Detyre me skicim !!!!

#MesueseAurela Elezaj
#MesueseAurela ElezajMesuese en Internet Juventinat Durrsak

Detyre me skicim Ndertimi i skemes elektrike te konsumatoreve elektrike te baneses dhe menyrat e shmangieve te konsumimeve te panevojshme . Te skicoj planin e baneses time me program inxhinierik (autocad) ! Te njehsoj sasine e energjise te harxhuar dhe koston ditore e mujore ! Te propozoj menyra te ndryshme per te shmangur harxhimin e panevojshem te energjise #MesueseAurela

Ese Dhe Projekte
Per
Studente
Detyre me skicim
Ndertimi i skemes
elektrike
te konsumatoreve
elektrike
te baneses ,menyrat
e shmangieve
te konsumimeve
te panevojshme.
#MesueseAurela
DETYRE ME SKICIM NDERTIMI
I SKEMES ELEKTRIKE TE KONSUMATOREVE
ELEKTRIKE TE BANESES ,MENYRAT E
SHMANGIEVE TE KONSUMIMEVE TE
PANEVOJSHME.
#MESUESEAURELA
TEMA : Ndertimi i skemes elektrike te konsumatoreve elektrike te
baneses dhe menyrat e shmangieve te konsumimeve te panevojshme.
Objektivat:
 Të vizatojnë një skemë të thjeshtë elektrike të konsumatorëve elektrikë të përdorimit
shtëpiak në banesën e tyre.
 Të lexojnë fuqinë e cdo konsumatori që përdorin në banesë dhe të matin kohën e
përdorimit të tyre.
 Të njëhsojnë energjinë e harxhuar dhe koston ditore e atë mujore.
 Të propozojnë mënyra të ndryshme për të kursyer enerjginë elektrike.
Njohuritw qw do te merren
 Qarku elektrik dhe pjesët e tij
 Efekti termik i rrymës elektrike
 Puna dhe fuqia e rrymës alternative
 Njëhsimi i nxehtësisë që merr një trup
 Rendimenti i ngrohësit termik dhe atij elektrik
 Drita dhe burimet e saj
 Efekti fotoelektrik
 Përcjellshmëria termike
 Teknologji: Vizatimet teknike
Burimet e informacionit
 Fizika
 Teknologjia
 Hulumtime nga Interneti
 Panelet diellore, llambat me shkarkesa në gaze, llambat halogjene
#MesueseAurela
DETYRE ME SKICIM NDERTIMI
I SKEMES ELEKTRIKE TE KONSUMATOREVE
ELEKTRIKE TE BANESES ,MENYRAT E
SHMANGIEVE TE KONSUMIMEVE TE
PANEVOJSHME.
#MESUESEAURELA
Skicimi ne format A-4 dhe A-3 ose në DVD ku përfshihen:
 Tema projektit
 Qëllimi i projektit
 Burimet e informacionit ( referenca)
 Skema e pajisjeve elektrike dhe e konsumatorëve elektrikë të shtëpisë së tyre
 Tabela e pajisjeve elektrike dhe e konsumatorëve elektrikë me fuqitë përkatëse për
secilin prej tyre dhe energjia mesatare ditore dhe mujore e harxhuar
 Mënyrat e kursimit të energjisë elektrike
 Propozime për përmirësime të mundshme për kursimin e energjisë dhe mënyra
përshpenzime sa më të vogla të energjisë elektrike në shtëpinë time në shkollë dhe në
qytetin tim
#MesueseAurela
DETYRE ME SKICIM NDERTIMI
I SKEMES ELEKTRIKE TE KONSUMATOREVE
ELEKTRIKE TE BANESES ,MENYRAT E
SHMANGIEVE TE KONSUMIMEVE TE
PANEVOJSHME.
#MESUESEAURELA
Objektivat e mia :
 Te skicoj planin e baneses time me program inxhinierik (autocad) !
 Te njehsoj sasine e energjise te harxhuar dhe koston ditore e mujore !
 Te propozoj menyra te ndryshme per te shmangur harxhimin e
panevojshem te energjise
Burimet :
