Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Pràctica història

387 visualizaciones

Publicado el

  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Pràctica història

  1. 1. Arnau Castro Bono 14/11/2011AlbrechtDürerNascut l’any 1471 a Nuremberg i mort l’any 1528 a la mateixa ciutat. Fill d’un orfebrehongarès, va començar realitzant xilografies per la Crònica de Nuremberg de HartmannSchedel. Més endavant va treballar dibuixant per diverses publicacions i després de casar-seva realitzar dos viatges a Itàlia, de gran producció artística. Abans de morir es va entrevistaramb Carles I. Els últims anys de la seva vida els passà a Nuremberg.Títol: Pinzellades d’històriaSubtítol: La pintura de qui va inspirar un segle de pintura.GazielNascut a Girona el 1887 i mort a Barcelona el 1964. Va començar a estudiar dret, tot i quemés tard es tard provà sort a la Facultat de Lletres. Començà a treballar a “La Veu deCatalunya”, revista de la Lliga Regionalista, d’on marxà en ser contractat per La Vanguardiaper documentar la 1era Guerra Mundial a París (ciutat on residia). Exiliat durant la GuerraCivil, va tornar a Espanya el 1940, on va dirigir l’editorial Plus Ultra fins a la fi dels seus dies.Títol: La república d’un “vanguardista”Subtítol: Història del reporter que mai va abandonar els seus idealsDenis DiderotNascut a Londres el 1713 i mort a París el 1784. Conegut per ser un dels escriptors del’Encyclopédie, als 19 anys ja era mestre d’arts en el grau de filosofia. Durant la seva joventutva portar una vida bohèmia, que s’acabà en casar-se amb AntonietteChampion. Als 60 anysva treballar diversos mesos com a conseller de la Tsarina a Sant Petersburg, i finalment morí aFrança per problemes gastrointestinals. Tot i els seus llibres mai es va enriquir,.
  2. 2. Títol: Internet al segle XVIIISubtítol: Quan el saber cabia en un sol llibreJosep Maria Folch i TorresNascut a Barcelona el 1880 i mort a la mateixa ciutat el 1950. Mentre realitzava petitespublicacions en diversos setmanaris nacionalistes treballava en un negoci d’ebenisteriafamiliar. Es va haver d’exiliar a França a conseqüència d’aquestes campanyes i fou llavorsquan va escriure la part més important de la seva obra. Va col·laborar a “En Patufet”. Desprésde perdre la dona i un fill a la Guerra Civil, va acabar la seva vida venent quadres que pintava.Títol: En Patufet FolchSubtítol: Pastorets a la vida d’un escriptor polifacèticAgustí CentellesNascut a El Grau de València el 1909 i mort a Barcelona el 1985. El 1924 va començar atreballar d’aprenent en un taller fotogràfic i ràpidament es va interessar pel fotoperiodisme.Va realitzar diversos reportatges mentre lluitava a la Guerra Civil, després de la qual va estarexiliat en diversos camps de concentració francesos. Després de treballar en un estudifotogràfic va tornar a Barcelona, on va dedicar-se a la fotografia industrial fins la seva mort.Títol: L’objectiu adustSubtítol: Tota una vida darrere la càmeraLouis DaguerreNascut a Cormeilles-en-Parisis (França) el 1787 i mort a Bry-sur-Marne (França) el 1851. Deseguida va decantar-se pels estudis d’art. Va treballar al costat de grans personatges del sectorteatral, mentre es dedicava a la pintura com a segona ocupació. És principalment conegut perinventar el diorama i el daguerreotip (antecessor de la fotografia) juntament amb Niépce.Mort aquest va seguir perfeccionant i promocionant el seu invent fins a la seva mort.
  3. 3. Títol: Daguerreotip d’un inventSubtítol: L’inici d’una revolució visualRicardo UrgoitiNascut a Zalla el 1900 i mort a Hondarribia el 1979. Acabada la carrera d’enginyeria decamins, va viatjar a Estats Units per seguir estudiant. Al mateix temps, la seva carrera comesportista el feu campió espanyol d’esquí i motonàutica. Va fundar la revista “Radio CienciaPopular” i promocionà l’emissora “Unión Radio”. Exiliat a Argentina després de la GuerraCivil, va tornar a Espanya el 1943, on es dedicà a la divulgació científica fins a la seva mort.Títol: Divulguem el divulgador!Subtítol: Quan un comunicador esdevé empresariOpissoNascut a Tarragona el 1880 i mort a Barcelona el 1966. Va ser ajudant d’Antoni Gaudí durantles obres de la Sagrada Família i es va vincular al grup Quatre Gats. Després va col·laborarcom il·lustrador satíric en diverses publicacions, feina que abandonà per la dictadura deMiguel Primo de Rivera. Va seguir dedicant-se com a il·lustrador deixant enrere la sàtira icentrant-se en temàtiques costumistes. La seva obra triomfà durant la postguerra.Títol: Satíric jo?Subtítol: El camí il·lustrat d’Opisso

×