15 month initiative co-funded by the European Commission’s Competitiveness and Innovation Framework Programme 2007-2013, under the Directorate General Enterprise and Industry. It is implemented by six (6) partners from Cyprus, Greece, Estonia, Italy, and the UK. Germany is a participating country. women@business aims to support entrepreneurship on three levels enhancing the principle of ‘learning, doing and reflecting’.
Guardian
Προηγούμενο Γράφημα: Συνδρομές κινητής ανά εκατό κατοίκους. Η Ελλάδα, όπως φαίνεται όχι απλά προηγείται αφήνει κατά πολύ πίσω όλη την υπόλοιπη Ευρώπη Που είναι οι υπηρεσίες κι οι εφαρμογές που θα μπορούσαν να έχουν αναπτύξει δυναμικές ελληνικές startup, που θα γέμιζαν την ελληνική αγορά αρχικά  και που  θα προχωρούσαν μετά να κατακτήσουν τον κόσμο, όπως βλέπουμε να συμβαίνει στην, μισή σε πληθυσμό, Φιλανδία; Νίκος Αναγνώστου
Greekstartups.com We believe that once the website becomes definitive of what Greece has to offer it will also become the starting point for foreign technology enthousiasts, entrepreneurs, possible collaborators and funders ΕΣΠΑ – Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Ανάπτυξης Ξεκινήστε τη δικιά σας επιχείρηση. Ενισχύστε την ατομική σας επιχείρηση. Μέσω του ΕΣΠΑ δίνονται σημαντικές ευκαιρίες. Μέσω της msolutions μπορείτε να τις υλοποιήστε. Δημιουργώ. gr innovationthessaloniki.gr kainotomies . gr Ελληνικά δίκτυα
Colab Athens Come to "Masterclass "Want to be an entrepreneur?"" Startuptoday Ένα πρωτότυπο fund raising (pitching) event που πραγματοποιείται ετήσια. Μία συνάντηση μεταξύ νέων επιχειρηματιών (startups) που αναζητούν χρήματα για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους και επενδυτών (business angels) που θέλουν να επενδύσουν. Microsoft innovation center Greece Έχει ως στόχο να διευκολύνει την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών και δράσεων στον ακαδημαϊκό χώρο, τις εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού και το κράτος. Το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft θα δρα επίσης ως θερμοκοιτίδα επιχειρηματικών ιδεών, ευελπιστώντας να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των ερευνητικών και επιχειρηματικών κοινοτήτων της χώρας μας.
digi-mobile  Ενίσχυση επιχειρήσεων για την ανάπτυξη και αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε «έξυπνες» συσκευές κινητών επικοινωνιών και υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet-pc) ψηφιακή υστέρηση Η εγχώρια ανάπτυξη και αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε συσκευές κινητής επικοινωνίας από τις ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. απουσιάζουν εφαρμογές διεθνούς βεληνεκούς που να έχουν προσελκύσει αξιόλογο αριθμητικά κοινό-χρήστες έλλειψη επαρκούς πλαισίου για την υποστήριξη της ηλεκτρονικής τιμολόγησης δημόσιας διαβούλευσης
[object Object],[object Object],Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία στην επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κλπ και να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και νέα ψηφιακά προϊόντα. Το startupgreece είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα πληροφόρησης και δικτύωσης με στόχο να αναδείξει μια νέα γενιά επιχειρηματιών στην Ελλάδα, να φέρει κοντά ανθρώπους και ιδέες και να αλλάξει την αντίληψη για την επιχειρηματικότητα στη χώρα. Το startupgreece συνδυάζει μια online κοινότητα επιχειρηματικότητα με μια βάση γνώσης και πληροφορίας ειδικευμένης στο επιχειρείν.  Startupgreece
Opencoffee - Openfund Το OpenCoffee.gr φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κάλυψη των εξελίξεων στα ελληνικά start-ups. Επιχειρηματικότητα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια Ειμαστε αυτο που φαινομαστε. Θελουμε να σας μιλησουμε για επιχειρηματικοτητα. Θελουμε να μας μιλησετε για επιχειρηματικοτητα, όσο τρέλες κι αδύνατες, νομίζετε ότι είναι οι ιδέες σας, χωρίς αυτές δεν θα αλλάξει τίποτα.Εχουμε οραμα και γνωση.
To startup or not to startup? H επιχειρηματικότητα που ΔΕΝ διαθέτουμε σχεδόν καθόλου είναι αυτή των  startups με προσδοκίες γρήγορης ανάπτυξης. Θέλουμε startups? Θέλουμε startups που θα μπορέσουν να πάνε από το μηδέν στα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα με τζίρους που θα προέρχονται κατά κύριο λόγο από το εξωτερικό και θα πλουτίζουν τη χώρα. Αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουμε ούτε ένα. Θέλουμε startups που να μπορούν να τα εξαγοράσουν μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή ζήτημα αν διαθέτουμε μια χούφτα. Θέλουμε startups που θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τη διαρροή όλου του καλού ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή ζήτημα αν διαθέτουμε λίγες δεκάδες.
1 de 16