 Bashkepunimi me inxhinier ndertimi per ndertimin e skices
 Bashkepunimi me prinderit per gjetjen e fuqise se konsumatoreve
Dhe llogaritjen e kostos .
 Konsultimi me prinderit per te shmangur harxhimin e panvojshem te
energjise.
#MesueseAurela
DETYRE ME SKICIM NDERTIMI
I SKEMES ELEKTRIKE TE KONSUMATOREVE
ELEKTRIKE TE BANESES ,MENYRAT E
SHMANGIEVE TE KONSUMIMEVE TE
PANEVOJSHME.
#MESUESEAURELA
#MesueseAurela
DETYRE ME SKICIM NDERTIMI
I SKEMES ELEKTRIKE TE KONSUMATOREVE
ELEKTRIKE TE BANESES ,MENYRAT E
SHMANGIEVE TE KONSUMIMEVE TE
PANEVOJSHME.
#MESUESEAURELA
REALIZIMI I SKICES …
- I PARAQITUR NE FORMAT a3
 NjehsIMI I sasiSE Se energjise te harxhuar dhe koston ditore e mujore
Nr
Pajisja
elektrike
Fuqi
a Perdorimi
Perdorimi
mujor
Energji
a Kosto
shpenz
mujor
sh.m.m
kw/h
1 TELEVIZOR
1.5
KW
6
ore/dite
180
ore/muaj
9
kw/dite
69.3
lek/dite
2079
lek/muaj
270
KW/ORE
2 LAVATRICE
1.8
KW
3
ore/2dit
e
45
ore/muaj
2.7
kw/dite
20.79
lek/dite
623.7
lek/muaj
81
KW/ORE
3 SOBE
6
KW
3
ore/dite
90
ore/muaj
18
kw/dite
138.6
lek/dite
4158
lek/muaj
540
KW/ORE
4
KONDICION
ER
1.9
KW
4
ore/dite
120
ore/muaj
7.6
kw/dite
58.52
lek/dit
1755
lek/muaj
228
KW/ORE
5 MIKROVALE
0.8
KW
1
ore/dite
30
ore/muaj
0.8
kw/dite
6.16
lek/dite
1851
lek/muaj
24
KW/ORE
6
LAVASTOVI
LJE
1.9
KW
1.5
ore/dite
45
ore/muaj
2.7
kw/dite
20.79
lek/dite
623.7
lek/muaj
81
KW/ORE
7
THARESE
RROBASH
1.5
KW
3
ore/2dit
e
45
ore/muaj
2.2
kw/dite
17.32
lek/dite
519.6
lek/muaj
66
KW/ORE
8
THARESE
FLOKESH
1.8
KW
2
ore/dite
60
ore/muaj
3.6
kw/dite
27.72
lek/dite
831.6
lek/muaj
108
KW/ORE
9 HEKUR
2.2
KW
2
ore/dite
60
ore/muaj
4.4
kw/dite
33.88
lek/dite
1016
lek/muaj
132
KW/ORE
1
0
FSHESE ME
KORENT
1.4
KW
1
ore/dite
30
ore/muaj
1.4
kw/dite
10.78
lek/dite
323.4
lek/muaj
42
KW/ORE
13781
lek/muaj
1572
KW/ORE
#MesueseAurela
DETYRE ME SKICIM NDERTIMI
I SKEMES ELEKTRIKE TE KONSUMATOREVE
ELEKTRIKE TE BANESES ,MENYRAT E
SHMANGIEVE TE KONSUMIMEVE TE
PANEVOJSHME.
#MESUESEAURELA
Propozimi I menyrave te ndryshme per te shmangur
harxhimin e panevojshem te energjise…
1. Ndryshoni llambat e zakonshme duke vënë llamba ekologjike.
Një ndër mënyrat më të thjeshta për të zvogëluar konsumin e energjisë elektrike është të
zëvendësoni llambat e zakonshme me ato ekonomike
2. Izoloni ngrohësin e ujit.
Izoloni papafingon, muret dhe cilindrin e ujit të ngrohtë. Pjesa më e madhe e energjisë elektrike
konsumohet më kot, pasi shërben për të ngrohur hapësirën.
3. Ndryshoni ngrohësin e ujit.
Nëse keni një ngrohës uji të vjetër, atëherë me siguri ju kërkon shumë energji, dhe rrjedhimisht
edhe shumë para.
4. Kurseni energjinë kur gatuani.
Ndajeni ushqimin në copa të vogla kur gatuani, pasi do të gatuhet më shpejt dhe do të harxhojë
më pak energji. Është e rëndësishme të kini kujdes që tenxheret apo tiganët të jenë në madhësinë
e duhur dhe ta shpërndajnë nxehtësinë njëtrajtësisht.
Nëse doni të ngrohni shtëpinë, mund ta mbani hapur derën e kuzhinës pasi të keni përfunduar, që
nxehtësia e sobave elektrike të shpërndahet edhe në pjesën tjetër.

