Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Portesobertes

3.655 visualizaciones

Publicado el

educacio

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Portesobertes

 1. 1. Generalitat de Catalunya Departament d’Ensenyament Escola Joan Juncadella ESCOLA JOAN JUNCADELLA Carretera de Sant Boi 51-55 08620 Sant Vicenç dels Horts Telèfon: 936724851 Fax: 936569326 Twiter: @escolajoanjunca Web: http://www.xtec.cat/ceipjuncadella/ AMPA ESCOLA JOAN JUNCADELLA Telèfon AMPA: 936723330 Web: http://ampajuncadella.blogspot.com.es/ www.facebook.com/ampa.joanjuncadella
 2. 2. LA NOSTRA ESCOLA, AVANÇA L’escola, acabada de construir a l’estiu de 2009, està estructurada en un únic edifici en forma de U en que la part oberta d’aquesta U dóna a la zona agrícola amb vistes a les muntanyes de Collserola. L’edifici està construït amb interiors i sostres de fusta natural tenint en compte l’entrada natural de la llum. Tots els espais tenen grans finestres que permeten treballar amb llum natural. Tenim instal·lació de plaques solars que permeten disposar d’aigua sanitària calenta. L’edifici està adaptat i compta amb ascensor per poder atendre a tots aquells que necessitin. Les aules i els espais dels que disposem són els següents: EDUCACIÓ INFANTIL (planta baixa ocupant tota un ala de l’edifici)  5 aules amb sortida directa al pati amb lavabos integrats  Aula de suport, aula de psicomotricitat sensorial i aula d’experimentació.  Pati ampli amb sorral i material de joc, carreteres pintades a terra, bicicletes lúdiques, tobogan i casetes de joc EDUCACIÓ PRIMÀRIA (ubicada a la primera planta)  12 aules ordinàries  2 aules d’Educació Especial  1 aula de Suport  1 Aula d’Anglès
 3. 3. ESPAIS QUE TOTS COMPARTIM  Gimnàs amb escenari i magatzems de material  Vestidors amb dutxes  Pati ampli amb sorral, material de joc, jocs pintats a terra, taules de picnic i pista poliesportiva.  Biblioteca Escolar  Aula de ciències amb suport TIC i hort escolar  Aula de música  Aula de plàstica  Aula d’Informàtica  Aula d’Anglès  Aules de suport  Mestres: 7 a Educació Infantil, 1 TEI a EI3, 12 a Educació Primària, 2 Especialistes de Pedagogia Terapèutica, 2 Especialites de Llengua Anglesa, 1 Especialista de Música, Mestra de Religó i 2 Especialistes d’Educació Física. SERVEI DE MENJADOR AMB CUINA PRÒPIA L’empresa 7 i tria és l’encarregada d’aquest servei. La seva cuina és ecològica i introdueix aliments diversificats en la dieta dels alumnes i elabora menús equilibrats amb un gran increment de verdures, fruites i llegums ecològiques afegint, a més, diferents tipus de peix fresc. L’empresa compta amb tot el necessari per elaborar dietes individualitzades en cas de malaltia, al·lèrgies o intoleràncies alimentàries.
 4. 4. LES NOSTRES PROPOSTES, ENTORNS D’APRENENTATGE Biblioteca A l’escola la BIBLIOTECA és oberta a alumnes, mestres, famílies i personal no docent; i té vocació de servei al medi social on està ubicada. L’ús de la biblioteca és lliure i gratuït. Tots els alumnes amb el seu tutor porten a terme activitats relacionades amb el gust per la lectura, la cerca d’informació i la formació d’usuaris. Els alumnes d’educació infantil i de primer i segon de primària disposen a més d’un racó propi anomenat “el racó dels menuts” on hi ha la mascota Fona i el bagul dels contes. Els alumnes de tercer fins a sisè fan ús del servei de préstec en horari lectiu. També preparem activitats pensades per a les famílies com les “maletes viatgeres”. La biblioteca acull sovint exposicions de diferents temàtiques i presenta les novetats editorials tant a mestres com a alumnes. A més l’AMPA gestiona el servei obert extraescolar de la biblioteca tres dies a la setmana i organitza activitats on les famílies són les principals protagonistes. El concurs del « protagonista » implica a tots els alumnes i ofereix la possibilitat de participar en aquest concurs i descobrir el personatge secret partint de les pistes que quinzenalment s’exposen a l’entrada de l’escola.