Recomendados

Repu Lab Presentation Opencoffee V3 por
Repu Lab Presentation Opencoffee V3Repu Lab Presentation Opencoffee V3
Repu Lab Presentation Opencoffee V3Georgios Kasselakis
964 vistas17 diapositivas
Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (Διάλεξη) por
Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (Διάλεξη)Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (Διάλεξη)
Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (Διάλεξη)Iosif Alvertis
365 vistas145 diapositivas
Dimitris Tsigos presents VTrip Group at Open Coffee Athens XIV por
Dimitris Tsigos presents VTrip Group at Open Coffee Athens XIVDimitris Tsigos presents VTrip Group at Open Coffee Athens XIV
Dimitris Tsigos presents VTrip Group at Open Coffee Athens XIVGeorge Tziralis
1.4K vistas15 diapositivas
eGov, eBusiness and Entrepreneurship por
eGov, eBusiness and EntrepreneurshipeGov, eBusiness and Entrepreneurship
eGov, eBusiness and EntrepreneurshipDimitris Tsingos
467 vistas29 diapositivas
Entrepreneurship & Project management por
Entrepreneurship & Project managementEntrepreneurship & Project management
Entrepreneurship & Project managementDimitra Zervaki, EMBA, PMP, TTT
270 vistas2 diapositivas
Entrepreneurship as a Career Choice por
Entrepreneurship as a Career ChoiceEntrepreneurship as a Career Choice
Entrepreneurship as a Career ChoiceDimitris Tsingos
290 vistas35 diapositivas

Más contenido relacionado

Destacado

CRM and SELLING por
CRM and SELLINGCRM and SELLING
CRM and SELLINGJoel Pais
1.7K vistas11 diapositivas
изучаем историю школы на уроках математики por
изучаем историю школы на уроках математикиизучаем историю школы на уроках математики
изучаем историю школы на уроках математикиnv13
596 vistas17 diapositivas
1st Photo Story por
1st Photo Story1st Photo Story
1st Photo Storydburks87
251 vistas11 diapositivas
Coml512 m2group4project por
Coml512 m2group4projectComl512 m2group4project
Coml512 m2group4projectMargaret (Maggie) Shartel
1.2K vistas44 diapositivas
Castlebrook Presentation 2011 por
Castlebrook Presentation 2011Castlebrook Presentation 2011
Castlebrook Presentation 2011barryminogue
552 vistas15 diapositivas
Spring football game por
Spring football gameSpring football game
Spring football gamedburks87
279 vistas51 diapositivas

Destacado(20)