Recomendados

Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona por
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona #MesueseAurela Elezaj
16.2K vistas3 diapositivas
Zbatimet e elektricitetit ne teknike dhe ne jeten e perditshme por
Zbatimet e elektricitetit ne teknike dhe ne jeten e perditshme Zbatimet e elektricitetit ne teknike dhe ne jeten e perditshme
Zbatimet e elektricitetit ne teknike dhe ne jeten e perditshme ornela rama
50.4K vistas15 diapositivas
pse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrike por
pse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrikepse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrike
pse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrikekoralda
43.3K vistas24 diapositivas
Projekt historie por
Projekt historieProjekt historie
Projekt historieS Gashi
32.5K vistas46 diapositivas
Prodhimi i energjise por
Prodhimi i energjiseProdhimi i energjise
Prodhimi i energjiseroberto1723
23.1K vistas13 diapositivas
Hebrenjtë në Shqipëri por
Hebrenjtë në ShqipëriHebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në ShqipëriDonikaLici
39.1K vistas13 diapositivas

Más contenido relacionado

La actualidad más candente

Zbatimet e elektricitetit ne jeten e perditshme dhe Aparatet matese te elektr... por
Zbatimet e elektricitetit ne jeten e perditshme dhe Aparatet matese te elektr...Zbatimet e elektricitetit ne jeten e perditshme dhe Aparatet matese te elektr...
Zbatimet e elektricitetit ne jeten e perditshme dhe Aparatet matese te elektr...Edward Newgate
37.8K vistas25 diapositivas
Zbatimet e valeve ne teknik dhe ne jeten e perditshme por
Zbatimet e valeve ne teknik dhe ne jeten e perditshmeZbatimet e valeve ne teknik dhe ne jeten e perditshme
Zbatimet e valeve ne teknik dhe ne jeten e perditshmeErhan Luma
23.4K vistas19 diapositivas
Djemtë e rrugës Pal por
Djemtë e rrugës PalDjemtë e rrugës Pal
Djemtë e rrugës Pal#MesueseAurela Elezaj
137.3K vistas13 diapositivas
PROJEKT : SKENDERBEU por
PROJEKT : SKENDERBEU PROJEKT : SKENDERBEU
PROJEKT : SKENDERBEU #MesueseAurela Elezaj
73K vistas35 diapositivas
Panelet diellore por
Panelet diellorePanelet diellore
Panelet dielloreKlarisa Klara
78.2K vistas8 diapositivas
Spektri elektromagnetik: Fizike por
Spektri elektromagnetik: FizikeSpektri elektromagnetik: Fizike
Spektri elektromagnetik: Fizikebusinessforlife
1.8K vistas21 diapositivas

