Publicidad
Publicidad

El tabac i l’alcohol

  1. EL TABAC I L’ALCOHOL
  2. ÍNDEX  El tabac  Consum del tabac  Conseqüències  L’alcohol  Beneficis i perills  L’efectes de l’alcohol
  3. EL TABAC  El tabac es una droga addictiva que conte nicotina, la major part de nicotina del tabac es afegida artificialment. Es la droga mes consumida per les persones, 1’1 bilions de consumidors de tabac hi ha en tot el món i es la causa de la mortalitat.
  4. CONSUM DEL TABAC  El consum mundial de fulla de tabac va passar de 4,2 milions de tones el 1970 a 7,1 milions de tones de producte equivalent en pes sec en 1998-2000, amb més del 65 per cent del total mundial consumit en els països en desenvolupament. Es preveu que la demanda mundial continuarà augmentant molt lleument a 7.150.000 tones en pes sec el 2010.
  5. CONSEQÜÈNCIES  Fumar fa que et sentis malament, et treu arrugues, taca les teves dents, i et dóna mal alè..Els fumadors tenen 3 vegades més càries que els no fumadors. Quan els fumadors es agafen un refredat, és més probable que la tos li duri més temps que el que li duri als no fumadors. A més, és més probable que tinguin bronquitis i pneumònia en comparació amb els no fumadors. Els fumadors adolescents tenen pulmons més petits i un cor més feble que els adolescents no fumadors. A més es emmalalteixen més seguit que els adolescents que no fumen.
  6. L’ALCOHOL  El alcohol conté begudes alcohòliques, com el vi o la cervesa , pot constituir tant un aliment com una droga. Presses amb moderació poden ajudar a millorar la circulació sanguínia.  L’ús excessiu de l’alcohol introdueix a l’alcoholisme , una forma d'addicció de les més habituals i perilloses. L'alcohol en aquell sentit conte la droga mes extendida i la mes antigua.
  7. BENEFICIS I PERILLS  Beure massa alcohol causa una llarga llista de seriosos problemes de salut, inclosos infarts, diversos càncers i atacs de cor, així com l’alcoholisme, que és una malaltia en ella mateixa.  Per altra banda, qualsevol estudi sobre l’alcohol ha demostrat que el consum moderat té efectes beneficiosos per a la salut.
  8. L’EFECTE DE L’ALCOHOL  Provoca un estat de somnolència amb visió borrosa, falta de coordinació muscular, augment del temps de resposta, disminució de la capacitar de comprendre i atendre i pèrdua del control emocional.  Si el consum és excessiu produeix acidesa d’estómac, vòmits, diarrea, baixa la temperatura corporal, mal de cap i si les dosis han estat molt elevades poden produir coma i en alguns casos la mort.
Publicidad