Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Próxima SlideShare
Fitxes projecte castells valencià
Siguiente
Descargar para leer sin conexión y ver en pantalla completa.

2

Compartir

Descargar para leer sin conexión

Personatges del castells

Descargar para leer sin conexión

projecte castells

Libros relacionados

Gratis con una prueba de 30 días de Scribd

Ver todo

Audiolibros relacionados

Gratis con una prueba de 30 días de Scribd

Ver todo

Personatges del castells

 1. 1. ELS REISELS REIS SÓN LES PERSONES MÉS IMPORTANTS. TOTS ELS NOBLESI CAVALLERS ESTAN AL SEU SERVICI. ELS OBEÏXEN I RESPECTEN. ELS REIS A CANVI ELS DONEN TERRES I TÍTOLS, COM EL DE COMTE O MARQUÉS. ELS REIS VIATGEN MOLT I TENEN MÉS D’UN CASTELL REPARTITS PER TOT EL PAIS. SÓN LES PERSONES MÉS IMPORTANTS. TOTS ELS NOBLESI CAVALLERS ESTAN AL SEU SERVICI. ELS OBEÏXEN I RESPECTEN. ELS REIS A CANVI ELS DONEN TERRES I TÍTOLS, COM EL DE COMTE O MARQUÉS. ELS REIS VIATGEN MOLT I TENEN MÉS D’UN CASTELL REPARTITS PER TOT EL PAIS.
 2. 2. ELS SENYORSELS SENYORS SÓN ELS AMOS DEL CASTELL I DE TOTES LES TERRES QUE HO RODEGEN. EL SENYOR ÉS EL CAP DELS SOLDATS I DIRIGIX LES LABORS DEL CAMP. LI AGRADA LA CAÇA I ORGANITZA FESTES I TORNEJOS EN EL SEU CASTELL. LA DAMA ÉS UNA DONA MOLT DISTINGIDA I EDUCADA QUE ORGANITZA LES TASQUES DE LES CUINES I DE LA RESTA DEL CASTELL. SÓN ELS AMOS DEL CASTELL I DE TOTES LES TERRES QUE HO RODEGEN. EL SENYOR ÉS EL CAP DELS SOLDATS I DIRIGIX LES LABORS DEL CAMP. LI AGRADA LA CAÇA I ORGANITZA FESTES I TORNEJOS EN EL SEU CASTELL. LA DAMA ÉS UNA DONA MOLT DISTINGIDA I EDUCADA QUE ORGANITZA LES TASQUES DE LES CUINES I DE LA RESTA DEL CASTELL.
 3. 3. ÉS EL CAP LOCAL DE L’ESGLESIA. TÉ MOLT PODER I RIQUESES. TOTS LI RESPECTEN I LI TEMEN. A MÉS, MOLTS BISBES TENEN EL SEU PROPI EXÈRCIT. LA RELIGIÓ ÉS MOLT IMPORTANT EN ESTA ÈPOCA, I PER AIXÒ, ES CONSTRÜIXEN GRANS ESGLÉSIES QUE ES DIUEN CATEDRALS. ÉS EL CAP LOCAL DE L’ESGLESIA. TÉ MOLT PODER I RIQUESES. TOTS LI RESPECTEN I LI TEMEN. A MÉS, MOLTS BISBES TENEN EL SEU PROPI EXÈRCIT. LA RELIGIÓ ÉS MOLT IMPORTANT EN ESTA ÈPOCA, I PER AIXÒ, ES CONSTRÜIXEN GRANS ESGLÉSIES QUE ES DIUEN CATEDRALS. EL BISBEEL BISBE
 4. 4. EL CAVALLER ÉS UN GUERRER DE CLASSE NOBLE QUE COMENÇA DES DE MOLT XICOTET A PREPARAR-SE PER A LA LLUITA. ESTÀ AL SERVICI DEL SEU SENYOR I LI DEFÉN EN LES BATALLES I EN ELS ASSALTS AL CASTELL. ÉS MOLT HÀBIL MANEJANT TOT TIPUS D’ARMES I MUNTANT A CAVALL. LES NORMES DELS CAVALLERS ELS OBLIGUEN A LLUITAR PER CAUSES JUSTES, DEFENEN SEMPRE ALS MÉS DÈBILS. EL CAVALLER ÉS UN GUERRER DE CLASSE NOBLE QUE COMENÇA DES DE MOLT XICOTET A PREPARAR-SE PER A LA LLUITA. ESTÀ AL SERVICI DEL SEU SENYOR I LI DEFÉN EN LES BATALLES I EN ELS ASSALTS AL CASTELL. ÉS MOLT HÀBIL MANEJANT TOT TIPUS D’ARMES I MUNTANT A CAVALL. LES NORMES DELS CAVALLERS ELS OBLIGUEN A LLUITAR PER CAUSES JUSTES, DEFENEN