La actualidad más candente(20)

Zbatimet e elektricitetit ne jeten e perditshme dhe Aparatet matese te elektr... por Edward Newgate
Zbatimet e elektricitetit ne jeten e perditshme dhe Aparatet matese te elektr...Zbatimet e elektricitetit ne jeten e perditshme dhe Aparatet matese te elektr...
Zbatimet e elektricitetit ne jeten e perditshme dhe Aparatet matese te elektr...
Edward Newgate37.8K vistas
Zbatimet e valeve ne teknik dhe ne jeten e perditshme por Erhan Luma
Zbatimet e valeve ne teknik dhe ne jeten e perditshmeZbatimet e valeve ne teknik dhe ne jeten e perditshme
Zbatimet e valeve ne teknik dhe ne jeten e perditshme
Erhan Luma23.4K vistas
Spektri elektromagnetik: Fizike por businessforlife
Spektri elektromagnetik: FizikeSpektri elektromagnetik: Fizike
Spektri elektromagnetik: Fizike
businessforlife1.8K vistas
Filozofia gjate shekullit XVII por Denisa Caushi
Filozofia gjate shekullit XVIIFilozofia gjate shekullit XVII
Filozofia gjate shekullit XVII
Denisa Caushi6.7K vistas
Energjia dhe burimet e riperteritshme dhe burimet e pariperteritshme FIZIKA 9 por arbanhlalni
Energjia dhe burimet e riperteritshme dhe burimet e pariperteritshme FIZIKA 9Energjia dhe burimet e riperteritshme dhe burimet e pariperteritshme FIZIKA 9
Energjia dhe burimet e riperteritshme dhe burimet e pariperteritshme FIZIKA 9
arbanhlalni3.6K vistas
PROJEKT/KIMI •HEKURI SI ELEMENT KIMIK por KleaHaka
 PROJEKT/KIMI •HEKURI SI ELEMENT KIMIK PROJEKT/KIMI •HEKURI SI ELEMENT KIMIK
PROJEKT/KIMI •HEKURI SI ELEMENT KIMIK
KleaHaka5.4K vistas
Gazeta e shkolles por Valeria Baçi
Gazeta e shkollesGazeta e shkolles
Gazeta e shkolles
Valeria Baçi148.3K vistas
Valet por An An
ValetValet
Valet
An An48.6K vistas
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore por Xheni Marku
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boteroreKontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore
Xheni Marku110K vistas
Projekt Matematike por Matilda Gremi
Projekt MatematikeProjekt Matematike
Projekt Matematike
Matilda Gremi151.3K vistas
matematika projekt por Facebook
matematika projektmatematika projekt
matematika projekt
Facebook62.8K vistas

Destacado

Projekt ndërlëndor matematikë por
Projekt ndërlëndor matematikëProjekt ndërlëndor matematikë
Projekt ndërlëndor matematikë#MesueseAurela Elezaj
5K vistas11 diapositivas
PROJEKT MATEMATIKE por
PROJEKT MATEMATIKE PROJEKT MATEMATIKE
PROJEKT MATEMATIKE #MesueseAurela Elezaj
9.2K vistas6 diapositivas
Projekt Kursi - Furnizimi me energji elektrike e nje godine banimi por
Projekt Kursi - Furnizimi me energji elektrike e nje godine banimiProjekt Kursi - Furnizimi me energji elektrike e nje godine banimi
Projekt Kursi - Furnizimi me energji elektrike e nje godine banimidritan sadikaj
17.2K vistas12 diapositivas
Trajnimi ne instalime_elektrike por
Trajnimi ne instalime_elektrikeTrajnimi ne instalime_elektrike
Trajnimi ne instalime_elektrikeMurat Hoxha
11.2K vistas20 diapositivas
Letersia dhe Folklori !!!! por
Letersia dhe Folklori !!!!Letersia dhe Folklori !!!!
Letersia dhe Folklori !!!!#MesueseAurela Elezaj
38.9K vistas16 diapositivas
Gazeta por
Gazeta Gazeta
Gazeta #MesueseAurela Elezaj
845 vistas4 diapositivas

