Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
UD1: BALANCES 
La balança és un aparell que permet determinar la massa 
d’un cos. Hi ha diversos tipus de balances, amb di...
Tipus de balances 
• Mecàniques: Balances de 2 plats i altres 
Requereixen peses 
• Electròniques: Monoplat. No requereixe...
Dinamòmetre (també anomenada balança 
newton)
La balança analògica és una palancade primer gènere de 
braços iguals que, mitjançant l’establiment de l’equilibri entre d...
La balançadigital és la que es fa servirmés, ja que ésmolt 
còmoda i fàcild'utilitzar. La resolució de l’aparell és d'una ...
Característiques de les balances: 
EXACTITUD: Capacitat de que els valors 
mesurats es corresponguin amb els 
valors reals...
Característiques de les 
balances 
PRECISIÓ: Capacitat de poder repetir la mateixa 
pesada, donant sempre el mateix valor ...
Balances electròniques 
Seran més sensibles quan més petites quantitats 
detectin. 
Ex: 0,01g fins centèsimes de gram 
La ...
Característiques de les 
balances 
ESTABILITAT: Capacitat que té la balança de 
tornar a la seva posició inicial al 
retir...
Balances electròniques 
Consten de: 
- Pantalla digital amb interruptor On/Off 
- Plat on es posa el pesasubstàncies. 
- T...
Balances electròniques 
TARA DEL RECIPIENT: 
Al pulsar la tecla zero, li restem al valor de la pesada el pes del 
recipien...
Balances electròniques 
Abans de pesar: 
1- Comprovar que la balança estigui neta 
2- Comprovar que estigui anivellada 
( ...
Balances electròniques 
Procediment de pesada: 
1- Tenir en compte la càrrega màxima de la 
balança. 
2- Posar el pesasubs...
Activitats: 
1- Pesar 1,2g Na Cl / 1,25g Na Cl 
(utilitzar espàtula) 
2- Pesar 1,5g de glicerina / 1,55g glicerina 
( util...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Ud1 balances

464 visualizaciones

Publicado el

UD1

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Ud1 balances

 1. 1. UD1: BALANCES La balança és un aparell que permet determinar la massa d’un cos. Hi ha diversos tipus de balances, amb diferents precisions.
 2. 2. Tipus de balances • Mecàniques: Balances de 2 plats i altres Requereixen peses • Electròniques: Monoplat. No requereixen peses. El pes apareix en una pantalla digital.
 3. 3. Dinamòmetre (també anomenada balança newton)
 4. 4. La balança analògica és una palancade primer gènere de braços iguals que, mitjançant l’establiment de l’equilibri entre dos pesos, permet determinarmasses. Generalment, dels braços pengen dos plats, i per mesurar es col·loquenpatrons de massa en un plat i la massa desconeguda a l'altre.
 5. 5. La balançadigital és la que es fa servirmés, ja que ésmolt còmoda i fàcild'utilitzar. La resolució de l’aparell és d'una dècima o centèsima de gram, en funcióde la massa a mesurar. Abans de fer una pesada cal reajustar-la posant la tara a zero.
 6. 6. Característiques de les balances: EXACTITUD: Capacitat de que els valors mesurats es corresponguin amb els valors reals. Exemple: Comprobació amb pesa de referència
 7. 7. Característiques de les balances PRECISIÓ: Capacitat de poder repetir la mateixa pesada, donant sempre el mateix valor o molt similar. SENSIBILITAT: Capacitat d’apreciar cantitats mínimes de massa.
 8. 8. Balances electròniques Seran més sensibles quan més petites quantitats detectin. Ex: 0,01g fins centèsimes de gram La sensibilitat de les balances analítiques és de 0,0001g. La sensibilitat de les balances de precisió oscil.la entre 0,1g i 0,001g
 9. 9. Característiques de les balances ESTABILITAT: Capacitat que té la balança de tornar a la seva posició inicial al retirar el producte pesat. En les electròniques han d’aparèixer els zeros. CÀRREGA MÀXIMA: Pes màxim que pot suportar Càrrega mínima: El mínim pes que enregistra.
 10. 10. Balances electròniques Consten de: - Pantalla digital amb interruptor On/Off - Plat on es posa el pesasubstàncies. - Tecla indicadora el zero per tarar els recipients pesasubstàncies. - Presenten un bombolla en la part posterior que hi ha que comprobar que estigui centrada abans d’efectuar la pesada. Això es fa amb l’ajut de les potes anivelladores de la part inferior.
 11. 11. Balances electròniques TARA DEL RECIPIENT: Al pulsar la tecla zero, li restem al valor de la pesada el pes del recipient.
 12. 12. Balances electròniques Abans de pesar: 1- Comprovar que la balança estigui neta 2- Comprovar que estigui anivellada ( horitzontal sobre superfície llisa i dura) 3- Comprovar que estigui endollada. 4- Accionar l’interruptor: ON 5- Esperar que s’estabilitzen els zeros
 13. 13. Balances electròniques Procediment de pesada: 1- Tenir en compte la càrrega màxima de la balança. 2- Posar el pesasubstàncies sobre el plat. 3- Tarar-lo polsant la tecla “zero” o “tara” 4- Esperar a que tornin a sortir els zeros. 5- Procedir a la pesada. 6- Netejar-la si cal amb un pinzell ( tancada)
 14. 14. Activitats: 1- Pesar 1,2g Na Cl / 1,25g Na Cl (utilitzar espàtula) 2- Pesar 1,5g de glicerina / 1,55g glicerina ( utilitzar pipeta Pasteur)

×