CRM and SELLING por Joel Pais
CRM and SELLINGCRM and SELLING
CRM and SELLING
Joel Pais1.7K vistas
изучаем историю школы на уроках математики por nv13
изучаем историю школы на уроках математикиизучаем историю школы на уроках математики
изучаем историю школы на уроках математики
nv13596 vistas
1st Photo Story por dburks87
1st Photo Story1st Photo Story
1st Photo Story
dburks87251 vistas
Castlebrook Presentation 2011 por barryminogue
Castlebrook Presentation 2011Castlebrook Presentation 2011
Castlebrook Presentation 2011
barryminogue552 vistas
Spring football game por dburks87
Spring football gameSpring football game
Spring football game
dburks87279 vistas
Photo practice por DevanGill
Photo practicePhoto practice
Photo practice
DevanGill268 vistas
Castlebrook Furniture & Design Presentation por barryminogue
Castlebrook Furniture & Design PresentationCastlebrook Furniture & Design Presentation
Castlebrook Furniture & Design Presentation
barryminogue640 vistas
проект панно из ткани por nv13
проект панно из тканипроект панно из ткани
проект панно из ткани
nv131.6K vistas
Fotografias ivancinho. por Ivan Alvarez
Fotografias ivancinho.Fotografias ivancinho.
Fotografias ivancinho.
Ivan Alvarez289 vistas
Deuses egipiçios por bili993
Deuses egipiçiosDeuses egipiçios
Deuses egipiçios
bili993254 vistas
Learninig Analytics Special Track: A cluster-based analisys to diagnose stude... por Miguel Rodriguez Artacho
Learninig Analytics Special Track: A cluster-based analisys to diagnose stude...Learninig Analytics Special Track: A cluster-based analisys to diagnose stude...
Learninig Analytics Special Track: A cluster-based analisys to diagnose stude...
My 1st photo story por DevanGill
My 1st photo storyMy 1st photo story
My 1st photo story
DevanGill295 vistas
Further human physiology: digestion por daniroxmasox
Further human physiology: digestionFurther human physiology: digestion
Further human physiology: digestion
daniroxmasox477 vistas
Wealth Accumulation Model por Nicole Lee
Wealth Accumulation ModelWealth Accumulation Model
Wealth Accumulation Model
Nicole Lee1.3K vistas
Intranet Presentation por renaglasser
Intranet PresentationIntranet Presentation
Intranet Presentation
renaglasser1.4K vistas
Fa - deffered tax liabilities por Joel Pais
Fa - deffered tax liabilitiesFa - deffered tax liabilities
Fa - deffered tax liabilities
Joel Pais634 vistas
Presentation1 por kblaurin
Presentation1Presentation1
Presentation1
kblaurin301 vistas

Similar a Mobility

ΠΣΠΘ 2017 - Και μετά τι; por
ΠΣΠΘ 2017 - Και μετά τι;ΠΣΠΘ 2017 - Και μετά τι;
ΠΣΠΘ 2017 - Και μετά τι;Apostolos Kritikos
117 vistas15 diapositivas
Startup Greece @ Open Coffee Thessaloniki por
Startup Greece @ Open Coffee ThessalonikiStartup Greece @ Open Coffee Thessaloniki
Startup Greece @ Open Coffee Thessalonikistartupgreece
268 vistas17 diapositivas
Txp rebranding por
Txp rebrandingTxp rebranding
Txp rebrandingAIESECGreece
73 vistas14 diapositivas
20100131 Dimitris Tsigos Alba por
20100131 Dimitris Tsigos Alba20100131 Dimitris Tsigos Alba
20100131 Dimitris Tsigos AlbaDimitris Tsingos
418 vistas21 diapositivas
Crowdfunding_presentation por
Crowdfunding_presentationCrowdfunding_presentation
Crowdfunding_presentationDespina Isidorou
125 vistas24 diapositivas
Kαινοτομία και επιχειρηματικότητα αλήθειες και μύθοι por
Kαινοτομία και επιχειρηματικότητα αλήθειες και μύθοιKαινοτομία και επιχειρηματικότητα αλήθειες και μύθοι
Kαινοτομία και επιχειρηματικότητα αλήθειες και μύθοιYannis Charalabidis
975 vistas25 diapositivas

Similar a Mobility(20)