Destacado(20)

Projekt Kursi - Furnizimi me energji elektrike e nje godine banimi por dritan sadikaj
Projekt Kursi - Furnizimi me energji elektrike e nje godine banimiProjekt Kursi - Furnizimi me energji elektrike e nje godine banimi
Projekt Kursi - Furnizimi me energji elektrike e nje godine banimi
dritan sadikaj17.2K vistas
Trajnimi ne instalime_elektrike por Murat Hoxha
Trajnimi ne instalime_elektrikeTrajnimi ne instalime_elektrike
Trajnimi ne instalime_elektrike
Murat Hoxha11.2K vistas
Matematika ne jeten e perditshme por Ana Ana
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshme
Ana Ana151K vistas
Projekti i matematikes por Ismail Dama
Projekti i matematikesProjekti i matematikes
Projekti i matematikes
Ismail Dama36.3K vistas
Projekt matematike por XhuLia Muca
Projekt matematike Projekt matematike
Projekt matematike
XhuLia Muca75.7K vistas
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON por #MesueseAurela Elezaj
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFONMenaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
#MesueseAurela Elezaj7.8K vistas
Elektroteknikë por Burim Guri
Elektroteknikë Elektroteknikë
Elektroteknikë
Burim Guri19.1K vistas
LIDHJA E MATEMATIKES ME SHKENCAT E TJERA MATEMATIKA DHE MUZIKA por #MesueseAurela Elezaj
 LIDHJA E MATEMATIKES ME SHKENCAT E TJERA MATEMATIKA DHE MUZIKA LIDHJA E MATEMATIKES ME SHKENCAT E TJERA MATEMATIKA DHE MUZIKA
LIDHJA E MATEMATIKES ME SHKENCAT E TJERA MATEMATIKA DHE MUZIKA
#MesueseAurela Elezaj27.1K vistas
Projekt fizike por Ueda Rrukaj
Projekt fizikeProjekt fizike
Projekt fizike
Ueda Rrukaj53.4K vistas

Más de #MesueseAurela Elezaj

Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel" por
Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"#MesueseAurela Elezaj
61.3K vistas9 diapositivas
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit... por
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...#MesueseAurela Elezaj
3.5K vistas8 diapositivas
Projekt : Fizike por
Projekt : Fizike Projekt : Fizike
Projekt : Fizike #MesueseAurela Elezaj
12K vistas10 diapositivas
Hamleti, model i analizës së veprës por
Hamleti, model i analizës së veprës Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës #MesueseAurela Elezaj
3K vistas6 diapositivas
Struktura për hartimin e planit edukativ por
Struktura për hartimin e planit edukativStruktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativ#MesueseAurela Elezaj
15.2K vistas18 diapositivas
" Hamleti" por
" Hamleti"" Hamleti"
" Hamleti"#MesueseAurela Elezaj
18.5K vistas11 diapositivas

Más de #MesueseAurela Elezaj(20)

Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit... por #MesueseAurela Elezaj
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
#MesueseAurela Elezaj3.5K vistas
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri. por #MesueseAurela Elezaj
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
#MesueseAurela Elezaj11.6K vistas

Detyre me skicim !!!!