 5. 5. Ciències i Experimentació A l’aula de ciències amb suport TIC comptem amb tot el material d’experimentació inclòs en la dotació d’aquest Projecte. En aquest espai treballem els diferents continguts científics de l’àrea de Coneixement de Medi a Educació. La metodologia està basada en el mètode científic, que parteix de la formulació d’hipòtesis i l’experimentació per a poder comprovar aquestes hipòtesis. L’aula d’Experimentació d’Educació Infantil es basa en l’experimentació lliure amb materials diversos per solucionar i resoldre les preguntes que exposa la mestra després de l’experimentació. Entre tots els alumnes es busquen les possibles solucions a les incògnites plantejades.
 6. 6. Corals a l’escola “Créixer dins de la Coral de l’Escola permet als nens aprendre a cantar dins d’un entorn ple de valors com la sensibilitat, l’amistat i l’amor per la música.” Ja fa molts anys que, a l’Escola es duu a terme el Projecte de Corals. Inclosa en l’horari lectiu dels alumnes, els nens i nenes de Cicle Superior realitzen una hora setmanal de treball de Coral on preparen i aprenen cançons que mostren a les famílies en diferents concerts oberts a tothom. També participem en l’activitat de Cantània que es realitza cada curs a l’Auditori de Barcelona. A més, els alumnes de Cicle Mitjà participen en una activitat conjunta entre escoles i fan un concert per les famílies al Teatre d’Olesa. Entrem i sortim amb música Amb el canvi d’edifici l’escola va decidir canviar la forma d’entrar i sortir de l’escola i gràcies a la instal·lació musical del nou edifici, les hores d’entrada i sortida dels alumnes es realitzen amb música. No tenim sirenes ni fem fileres per entrar i sortir de l’escola. Al matí, en sonar la música (que canvia cada setmana) els alumnes entren a l’escola i van directament a la seva classe.
 7. 7. Programa de reutilització de llibres de text És un projecte per a reutilitzar els llibres de text de 3r a 6è de Primària organitzat i portat a la pràctica per l’AMPA, la participació al qual és voluntària. Els llibres que es contemplen dins del projecte són els de text de totes les matèries que no són fitxes de treball a excepció de diccionaris i atles que es consideren útils durant l’escolaritat (Inclosa l’ESO). Els objectius del programa són: 1. Ajudar a les famílies en la despesa per a l’adquisició de llibres de text i material didàctic. 2. Fomentar la igualtat d’oportunitats entre totes les famílies del nostre centre per fer front a la despesa que suposa l’inici de cada curs escolar. 3. Potenciar en els nostres alumnes els valors de responsabilitat, cura i solidaritat, vers un material que ha de quedar en bones condicions per a la seva reutilització. 4. Impulsar la corresponsabilitat entre l’alumnat i les seves famílies sent partícips d’aquest projecte per a la conservació dels llibres i material didàctic intentant transmetre la idea d’una societat més sostenible. Psicomotricitat a Educació Infantil La psicomotricitat a Educació Infantil la porta a terme l’especialista d’Educació Física. Es fa una sessió setmanal d’una hora de durada amb cada grup d’Educació Infantil. Aquestes sessions es realitzen al gimnàs de l’escola que disposa d’espatlleres, bancs suïssos, espai suficient i material esportiu i psicomotriu molt variat. També es duen a terme sessions setmanals de Psicomotricitat sensorial, que es realitzen amb la tutora del grup a l’aula de psico. Són unes sessions que es fan amb mig grup on es treballa amb material manipulatiu i sensorial de forma experimental amb conversa sobre allò que s’ha descobert i realitzat amb cada tipus de material.
 8. 8. Activitats aquàtiques a Educació Física Des de fa molts cursos l’escola participa activament en les Activitats del Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de Sant Vicenç. Una de les activitats estrella d’aquest pla en la que estem implicades totes les escoles del municipi és el programa d’Activitats aquàtiques inclòs en les programacions de l’àrea d’Educació Física. En aquesta activitat, tots els alumnes de 1r, 3r i 5è de primària realitzen 10 sessions d’Educació Física a la Piscina Municipal Montserrat Canals i en el Club Esportiu Carme Siñol. En aquestes sessions es treballen les diferents habilitats motrius, la coordinació, la respiració i d’altres aspectes inclosos dins els continguts de l’àrea. És una activitat competencial que inclou aspectes personals, socials i de relació amb l’entorn. Educació Física en Anglès Des del curs 15-16 es realitzen a Cicle Inicial i Cicle Mitjà d’Educació Primària les sessions d’Educació Física en Llengua Anglesa. Amb aquesta innovació pretenem augmentar la Competència Oral i l’escolta activa en aquesta llengua. Comptem amb un especialista de l’àrea que fa també, les sessions de Anglesa Curricular amb aquests nivells, de manera que així pot treballar el vocabulari i les estructures lingüístiques durant les sessions d’Educació Física.
