Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Haifa Life

3.090 visualizaciones

Publicado el

amazing photos and music

Publicado en: Entretenimiento y humor
 • Super. Thank you.
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí
 • Dear Raissa,

  Mi-a facut placere sa vad aceasta prezentare despre Haifa. Este intradevar un oras deosebit de frumos.

  The information about the Bahai Garden and the city is very interesting . Thanks for sharing

  Noemi
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí
 • Hola Raisa,

  Very nice photos and with clever explanations!!!

  I am reading a book in french called Etoile Errante from J.M.G. Le Clecio that happens there.

  Love your presentation!!

  Greetings from Argentina
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí
 • Raissa, frumusetea Haifei am descoperit-o in 2000 cand am vizitat Israelul, o tara superba cu oameni primitori ,amabili si foarte multi vorbitori de limba romana . Merita o excursie acolo mai ales ca vad ca lucrurile s-au mai linistit. Mi-ai facut o enorma placere sa revad acele locuri! Felicitari lia275
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí
 • Congratulations Raíssa, for the excellent work.
  Information and beauty. Perfect Combination
  This is what I find important.
  Thanks...
  Have a beautiful day.
  Diramar
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí

Haifa Life

 1. 1. HAIFA
 2. 2. Istoria orasului este foarte lunga, cu primele mentiuni in literatura talmudica si relicve din epoca de piatra. In sec al 12 lea este cucerit de cruciati, apoi de mameluci si mai tarziu de beduini. Dahar el Omar a distrus si reconstruit orasul, adaugand si fortificatii. A fost sub stapinire franceza, in timpul lui Napoleon si apoi sub dominatie egipteana. La inceputul sec al 19 lea, comunitati de evrei din Africa de Nord incep sa se stabileasca la Haifa, urmate de o comunitate de evrei germani. Gradinile suspendate ale orasului, Gradinile Bahai, sunt o minunatie greu de imaginat inainte sa o vezi.
 3. 4. Probabil, seamana cu Gradinile Semiramidei. Arhitectii si artistii implicati in acest proiect au avut o inspiratie minunata. Vederea ce se deschide spre Marea Mediterana, peste Domul aurit al Altarului Bahai este unica. Chiparosi, palmieri, pini si alte specii mediteraneene de arbusti si tufe vesnic inflorite, vase cu flori si straturi colorate de sezon  insufletesc spiritul vizitatorului cu impresia ca se afla in Gradina Raiului.
 4. 8. Gradinile Bahai
 5. 14. Haifa cel de-al treilea oras ca marime si capitala din nord a Israelului. Situat intre Marea Mediterana si muntele Carmel  ofera o panorama deosebita a imprejurimilor ce dau privitorului sentimentul ca se afla intr-o lume ireala.
 6. 17. Orasul are 250000 de locuitori. O mare varietate de culturi si grupuri entice compun populatia Haifei. Conform unor surse, Haifa deriva din Caiafas, marele preot ce a trait in timpul lui Isus. Altii mentioneaza ca are ca radacini doua cuvinte ebraice “hof” si “yafe” sau tarmul frumos, ce imbratiseaza Muntele Carmel, “Podgoria Domnului”, cat poti vedea cu ochii.
 7. 19. Orasul este construit pe trei nivele : Centrul orasului cu partea veche, portul si coasta; orasul de mijloc, Hadar Hacarmel; orasul de sus, Carmel sau Ahuza. Pentru a evidentia aceste trei mari partii ale orasului, case mari de piatra alterneaza cu turnuri moderne de sticla pe strazile in panta ale  orasului.
 8. 21. Acoperisurile rosii ale cladirilor ce apartineau  coloniei germane din perioada Templului (1869), comertul si agitatia strazii fac parte si ele din viata orasului. Districtul Hadar, situat  la mijocul drumului spre munti, ofera frumoase centre comerciale si magazine. In varf, este cartierul Carmel cu frumoasele si elegantele resedinte.

×