Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Content hergebruik

231 visualizaciones

Publicado el

Hoe je ook als kleine ondernemer maximaal rendement kunt halen uit jouw content

Publicado en: Marketing
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Content hergebruik

 1. 1. Content hergebruik Hoe je ook als kleine ondernemer maximaal rendement kunt halen uit jouw content
 2. 2. Uitmelken van je content De sleutel tot content succes ligt in het maximaal gebruik maken van de content die je hebt. Oneerbiedig gezegd: in het uitmelken van je content. De basis van je strategie zou bijvoorbeeld kunnen liggen in een blog en in die sociale media die het best passen bij je doelgroep en waarvan je weet dat je doelgroep er gebruik van maakt. Door je blog content uit te melken en het in verschillende vormen op meerdere sociale media sites te plaatsen, lijkt het alsof je alom aanwezig bent. Bovendien helpt het ook om mensen te bereiken die de oorspronkelijke content nooit zouden zien.
 3. 3. Content in verschillende formaten Als je je content bewerkt voor verschillende sociale netwerken, deel je je informatie in verschillende formaten en spreek je mensen met verschillende leerstijlen aan. Sommige mensen lezen graag, anderen luisteren liever en velen verwerken informatie het best als het visueel gepresenteerd wordt. Het opnieuw gebruiken van content, al is het in aangepaste vorm, kan veel tijd besparen. Je zou zelfs kunnen overwegen om je content door iemand anders aan te laten passen en te bewerken. Omdat je begint met content die door jouzelf is gemaakt (bijvoorbeeld een blog artikel) heeft die content jouw stem en jouw expertise. Iemand anders kan met die content aan de slag en het jouw stem meegeven – wat veel makkelijker is te doen met bestaande content dan bij de productie van volledig nieuwe content.
 4. 4. Blog content aanpassen voor sociale media Stap 1: Goede content herwerken
 Er zijn verschillende manier om in je blog artikel te zoeken naar die pareltjes die je kunt omzetten naar een status update, een tweet of een afbeelding. Je kunt de structuur van het artikel in kaart brengen, of een lijst maken van de belangrijkste punten. Sommige blog posts zijn al geschreven in de vorm van een lijst, maar het kan ook met andere soorten artikelen. Markeer de content die geschikt is om ‘one-liners’ van te maken. Citaten en statistieken zijn bijvoorbeeld zeer geschikt. Soms moet je ze nog een beetje aanpassen, maar noteer alle kleine stukjes informatie die goed zouden passen in een of meer sociale media. Stap 2: Pas je content aan voor: • Twitter • Facebook • Pinterest • SlideShare • YouTube
 5. 5. Content aanpassen voor Twitter Zoals ik al schreef gebruik ik zelf Twitter veel als medium voor aangepaste content. De reden hiervoor is dat dit op Twitter makkelijk en snel is te doen. Je neemt een klein stukje content en voegt een link toe naar het oorspronkelijke artikel. Kleine tip: probeer dit niet in 140 karakters te doen, maar hou het bij ongeveer 120. Op die manier kunnen mensen het makkelijk retweeten. En plaats je er een afbeelding bij? Als je zorgt dat deze de afmetingen 1024 x 512 pixels heeft, past ‘ie perfect. Zelf gebruik ik hiervoor vaak Canva – met deze online tool kan je zonder een grafische achtergrond te hebben toch mooie visuele content creëren. Canva maakt het je gemakkelijk met een aantal voorgedefinieerde formaten, zoals een Facebook cover, een Twitter post of een blog graphic. Gebruik je eigen afbeeldingen of die van Canva, en binnen no time heb je een professioneel ogende graphic.
 6. 6. Content aanpassen voor Facebook Net als op Twitter kan je op Facebook een mooie mix van content types neerzetten: citaten, statistieken, tekst, afbeeldingen, etcetera. Zet er een link naar je blog artikel bij en voila. Let wel even op dat je dezelfde content niet tegelijk op te veel verschillende sociale media plaatst. Het verschil met Twitter is dat je je op Facebook niet hoeft te beperken tot 140 karakters, maar desondanks is het verstandig om ook op Facebook korte updates te plaatsen. En uiteraard moet je rekening houden met de aard van het medium: op Facebook mag je toon veel meer die van een gewoon gesprek zijn. Het is een goede gewoonte om op Facebook altijd afbeeldingen te gebruiken, hetzij als stand-alone content, hetzij ter ondersteuning van de rest van je content. Het werkt bijvoorbeeld heel goed om een citaat of andere korte tekst in je afbeelding op te nemen. Ook hiervoor kan je weer uitstekend gebruik maken van Canva. Je kunt in principe gebruik maken van verschillende formaten, maar ervan uitgaande dat je content het vaakst op een mobiel apparaat bekeken zal worden, zijn vierkante afbeeldingen aan te raden. Ga uit van 1200 x 1200 pixels en het ziet er strak uit.
 7. 7. Content aanpassen voor Pinterest Pinterest is volledig visueel ingesteld. Een perfecte plek om meer diepgaande afbeeldingen te delen en te spelen met verschillende vormen en afmetingen. Je kunt op Pinterest net als op Facebook en Twitter quotes en korte titels delen, maar bijvoorbeeld ook langere how-to’s en infographics. Een paar handige online tools voor het maken van infographics zijn Piktochart en easel.ly. Hiermee kun je goed uitziende visuele content maken die ook nog eens diepgaand informeert.
 8. 8. Content aanpassen voor SlideShare SlideShare is in Nederland nog steeds ondergewaardeerd, maar het is een prima medium om je content uitgebreid te herwerken. Neem je lijst of samenvatting uit stap 1, verdeel dit onder in pagina’s, zoek een paar sprekende afbeeldingen, en maak een SlideShare presentatie. Of maak, als je al een PowerPoint presentatie hebt, hier in luttele minuten een SlideShare presentatie van. Gebruik je tekst slim: niet te veel, maar genoeg om diepgaand te kunnen informeren. Je presentatie moet tenslotte wel op zichzelf kunnen staan, want jij bent er niet bij om toelichting te geven. En nog een tip: ik behandel LinkedIn hier niet, maar het is ook heel eenvoudig om je SlideShare presentatie(s) aan je LinkedIn profiel te hangen.
 9. 9. Content aanpassen voor YouTube Video lijkt misschien nog wel de meest bewerkelijke vorm van content. Dat kan het ook zijn, als je van nul begint. Maar niet als je bestaande content kunt herwerken. Neem bijvoorbeeld de SlideShare presentatie die je net hebt gemaakt, en optimaliseer hem voor YouTube. Je hebt tenslotte al een slideshow, het enige wat er nog bij moet is wat audio of muziek. Misschien een paar simpele animaties, en klaar is je YouTube video. Je kunt natuurlijk ook heel eenvoudig een korte video maken waarin jij een samenvatting geeft van je blog artikel. Link erbij naar het volledige artikel, en klaar!
 10. 10. Web ABCwebsites.nl Twitter twitter.com/abcwebsitesnl LinkedIn www.linkedin.com/company/abcwebsites Slideshare www.slideshare.net/abcwebsites E-mail info@abcwebsites.nl

×