 9. 9. A la nostra escola mengem més fruita Menjar fruita és sa i divertit! I els més petits ho descobreixen amb el Pla de consum de fruita a les escoles. Una iniciativa de la Unió Europea que a Catalunya es va iniciar el curs escolar 2009/2010 i que es fa efectiva mitjançant una acció coordinada dels departaments d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Salut i Ensenyament. L’Escola participa activament en aquest projecte. Pati sense pilota Els dijous és el dia del pati sense pilota. Aquest projecte didàctic pretén fomentar els jocs tradicionals i de taula com a mitjà de lleure per als alumnes de primària. Tenim el pati dotat de materials lúdics variats de diferents tipologies que els alumnes, tots els dijous, poden fer servir lliurement durant l’hora de l’esbarjo. Aquest curs acabarem d’instal·lar unes estructures d’escalada homologades als dos patis de Primària. Consell d’Alumnes En les assemblees d’aula a Educació Primària, cada grup tria un representat d’aula: el delegat. Tots els delegats formen el Consell d’Alumnes que, juntament amb dos mestres de l’escola fan les seves demandes i suggeriments i tenen l’oportunitat de participar en l’organització general d’escola. Els acords que es generen en aquest consell són acceptats per tota la comunitat educativa.
 10. 10. Grups interactius a Educació Infantil i Cicle Inicial És una metodologia de treball de corresponsabilitat família i escola on les famílies dels alumnes són protagonistes de l’aprenentatge dels seus fills i filles. Aquesta metodologia necessita de la col·laboració i implicació de les famílies per poder dur a terme les diferents activitats de comunicació i aprenentatge amb els més petits. Mares voluntàries de lectura Seguint amb les metodologies de col·laboració, els alumnes de Cicle Inicial compten amb l’ajuda de mares voluntàries de lectura, que els ajuden en el procés d’adquisició d’aquesta Competència. Es fan estones de lectura individual tots els dies a primera hora del matí. Aquesta ajuda es realitza en col·laboració amb les mestres i amb l’AMPA de l’escola que coordina i organitza les mares voluntàries. Hort escolar: avis i mares voluntàries L’hort de l’escola també compta amb la col·laboració de mares i d’avis voluntàries que ajuden a mestres i alumnes a tenir cura de les plantacions. Cada nivell té un tros de terra que planta, cuida i recull al llarg del curs. A més, cada nivell planta i en té cura d’un arbre fruiter.
 11. 11. Revista Escolar Aquest curs escolar hem iniciat l’edició de la nostra revista escolar. JuncaNews, què em dius? és el títol d’aquest nou projecte que hem iniciat amb molta il·lusió. És un projecte que es du a terme amb la col·laboració de tots els agents actius de l’escola: Cada nivell elabora el seu article, l’Ampa també té la seva secció, els serveis d’extraescolars, menjador, etc., també hi tenen cabuda. Regalem un exemplar a cada família de l’escola i a totes les persones que formen part de la nostra escola. A més, també fem arribar un exemplar a tots els companys del poble: escoles, instituts, llars d’infants, empreses col·laboradores i a l’Ajuntament, que és el col·laborador directe d’aquest projecte mitjançant els seus programes de Subvencions per a projectes escolars.
 12. 12. Llengua Anglesa a Educació Infantil La proposta d’introduir l’anglès a Educació Infantil, concretament a EI5, és una manera d’apropar als alumnes a una llengua i a una cultura que per a molts és desconeguda i alhora molt necessària de cara a Primària i al futur acadèmic i professional dels infants. La metodologia que s’empra a l’aula és molt vivencial, on es reprodueixen situacions de la vida quotidiana com anar a comprar, anar a un restaurant... tanmateix es fomenta l’aprenentatge de l’anglès a través de jocs i dinàmiques de les quals els alumnes participen i gaudeixen mentre aprenen a conviure i a fer les seves primeres produccions orals en aquesta llengua. Arts Plàstiques en Llengua Estrangera A 6è, els tallers de plàstica es realitzen en agrupaments flexibles. Al llarg de tot un trimestre, el taller de “My comic” consisteix en la creació d’un còmic, totalment personalitzat, on els alumnes creen la seva pròpia història, redacten el guió en Anglès i ells són els protagonistes del mateix. Fent ús de les noves tecnologies per la creació i edició del seu còmic, l’alumnat se sent partícip en tot moment del seu treball i el seu grau de motivació i implicació és molt més gran. Pen friends a 5è Els alumnes de 5è participen en un projecte que compartim 3 escoles (2 de Sant Vicenç dels Horts i 1 de Piera). Aquest projecte consisteix en correspondència escrita on la llengua vehicular és l’Anglès. Els alumnes intercanvien cartes de manera bimensual/trimestral on, de manera anònima, es presenten, s’expliquen coses sobre ells mateixos, els seus gustos, expliquen coses del seu pobles, dels seus hobbies... Aquest projecte promou l’expressió escrita en Anglès dins d’un context proper i motivant pel nostre alumnat.