 • 1. Ese Dhe Projekte Per Studente Detyre me skicim Ndertimi i skemes elektrike te konsumatoreve elektrike te baneses ,menyrat e shmangieve te konsumimeve te panevojshme.
 • 2. #MesueseAurela DETYRE ME SKICIM NDERTIMI I SKEMES ELEKTRIKE TE KONSUMATOREVE ELEKTRIKE TE BANESES ,MENYRAT E SHMANGIEVE TE KONSUMIMEVE TE PANEVOJSHME. #MESUESEAURELA TEMA : Ndertimi i skemes elektrike te konsumatoreve elektrike te baneses dhe menyrat e shmangieve te konsumimeve te panevojshme. Objektivat:  Të vizatojnë një skemë të thjeshtë elektrike të konsumatorëve elektrikë të përdorimit shtëpiak në banesën e tyre.  Të lexojnë fuqinë e cdo konsumatori që përdorin në banesë dhe të matin kohën e përdorimit të tyre.  Të njëhsojnë energjinë e harxhuar dhe koston ditore e atë mujore.  Të propozojnë mënyra të ndryshme për të kursyer enerjginë elektrike. Njohuritw qw do te merren  Qarku elektrik dhe pjesët e tij  Efekti termik i rrymës elektrike  Puna dhe fuqia e rrymës alternative  Njëhsimi i nxehtësisë që merr një trup  Rendimenti i ngrohësit termik dhe atij elektrik  Drita dhe burimet e saj  Efekti fotoelektrik  Përcjellshmëria termike  Teknologji: Vizatimet teknike Burimet e informacionit  Fizika  Teknologjia  Hulumtime nga Interneti  Panelet diellore, llambat me shkarkesa në gaze, llambat halogjene
 • 3. #MesueseAurela DETYRE ME SKICIM NDERTIMI I SKEMES ELEKTRIKE TE KONSUMATOREVE ELEKTRIKE TE BANESES ,MENYRAT E SHMANGIEVE TE KONSUMIMEVE TE PANEVOJSHME. #MESUESEAURELA Skicimi ne format A-4 dhe A-3 ose në DVD ku përfshihen:  Tema projektit  Qëllimi i projektit  Burimet e informacionit ( referenca)  Skema e pajisjeve elektrike dhe e konsumatorëve elektrikë të shtëpisë së tyre  Tabela e pajisjeve elektrike dhe e konsumatorëve elektrikë me fuqitë përkatëse për secilin prej tyre dhe energjia mesatare ditore dhe mujore e harxhuar  Mënyrat e kursimit të energjisë elektrike  Propozime për përmirësime të mundshme për kursimin e energjisë dhe mënyra përshpenzime sa më të vogla të energjisë elektrike në shtëpinë time në shkollë dhe në qytetin tim
 • 4. #MesueseAurela DETYRE ME SKICIM NDERTIMI I SKEMES ELEKTRIKE TE KONSUMATOREVE ELEKTRIKE TE BANESES ,MENYRAT E SHMANGIEVE TE KONSUMIMEVE TE PANEVOJSHME. #MESUESEAURELA Objektivat e mia :  Te skicoj planin e baneses time me program inxhinierik (autocad) !  Te njehsoj sasine e energjise te harxhuar dhe koston ditore e mujore !  Te propozoj menyra te ndryshme per te shmangur harxhimin e panevojshem te energjise Burimet :  Bashkepunimi me inxhinier ndertimi per ndertimin e skices  Bashkepunimi me prinderit per gjetjen e fuqise se konsumatoreve Dhe llogaritjen e kostos .  Konsultimi me prinderit per te shmangur harxhimin e panvojshem te energjise.