SEMPRE ALS MÉS DÈBILS. EL CAVALLER I L’ESCUDEREL CAVALLER I L’ESCUDER PER A PROTEGIR-SE UTILITZA UNA PESADA ARMADURA METÀL·LICA, UN CASC CRIDAT ELM I UN ESCUT, QUE SERVIX TAMBÉ PER A IDENTIFICAR-LI EN LES BATALLES O EN ELS TORNEJOS. EL CAVALLER TÉ UN JOVE AJUDANT CRIDAT ESCUDER, QUE LI NETEJA LES ARMES, LI AJUDA A COL·LOCAR-SE L’ARMADURA I CUIDA DEL CAVALL. AMB EL TEMPS L’ESCUDER TAMBÉ ARRIBARÀ A SER CAVALLER. PER A PROTEGIR-SE UTILITZA UNA PESADA ARMADURA METÀL·LICA, UN CASC CRIDAT ELM I UN ESCUT, QUE SERVIX TAMBÉ PER A IDENTIFICAR-LI EN LES BATALLES O EN ELS TORNEJOS. EL CAVALLER TÉ UN JOVE AJUDANT CRIDAT ESCUDER, QUE LI NETEJA LES ARMES, LI AJUDA A COL·LOCAR-SE L’ARMADURA I CUIDA DEL CAVALL. AMB EL TEMPS L’ESCUDER TAMBÉ ARRIBARÀ A SER CAVALLER. EL CAVALLEREL CAVALLER
 5. 5. EL MONJOEL MONJO VIU EN EL MONESTIR I ES DEDICA A RESAR I A TREBALLAR ELS CAMPS QUE HO RODEGEN. UNA FORMA DE RESAR ÉS EL CANT GREGORIÀ, QUE ES CANTA A L’UNÍSON I SENSE INSTRUMENTS MUSICALS. VIU EN EL MONESTIR I ES DEDICA A RESAR I A TREBALLAR ELS CAMPS QUE HO RODEGEN. UNA FORMA DE RESAR ÉS EL CANT GREGORIÀ, QUE ES CANTA A L’UNÍSON I SENSE INSTRUMENTS MUSICALS. ALGUNS MONJOS COPIEN LLIBRES A MÀ, I ELS DECOREN AMB BONIQUES IL·LUSTRACIONS. A ESTOS LLIBRES SEL’S DIUEN CÒDEXS. ALGUNS MONJOS COPIEN LLIBRES A MÀ, I ELS DECOREN AMB BONIQUES IL·LUSTRACIONS. A ESTOS LLIBRES SEL’S DIUEN CÒDEXS. MESTRE I ALUMNESMESTRE I ALUMNES LES PRINCIPALS ESCOLES DE L’ÈPOCA ESTAN EN ELS CONVENTS, ON ES COPIAVEN GUARDEN I ES COPIEN GRAN QUANTITAT DE LLIBRES. LES PRINCIPALS ESCOLES DE L’ÈPOCA ESTAN EN ELS CONVENTS, ON ES COPIAVEN GUARDEN I ES COPIEN GRAN QUANTITAT DE LLIBRES.
 6. 6. ELS CAMPESINSELS CAMPESINS CULTIVEN LES TERRES QUE RODEGEN AL CASTELL. L?AMO DE LES TERRES ÉS EL SENYOR, QUE LIS DEIXA TREBALLAR EN ELLES A CANVI DE PART DE LA COLLITA. ELS CAMPESINS SÓN POBRES I LA SEUA VIDA ÉS MOLT DURA. CULTIVEN LES TERRES QUE RODEGEN AL CASTELL. L?AMO DE LES TERRES ÉS EL SENYOR, QUE LIS DEIXA TREBALLAR EN ELLES A CANVI DE PART DE LA COLLITA. ELS CAMPESINS SÓN POBRES I LA SEUA VIDA ÉS MOLT DURA. EL CAMPESINS VIVIEN EN CABANYES, I S’ALIMENTAVEN DELS PRODUCTES QUE CULTIVAVEN, COM CEREALS I VERDURES. LA VIDA EN EL CAMP ÉS MOLT DURA. HI HA QUE TREBALLAR MOLT I QUASI TOT EL DIA. TOTA LA FAMÍLIA TÉ QUE TREBALLAR, INCLÓS ELS XIQUETS. EL CAMPESINS VIVIEN EN CABANYES, I S’ALIMENTAVEN DELS PRODUCTES QUE CULTIVAVEN, COM CEREALS I VERDURES. LA VIDA EN EL CAMP ÉS MOLT DURA. HI HA QUE TREBALLAR MOLT I QUASI TOT EL DIA. TOTA LA FAMÍLIA TÉ QUE TREBALLAR, INCLÓS ELS XIQUETS.
