Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Presentació lev manovich pr1 1

269 visualizaciones

Publicado el

Primera activitat sobre els nous mitjans, enmarcant-los dins de les cultures mediàtiques i visuals d'aquests últims segles.

Publicado en: Tecnología
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Presentació lev manovich pr1 1

 1. 1. EL LLENGUATGE DELS NOUSMITJANS DE COMUNICACIÓ PER LEV MANOVICH CAPÍTOL 1: QUÈ SÓN ELS NOUS MITJANS? Luz López Rodríguez
 2. 2. 0. CONTINGUTS1. QUÈ SÓN ELS NOUS MITJANS?2. COM ES VAN TORNAR “NOUS MITJANS”?. IQUINS NO HO SÓN?3. ELS PRINCIPIS DELS NOUS MITJANS 3.1. Objecte cultural 3.2. Representació numèrica 3.3. Modularitat 3.4. Automatització 3.5. Variabilitat 3.6. Transcodificació
 3. 3. INTRODUCCIÓEn aquest primer tema, Manovich,ens proposa tant un pensamentfilosòfic i alhora real, sobre l’evoluciódels nous medis i l’anàlisi per apoder tractar formalment el tema.
 4. 4. QUÈ SÓN ELS NOUS MITJANS?Són mitjans analògicsPermeten un accés aleatori, no guarden les dadesde manera seqüencial.Els mitjans codificats digitalment es poden copiarde manera seqüencial.Són mitjans analògics transformats a unarepresentació digital.Són interactius, permeten a l’usuari interaccionaramb l’objecte mediàtic.
 5. 5. ANTECESSORS“ Els nous mitjans són vells medisque han estat digitalitzats”.Teler de Jacquard Daguerreotip Cinematògraf dels Màquina Germans Lumière tabuladora
 6. 6. 3. ELS PRINCIPIS DELS NOUS MITJANSObjecte culturalRepresentació numèricaModularitatAutomatitzacióVariabilitatTranscodificació
 7. 7. 3.1 Objecte culturalRepresentendeterminats referentsexterns, que poden serun objecte ambexistència física, lainformació històrica quepresenten altresdocuments, o unsistema de categoriesque empra a l’actualitatla totalitat de la cultura Ex: Ipad per a grups escolars, Innovació en TIC i actualitzacióo grups socials de dades per a tots els sectors.específics.
 8. 8. 3.2. Representació numèricaUn objecte delsnous mitjans es pottransformar endadesmatemàtiques.Està sotmès a unamanipulació Ex: Glitch. Error en laalgorítmica, per visualització per estartant, els mitjans es mal gravats o codificats.tornenprogramables.
 9. 9. 3.3. ModularitatL’objecte dels nous mitjanssempre té una estructuramodular.No podem considerar-los unitatstancades perquè són objectesseparables que es podenmodificar individualment, tot ique junts formen un únicobjecte final. Estructura fractalLa diferència està en que tot i dels nous mitjans.que esborrem un objecteindividual dins d’un conjuntaquest no deixa de funcionar,sinó que només canvia.
 10. 10. 3.4. AutomatitzacióCreació d’objectes a través de plantilles i tasquessimples ja preparades per crear mitjans (baixnivell de creació).L’ordinador entén el significat dels objectes quegeneren els mitjans i marca els paràmetres querealitzarà (alt nivell de creació).Dóna gran importància de la base de dadesd’objectes i de la fòrmula de cercar-los fàcilmententre el gran nombre existent.
 11. 11. 3.5. VariabilitatEn lloc de còpies idèntiques, sorgeixenobjectes amb multitud de versionsmuntades per un ordinador.Els objectes es generen automàticament apetició de l’usuari i varien segons laresolució, la forma i el contingut.Se separen els continguts de la interfícieper a poder realitzar un o més objectes.
 12. 12. 3.6. TranscodificacióEls nous mitjansconsten de duescapes, la culturali la informàtica,que s’influeixenmútuament.La manera comla informàticaorganitza elsmitjans influeixclarament en laforma cultural.
 13. 13. 4. QUINS NO SÓN NOUS MITJANS?Els que no compleixen aquestsrequisits:Els nous mitjans són mitjans analògics transformats enrepresentació digital.Tots els suports digitals comparteixen el mateix codi digital.El pc és un dispositiu de representació digital.Tenen accés aleatori als objectes.La digitalització comporta pèrdua d’informació.Es poden copiar indefinidament sense tenir pèrduesd’informació.Són totalment interactius.
 14. 14. 5. EL CINEMA COM A NOU MITJÀ És l’avantsala dels nous mitjans. Ja combinava imatges en moviment. Col·locació d’imatges una darrere de l’altre. Manipulació i muntatge de fotogrames. Gran part dels nous mitjans ja els tenia el cinema. De tots els principis, l’únic que no es podia complir és la representació numèrica.
 15. 15. 6. CONCLUSIONSA través d’aquests 5 principis fonamentalsi de les formes dels nous medis, com lesbases de dades i interfícies, es tracta dedonar la base de la teoria dels nous medis.La informatització dels antics medis i laconfrontació amb les noves formes detractament de dades permet veure comevolucionen en forma i com es generennoves formes de difusió de la cultura.
 16. 16. FONTS D’INFORMACIÓ“ El llenguatge dels nous mitjans decomunicació” (Lev Manovich).www.paidos.comhttp://video.google.com/videoplay?docidhttp://maps.google.eshttp://www.blogalaxia.com/tags/Gimp

×