 • 5. #MesueseAurela DETYRE ME SKICIM NDERTIMI I SKEMES ELEKTRIKE TE KONSUMATOREVE ELEKTRIKE TE BANESES ,MENYRAT E SHMANGIEVE TE KONSUMIMEVE TE PANEVOJSHME. #MESUESEAURELA
 • 6. #MesueseAurela DETYRE ME SKICIM NDERTIMI I SKEMES ELEKTRIKE TE KONSUMATOREVE ELEKTRIKE TE BANESES ,MENYRAT E SHMANGIEVE TE KONSUMIMEVE TE PANEVOJSHME. #MESUESEAURELA REALIZIMI I SKICES … - I PARAQITUR NE FORMAT a3  NjehsIMI I sasiSE Se energjise te harxhuar dhe koston ditore e mujore Nr Pajisja elektrike Fuqi a Perdorimi Perdorimi mujor Energji a Kosto shpenz mujor sh.m.m kw/h 1 TELEVIZOR 1.5 KW 6 ore/dite 180 ore/muaj 9 kw/dite 69.3 lek/dite 2079 lek/muaj 270 KW/ORE 2 LAVATRICE 1.8 KW 3 ore/2dit e 45 ore/muaj 2.7 kw/dite 20.79 lek/dite 623.7 lek/muaj 81 KW/ORE 3 SOBE 6 KW 3 ore/dite 90 ore/muaj 18 kw/dite 138.6 lek/dite 4158 lek/muaj 540 KW/ORE 4 KONDICION ER 1.9 KW 4 ore/dite 120 ore/muaj 7.6 kw/dite 58.52 lek/dit 1755 lek/muaj 228 KW/ORE 5 MIKROVALE 0.8 KW 1 ore/dite 30 ore/muaj 0.8 kw/dite 6.16 lek/dite 1851 lek/muaj 24 KW/ORE 6 LAVASTOVI LJE 1.9 KW 1.5 ore/dite 45 ore/muaj 2.7 kw/dite 20.79 lek/dite 623.7 lek/muaj 81 KW/ORE 7 THARESE RROBASH 1.5 KW 3 ore/2dit e 45 ore/muaj 2.2 kw/dite 17.32 lek/dite 519.6 lek/muaj 66 KW/ORE 8 THARESE FLOKESH 1.8 KW 2 ore/dite 60 ore/muaj 3.6 kw/dite 27.72 lek/dite 831.6 lek/muaj 108 KW/ORE 9 HEKUR 2.2 KW 2 ore/dite 60 ore/muaj 4.4 kw/dite 33.88 lek/dite 1016 lek/muaj 132 KW/ORE 1 0 FSHESE ME KORENT 1.4 KW 1 ore/dite 30 ore/muaj 1.4 kw/dite 10.78 lek/dite 323.4 lek/muaj 42 KW/ORE 13781 lek/muaj 1572 KW/ORE
 • 7. #MesueseAurela DETYRE ME SKICIM NDERTIMI I SKEMES ELEKTRIKE TE KONSUMATOREVE ELEKTRIKE TE BANESES ,MENYRAT E SHMANGIEVE TE KONSUMIMEVE TE PANEVOJSHME. #MESUESEAURELA Propozimi I menyrave te ndryshme per te shmangur harxhimin e panevojshem te energjise… 1. Ndryshoni llambat e zakonshme duke vënë llamba ekologjike. Një ndër mënyrat më të thjeshta për të zvogëluar konsumin e energjisë elektrike është të zëvendësoni llambat e zakonshme me ato ekonomike 2. Izoloni ngrohësin e ujit. Izoloni papafingon, muret dhe cilindrin e ujit të ngrohtë. Pjesa më e madhe e energjisë elektrike konsumohet më kot, pasi shërben për të ngrohur hapësirën. 3. Ndryshoni ngrohësin e ujit. Nëse keni një ngrohës uji të vjetër, atëherë me siguri ju kërkon shumë energji, dhe rrjedhimisht edhe shumë para. 4. Kurseni energjinë kur gatuani. Ndajeni ushqimin në copa të vogla kur gatuani, pasi do të gatuhet më shpejt dhe do të harxhojë më pak energji. Është e rëndësishme të kini kujdes që tenxheret apo tiganët të jenë në madhësinë e duhur dhe ta shpërndajnë nxehtësinë njëtrajtësisht. Nëse doni të ngrohni shtëpinë, mund ta mbani hapur derën e kuzhinës pasi të keni përfunduar, që nxehtësia e sobave elektrike të shpërndahet edhe në pjesën tjetër.