Startup Greece @ Open Coffee Thessaloniki por startupgreece
Startup Greece @ Open Coffee ThessalonikiStartup Greece @ Open Coffee Thessaloniki
Startup Greece @ Open Coffee Thessaloniki
startupgreece268 vistas
Kαινοτομία και επιχειρηματικότητα αλήθειες και μύθοι por Yannis Charalabidis
Kαινοτομία και επιχειρηματικότητα αλήθειες και μύθοιKαινοτομία και επιχειρηματικότητα αλήθειες και μύθοι
Kαινοτομία και επιχειρηματικότητα αλήθειες και μύθοι
Yannis Charalabidis975 vistas
Το κίνημα των start-ups: μόδα ή συμβολή σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο ; por Vassilis Trapezanoglou
Το κίνημα των start-ups: μόδα ή συμβολή σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο ; Το κίνημα των start-ups: μόδα ή συμβολή σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο ;
Το κίνημα των start-ups: μόδα ή συμβολή σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο ;
Παιδική Επιχειρηματικότητα - KidStartupper.com por Stefanos Petrou
Παιδική Επιχειρηματικότητα - KidStartupper.comΠαιδική Επιχειρηματικότητα - KidStartupper.com
Παιδική Επιχειρηματικότητα - KidStartupper.com
Stefanos Petrou217 vistas
PROSPER - Module 3 - Unit 3 Developing the sense of belonging in hybrid mode ... por caniceconsulting
PROSPER - Module 3 - Unit 3 Developing the sense of belonging in hybrid mode ...PROSPER - Module 3 - Unit 3 Developing the sense of belonging in hybrid mode ...
PROSPER - Module 3 - Unit 3 Developing the sense of belonging in hybrid mode ...
caniceconsulting13 vistas
Ηellenic Sart-up Assocation: Συνέντευξη Παναγιώτη Ζαμάνη στην οικονομική επι... por Hellenic Start-up Association
Ηellenic Sart-up Assocation: Συνέντευξη Παναγιώτη Ζαμάνη στην οικονομική επι...Ηellenic Sart-up Assocation: Συνέντευξη Παναγιώτη Ζαμάνη στην οικονομική επι...
Ηellenic Sart-up Assocation: Συνέντευξη Παναγιώτη Ζαμάνη στην οικονομική επι...
Οι νέες Sophisticated επιχειρήσεις από την ιδέα στην υλοποίηση τους por Sousana Kalfa
Οι νέες Sophisticated επιχειρήσεις από την ιδέα στην υλοποίηση τουςΟι νέες Sophisticated επιχειρήσεις από την ιδέα στην υλοποίηση τους
Οι νέες Sophisticated επιχειρήσεις από την ιδέα στην υλοποίηση τους
Sousana Kalfa420 vistas
οι νέες Sophisticated επιχειρήσεις από την ιδέα στην υλοποίηση τους por Sousana Kalfa
οι νέες Sophisticated επιχειρήσεις από την ιδέα στην υλοποίηση τουςοι νέες Sophisticated επιχειρήσεις από την ιδέα στην υλοποίηση τους
οι νέες Sophisticated επιχειρήσεις από την ιδέα στην υλοποίηση τους
Sousana Kalfa1.6K vistas
Επιχειρηματική κουλτούρα: Παραδοσικακή Vs Startup por Costas Panayides
Επιχειρηματική κουλτούρα: Παραδοσικακή Vs StartupΕπιχειρηματική κουλτούρα: Παραδοσικακή Vs Startup
Επιχειρηματική κουλτούρα: Παραδοσικακή Vs Startup
Costas Panayides420 vistas
Diogenes sk m_sc_comp learn startup_02-04-2013 vfinal por Stavriana Kofteros
Diogenes sk m_sc_comp learn startup_02-04-2013 vfinalDiogenes sk m_sc_comp learn startup_02-04-2013 vfinal
Diogenes sk m_sc_comp learn startup_02-04-2013 vfinal
Stavriana Kofteros584 vistas