 13. 13. ESCOLA DE PRÀCTIQUES A l’Escola estem compromesos amb la formació dels futurs professionals de l’ensenyament i, per això, som escola de pràctiques. Els estudiants de Grau de Magisteri de les diferents especialitats de L’ Universitat de Barcelona i L’ Universitat Autònoma poden triar la nostra escola per a realitzar l’estada en els seus període de pràctiques. Aquí, gestionem la seva estada i tutoritzem als alumnes en tot alló que calgui per a la seva formació. VOLUNTARIAT Tenim convenis de col·laboració en sistemes de voluntariat amb els Instituts de Sant Vicenç, on els alumnes de 4t d’ESO i Batxillerat realitzen unes assignatures optatives on els alumnes poden realitzar unes hores de voluntariat a la nostra escola, participant de la vida diària de l’escola i col·laborar amb les mestres i ajudar en tot el que calgui. Potenciem que participin amb els alumnes en les activitats més cooperatives: grups interactius, racons de treball, companys de lectura, etc. El Projecte Aprenents, un projecte de diversificació curricular, consisteix en la realització de pràctiques en empreses de per part de l’alumnat de 4t d’ESO dels tres instituts del municipi, Salesians, Frederic Monpou i Gabriela Mistral. Aquestes pràctiques formen part del currículum dels alumnes, ja que ocupen un terç de l’activitat horària de l’alumnat. PROJECTE ESCOLES MÉS SOSTENIBLES El projecte E + S (Embolcalls+Sostenibles/Esmorzars+Saludables) té com a objectiu fomentar, als centres educatius, la reducció dels envasos utilitzats als esmorzars a partir d'un pla de prevenció d’embolcalls, al mateix temps que proposa la possibilitat de fer un anàlisi del tipus d'esmorzar i avançar en uns hàbits alimentaris més saludables. El projecte es planteja al llarg d'un curs escolar. El projecte facilita al centre la posada en marxa del pla de prevenció a partir d'uns recursos i proposa un marc comú de treball per a tots els centres participants oferint un espai d'intercanvi per reflexionar sobre el procés i l'èxit del pla.
 14. 14. Dinantia Millorem la comunicació entre l’escola i les famílies amb l’aplicació per a mòbils Dinantia, gratuïta per als usuaris i apta per a IOS i Android. Apilo XII Campanya per al foment de la recollida de piles i acumuladors, basada en la imatge d’un coet, l’Apilo XII, que porta les piles al planeta Reciclatge. La campanya, que està finançada íntegrament pels sistemes integrats de gestió ECOPILAS, ERP (European Recycling Platform), UNIBAT i ECOLEC, contempla diferents accions adreçades a les escoles. A més es preveu la realització d’un concurs de recollida de piles entre les escoles que s’inscriguin en la campanya, el repartiment d’un contenidor específic pel concurs, la realització de xerrades formatives a 100 centres i l’elaboració de materials de divulgació, com el Conte de l’Apilo XII.
 15. 15. ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES A l’escola complementem els aprenentatges del alumnes organitzant SORTIDES pedagògiques i COLÒNIES al final de cada cicle. L’Escola participa en totes les activitats promogudes per l’Ajuntament incloses en el PLA EDUCATIU D’ENTORN. Celebrem les diferents FESTES anuals: Castanyada, Nadal, Carnaval, Sant Jordi, Festa de la Primavera i Final de Curs. Obrim les portes de l’escola trimestralment per oferir a les famílies exposicions dels treballs realitzats pels alumnes.
 16. 16. EXTRAESCOLARS L’AMPA organitza diferents ACTIVITATS EXTRAESCOLARS amb Control Play Sports, el Club d’Handbol Sant Vicenç, el Terrissaire i Taekwondo. També ofereix servei d’acollida matinal a partir de les 7.30 hores.

×