 7. 7. ARTESANS I MERCADERSARTESANS I MERCADERS UN CANTERO, UN FERRER I UN MERCADER. UN CANTERO, UN FERRER I UN MERCADER. VIVIEN EN POBLES I CIUTATS, I VENIEN ELS SEUS PRODUCTES EN LA PLANTA BAIXA DE LES SEUES CASES O EN ELS MERCATS. VIVIEN EN POBLES I CIUTATS, I VENIEN ELS SEUS PRODUCTES EN LA PLANTA BAIXA DE LES SEUES CASES O EN ELS MERCATS. S’ASSOCIAVEN EN GREMIS, AMB ALTRES ARTESANS DEL MATEIX OFICI, PER AJUDAR-SE UNS ALS ALTRES. S’ASSOCIAVEN EN GREMIS, AMB ALTRES ARTESANS DEL MATEIX OFICI, PER AJUDAR-SE UNS ALS ALTRES. ELS MEMBRES DE CADA GREMI TREBALLAVEN MOL A PROP UNS D’ALTRES; PER AIXÒ ESTÀ EL CARRER DELS FERRER, DELS SABATERS, DELS FUSTERS,... ELS MEMBRES DE CADA GREMI TREBALLAVEN MOL A PROP UNS D’ALTRES; PER AIXÒ ESTÀ EL CARRER DELS FERRER, DELS SABATERS, DELS FUSTERS,...
 8. 8. UNA CIUTAT MEDIEVALUNA CIUTAT MEDIEVAL EL DESENVOLUPAMENT DEL COMERCI I DELS OFICIS FA QUE LES CIUTATS CRESQUEN RÀPIDAMENT. MOLTES CIUTATS ESTAN PROTEGIDES PER MURALLES, ENCARA QUE LES CASES SÓN DE FUSTA I CREME AMB MOLTA FACILITAT. MOLTES PERSONES ES VAN DEL CAMP A LA CIUTAT PER TROBAR UN TREBALL MILLOR. EL DESENVOLUPAMENT DEL COMERCI I DELS OFICIS FA QUE LES CIUTATS CRESQUEN RÀPIDAMENT. MOLTES CIUTATS ESTAN PROTEGIDES PER MURALLES, ENCARA QUE LES CASES SÓN DE FUSTA I CREME AMB MOLTA FACILITAT. MOLTES PERSONES ES VAN DEL CAMP A LA CIUTAT PER TROBAR UN TREBALL MILLOR.
 9. 9. ELS SOLDATSELS SOLDATS ESTAN AL SERVICI DELS SENYORS I FORMAN PARTESTAN AL SERVICI DELS SENYORS I FORMAN PART DELS SEUS EXÈRCITS, LLUITANT A PEU.DELS SEUS EXÈRCITS, LLUITANT A PEU. USEN UN TRAGE FORMAT PERUSEN UN TRAGE FORMAT PER UNA COTA DE MALLA IUNA COTA DE MALLA I UNES TÚNIQUES DE TEIXIT ENCOIXINATUNES TÚNIQUES DE TEIXIT ENCOIXINAT I PORTEN CASC EN EL CAP.I PORTEN CASC EN EL CAP. LLUITEN AMB ESPASES, LLANCES, DESTRALSLLUITEN AMB ESPASES, LLANCES, DESTRALS I MACES.I MACES. TAMBÉ HI HA ARQUERS QUE DISPARENTAMBÉ HI HA ARQUERS QUE DISPAREN FLETXES AMB ARCS O BALLESTES.FLETXES AMB ARCS O BALLESTES.
 10. 10. EL TROBADOREL TROBADOR ÉS UN ARTISTA QUE VA PER ELS POBLES I CIUTATS CANTANT, TOCANT INSTRUMENTS I RECITANT POESÍES QUE EL MATEIX COMPON. LES SEUES CANÇONS TRACTEN DE GESTES DE CAVALLERS, DE SUCCESSOS O NOTICIES DEL REGNE, I SOBRE TOT, HISTÒRIES D’AMOR. ÉS UN ARTISTA QUE VA PER ELS POBLES I CIUTATS CANTANT, TOCANT INSTRUMENTS I RECITANT POESÍES QUE EL MATEIX COMPON. LES SEUES CANÇONS TRACTEN DE GESTES DE CAVALLERS, DE SUCCESSOS O NOTICIES DEL REGNE, I SOBRE TOT, HISTÒRIES D’AMOR.
 11. 11. BUFONS I TITELLAIRESBUFONS I TITELLAIRES EL SEU TREBALL CONSISTIX EN DIVERTIR A LA GENT. CANTEN, CONTEN ACUDITS, FAN MALABARS I TOT TIPUS D’ACROBÀCIES. ACTUEN EN PLAÇES I MERCATS, I TAMBÉ EN ELS CASTELLS PER AL SENYOR I ELS SEUS CONVIDATS. EL SEU TREBALL CONSISTIX EN DIVERTIR A LA GENT. CANTEN, CONTEN ACUDITS, FAN MALABARS I TOT TIPUS D’ACROBÀCIES. ACTUEN EN PLAÇES I MERCATS, I TAMBÉ EN ELS CASTELLS PER AL SENYOR I ELS SEUS CONVIDATS.
 • efebrer

  Jun. 8, 2021
 • MRosaPiPique

  Dec. 10, 2016

projecte castells

Vistas

Total de vistas

7.869

En Slideshare

0

De embebidos

0

Número de embebidos

2.367

Acciones

Descargas

127

Compartidos

0

Comentarios

0

Me gusta

2

×