Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Tema 3

228 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Tema 3

  1. 1. Tema 3 – Tractamemt d’imatges1. Dibuixos vectorialsEls fitxers de dibuix que s’elaboren a partir de formacions matemàtiquess’anomenen fitxers vectorials o formats de dibuix vectorial. 1.1. Avantatges:- No perden qualitat quan els fem més grans o bé els reduïm.- Els fitxers generals són dimensions petites.- Les parts diferents del dibuix es poden modificar fàcilment 1.2. Inconvenients:- És difícil aconseguir imatges que reflecteixin la realitat amb detall.Tipus de fitxers vectorials Extensió Característiques wmf És típic de les aplicacions de Windows Correspon a l’estàndard obert dels documents (ODT) odg d’OpenOffice.org cdr És característic de l’aplicació Corel Draw ai És propi de l’aplicació Adobe Illustrator Format PostScript: serveix per transportar gràfics en entorns eps d’impressió gràfica professional És una animació de Macromedia Flash, programa molt utilitzat swf per elaborar pàgines web És un format dissenyat per a Internet i que fa servir l’aplicació svg Inkscape S’utilitza en programes de disseny d’enginyeria i d’agricultura, dxf com ara Autocad i Qcad2. Mapes de puntsEls mapes de punts, a diferència dels dibuixos vectorials, els formen uns puntsanomenats píxels.2.1. Avantatges:- Es pot comprimir.2.2. Inconvenients:-Si ampliem força una foto digital, veiem que la formen uns punts individualsanomenats píxels.
  2. 2. Tipus de fitxers de mapes de punts Extensió Tipus de fitxer Característiques bmp Bit Mapped Picture Format propi de Microsoft Paint Emmagatzema la imatge més TAgged Image File tif o tiff etiquetes per al seu tractament Format posterior És molt utilitzat a les pàgines web. Admet compressió sense pèrdua de Graphics Interchange gif qualitat, un color com a transparent i Format permet unir diverses imatges per crear sensació de moviment. És el format d’imatges de Microsoft. pict o pct Picture (imatge) Admet color veritable, transparència i compressió sense pèrdua. Un format lliure, amb algoritme de compressió propi que disposa de Portable Network color veritable i transparència. És el png Graphics format que utilitzen aplicacions molt populars, com ara Macromedia Fireworks. Admet compressió però amb pèrdua de qualitat. Es basa en dues propietats de l’ull: - Percebem millor la brillantor que el color. Joint Photographic jpg o jpeg - Notem més les variacions de Experts Group brillantor a les superfícies homogènies que en d’altres amb grans canvis entre si. És molt útil per transmetre fotografies per Internet. Admet color veritable, capes i efectes múltiples. Però no s’utilitzen gaire per psd Photoshop Document transmetre imatges per Internet a causa de les seves grans dimensions. Conté la informació de la imatge tal Format brut (raw -> cru com va ser capturada pel sensor, raw en anglès) sense manipular. Però això genera un fitxer de grans dimensions.
  3. 3. Activitats llibre:1. 2.

×