Mobility

 • 1.
 • 2. Mobility QnA Για να ξεκινήσεις ένα start up όσο εύκολο και αν μπορεί να φαίνεται δεν είναι. Χρειάζεται, οργάνωση, χρόνο και χρήμα. Τα εμπόδια είναι αρκετά άλλα η θέληση να το επιτύχεις είναι μεγαλύτερη οπότε τα υπερνικά. Επίσης, χρειάζεται ρίσκο, όρεξη, θέληση και καλούς συνεργάτες. Το δικό σας startup με ποιά λογική ξεκίνησε? Το δικό μου start up ξεκίνησε για να καλύψει μία ανάγκη που πίστευα πως υπάρχει. Ήταν μια ιδέα κοινή με τους επι χρόνια συνεργάτες μου. Δεν ξέραμε αν θα πετύχαινε. Απλά το δοκιμάσαμε και έγινε . Ποιά ήταν τα εμπόδια που βρήκατε μέχρι να φτιάξετε το startup σας?
 • 3. Χρειάζεται να έχεις ένα πλάνο στο μυαλό σου, σταθερή ομάδα, νέες ιδέες και καλό Κώδικα. Όταν πρόκειται για ένα ιντερνετικό startup πρέπει να γνωρίζεις το κοινό σου, τις ανάγκες τους, αλλά και πως λειτουργεί αυτός ο χώρος. Σε πόσο διάστημα έγινε πραγματικότητα? Δούλευα πάνω σε αυτό ενάμιση χρόνο, όταν γνωστοποιήθηκε . Δεν έχει χρόνο συγκεκριμένο. Εξαρτάται πόση ώρα του αφιερώνεις. Εγώ του αφιερώθηκα πλήρως. Ήθελα να πάω ένα βήμα παραπέρα. Δεν μας πήρε πολύ καιρό, η ομάδα δούλευε εντατικά. Το δύσκολο που τελικά ήταν πιο Εύκολο από ότι νομίζαμε ήταν να το μάθει το κοινό μας.
 • 4.
 • 5. Υπάρχει κοινότητα που υποστηρίζει τα start ups και φυσικά και υπάρχει και η επιθυμία από πολλά άτομα για την δημιουργία του δικού τους start up . Εμείς βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, θετικής πάντα, ως προς το κοινό. Διαμορφώθηκε κοινότητα που να τα υποστηρίζει ή υπάρχει επιθυμία στην δημιουργία startup ? Κοινό υπάρχει. Αν όχι εδώ, σίγουρα κάπου αλλού Έχετε σκεφτεί την επόμενη κίνηση σας? (νέο startup) Έχω ήδη σκεφτεί την επόμενη μου κίνηση, ναί. Το ένα φέρνει το άλλο. Από μια ιδέα μπορεί να βρεις την επόμενη. Κάτι έχουμε σκεφτεί αλλά είναι σε πολύ αρχικό στάδιο. Το βλέπουμε..
 • 6. Όπως σας είπα, έχουμε εκπλαγεί θετικά. Το κοινό όσο δύσκολο και αν φαίνεται είναι δεκτικό, ενημερώνεται εύκολα, εκπαιδεύεται. Το κοινό στόχος ανταποκρίνεται? (κάνει download π.χ. την εφαρμογή; Την χρησιμοποιεί;) Ναί, το κοινό αγαπάει τις καλές δουλειές. Αυτό μας βοηθάει να κάνουμε τις επόμενες κινήσεις μας!
 • 7. M ore than 165 million tablets expected to ship over the next two years, tablets are growing in popularity and changing the way that we consume content Googleadsblog People are spending considerable time with tablet devices and using them to play games, browse the web and search for information. Googleadsblog unleashingideas.org For one week, millions of young people around the world join a growing movement of entrepreneurial people, to generate new ideas and to seek better ways of doing things.
 • 8. womenatbusiness.eu I s a 15 month initiative co-funded by the European Commission’s Competitiveness and Innovation Framework Programme 2007-2013, under the Directorate General Enterprise and Industry. It is implemented by six (6) partners from Cyprus, Greece, Estonia, Italy, and the UK. Germany is a participating country. women@business aims to support entrepreneurship on three levels enhancing the principle of ‘learning, doing and reflecting’.
 • 10. Προηγούμενο Γράφημα: Συνδρομές κινητής ανά εκατό κατοίκους. Η Ελλάδα, όπως φαίνεται όχι απλά προηγείται αφήνει κατά πολύ πίσω όλη την υπόλοιπη Ευρώπη Που είναι οι υπηρεσίες κι οι εφαρμογές που θα μπορούσαν να έχουν αναπτύξει δυναμικές ελληνικές startup, που θα γέμιζαν την ελληνική αγορά αρχικά  και που  θα προχωρούσαν μετά να κατακτήσουν τον κόσμο, όπως βλέπουμε να συμβαίνει στην, μισή σε πληθυσμό, Φιλανδία; Νίκος Αναγνώστου
 • 11. Greekstartups.com We believe that once the website becomes definitive of what Greece has to offer it will also become the starting point for foreign technology enthousiasts, entrepreneurs, possible collaborators and funders ΕΣΠΑ – Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Ανάπτυξης Ξεκινήστε τη δικιά σας επιχείρηση. Ενισχύστε την ατομική σας επιχείρηση. Μέσω του ΕΣΠΑ δίνονται σημαντικές ευκαιρίες. Μέσω της msolutions μπορείτε να τις υλοποιήστε. Δημιουργώ. gr innovationthessaloniki.gr kainotomies . gr Ελληνικά δίκτυα
 • 12. Colab Athens Come to "Masterclass "Want to be an entrepreneur?"" Startuptoday Ένα πρωτότυπο fund raising (pitching) event που πραγματοποιείται ετήσια. Μία συνάντηση μεταξύ νέων επιχειρηματιών (startups) που αναζητούν χρήματα για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους και επενδυτών (business angels) που θέλουν να επενδύσουν. Microsoft innovation center Greece Έχει ως στόχο να διευκολύνει την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών και δράσεων στον ακαδημαϊκό χώρο, τις εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού και το κράτος. Το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft θα δρα επίσης ως θερμοκοιτίδα επιχειρηματικών ιδεών, ευελπιστώντας να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των ερευνητικών και επιχειρηματικών κοινοτήτων της χώρας μας.
 • 13. digi-mobile Ενίσχυση επιχειρήσεων για την ανάπτυξη και αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε «έξυπνες» συσκευές κινητών επικοινωνιών και υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet-pc) ψηφιακή υστέρηση Η εγχώρια ανάπτυξη και αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε συσκευές κινητής επικοινωνίας από τις ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. απουσιάζουν εφαρμογές διεθνούς βεληνεκούς που να έχουν προσελκύσει αξιόλογο αριθμητικά κοινό-χρήστες έλλειψη επαρκούς πλαισίου για την υποστήριξη της ηλεκτρονικής τιμολόγησης δημόσιας διαβούλευσης
 • 14.
 • 15. Opencoffee - Openfund Το OpenCoffee.gr φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κάλυψη των εξελίξεων στα ελληνικά start-ups. Επιχειρηματικότητα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια Ειμαστε αυτο που φαινομαστε. Θελουμε να σας μιλησουμε για επιχειρηματικοτητα. Θελουμε να μας μιλησετε για επιχειρηματικοτητα, όσο τρέλες κι αδύνατες, νομίζετε ότι είναι οι ιδέες σας, χωρίς αυτές δεν θα αλλάξει τίποτα.Εχουμε οραμα και γνωση.
 • 16. To startup or not to startup? H επιχειρηματικότητα που ΔΕΝ διαθέτουμε σχεδόν καθόλου είναι αυτή των  startups με προσδοκίες γρήγορης ανάπτυξης. Θέλουμε startups? Θέλουμε startups που θα μπορέσουν να πάνε από το μηδέν στα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα με τζίρους που θα προέρχονται κατά κύριο λόγο από το εξωτερικό και θα πλουτίζουν τη χώρα. Αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουμε ούτε ένα. Θέλουμε startups που να μπορούν να τα εξαγοράσουν μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή ζήτημα αν διαθέτουμε μια χούφτα. Θέλουμε startups που θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τη διαρροή όλου του καλού ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή ζήτημα αν διαθέτουμε λίγες δεκάδες.