Publicidad

Boli Viu Març 2017

cipauvila
8 de Mar de 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Publicidad
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Publicidad
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Publicidad
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Publicidad
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Publicidad
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Publicidad
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Publicidad
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Boli Viu Març 2017
Próximo SlideShare
Març 2013Març 2013
Cargando en ... 3
1 de 38
Publicidad

Más contenido relacionado

Publicidad
Publicidad

Boli Viu Març 2017

 1. MARÇ 2017
 2. 2 Sumari ______________________________ I. Editorial. Equip de Redacció 3 II. Estem al dia amb...  L’Escola Informa 4  El menjador informa 10 III. Notícies d’aquí i d’allà (6è, Cicle Superior) 14 IV. El tema (4t, Cicle Mitjà) 18 V. El Reportatge (3r. Cicle Mitjà) 20 VI. Les Nostres Festes (2n, Cicle Inicial) 22 VII. El Racó de Ciències (P4, Ed. Infantil) 28 VIII. El Racó del Poema (5è, Cicle Superior) 29 IX. Hem anat a... (P3, Ed. Infantil) 30 X. El Rebost (P5, Ed. Infantil) 32 XI. Passatemps (1r, Cicle Inicial) 34 XII. L’Agenda 37
 3. 3 I. Editorial ___________________________ INICIANT CAMINS NOUS Darrerament, estem vivint molts canvis en el nostre sistema educatiu. La finalitat d’aquests canvis és definir millor que és el que necessita saber, saber fer i ser una persona adolescent quan finalitza els seus estudis obligatoris, per tal que pugui viure de forma autònoma i participativa en el S. XXI. La concreció d’aquests principis s’ha materialitzat en un currículum per “competències per a la vida” de manera que l’aprenentatge realitzat sigui funcional i aplicable. Aquest nova concepció competencial de l’ensenyament planteja un repte de gran envergadura, que si bé ens marca la línea a seguir, també cal apuntar que tot just està sent analitzada, debatuda i estudiada pels diferents agents implicats en l’educació, i per la manca de recursos, formació i acompanyament fa que l’enfocament competencial encara no estigui prou integrat ni interioritzat en la pràctica docent dels professionals de l’educació. Des de l’escola Pau Vila volem avançar cap a aquesta nova concepció, sent cautelosos ateses les circumstàncies. Actualment, aconseguir un bon assoliment de les competències dels àmbits lingüístic i matemàtic sent apreses de manera competencial i anar introduint pràctiques competencials que afavoreixin el treball interdisciplinari a través de projectes és el nostre repte col·lectiu. El treball del projecte: “Planifiquem una sortida” que al llarg de la Setmana Temàtica d’aquest mes de gener va realitzar tot l’alumnat de l’escola ha estat una concreció d’una pràctica competencial orientada des del curs de formació específic que a l’escola estem realitzant.
 4. 4 II. Estem al dia amb ____________________ L'escola informa SETMANA DE L’HANDBOL Al llarg de la 4ta setmana del mes de setembre, al pavelló municipal, tots els alumnes de 2n, 3r i 4t van dedicar les classes d'educació física a conèixer i practicar l'esport de “handbol”. Van estar dirigides pel jugador de handbol Victor Carreguí. Gràcies Victor, van ser unes classes molt especials i aprofitades. TALLERS D’ALIMENTACIÓ SALUDABLE Al mes d'octubre tots els alumnes de P-5, 2n i 4t van realitzar tallers sobre Alimentació saludable i, a través de diferents activitats dirigides per monitors de l'entitat Ciència divertida, van deduir que una dieta variada i equilibrada és la base per gaudir d'una una bona salut. Aquests tallers subvencionats per la Diputació, s'emmarquen dins els continguts vinculats en l’educació per a la salut i han estat proposats des de serveis socials.
 5. 5 XERRRADA A 3r Al mes de novembre, el jardiner i pare de l’escola, Jordi Domènech, va venir a l’escola a fer una xerrada als alumnes de 3r sobre la pol·linització de les plantes. El Jordi, amb l’entusiasme de cada any que ens ha visitat, a través d’un power point i unes fotos, detalladament, el tema els va explicar. Des d’aquí el nostre agraïment al Jordi per fer-nos més entenedor aquest tema del medi natural. VISITEM LA BIBLIOTECA A l’octubre, els alumnes de P-4 i P-5 van visitar la biblioteca Valentí Almirall, i aprofitant l’estada, també van visitar l’exposició d’art de l’artista papiolenc Josep Ramon Rey. Després la bibliotecària els van explicar el conte L’esquirol Ric-Rac i per acabar van estar una estona dibuixant com a autèntics artistes. Va ser una estada molt agradable i profitosa!! INTERNET SEGURA L'11 de novembre els alumnes de 6è van assistir a la xerrada Internet segura realitzada pels mossos d'esquadra. Conèixer les oportunitats d'internet, però també alguns riscos i consells de seguretat per evitar problemes van ser els temes que principalment es van tractar ala xerrada. Aquesta activitat gratuïta s'emmarca dins el projecte Internet segura per a la protecció del menor.
 6. 6 CELEBREM LA CASTANYADA El 29 d'octubre els alumnes d’infantil i cicle inicial vam celebrar la festa de la Castanyada. I, com cada any, la Sra. Castanyera del Montseny va arribar i la vora del foc es va posar a repartir castanyes a tota la mainada. Quantes castanyes!! Tantes que, fins i tot, en van haver per als alumnes dels cicles mitjà i superior. Per acabar la festa i com a agraïment a la Sra. Castanyera, nens i nenes de diferents cursos van recitar-li poemes, rodolins i fins i tot li van dedicar un ball. SETMANA DE LA CIÈNCIA Del 17 al 21 de novembre a tota l’escola vam celebrar la Setmana de a la Ciència, aquest curs, l’hem dedicat a la Cartografia i, tots els alumnes han realitzat diferents activitats: d’orientació, d’ús i elaboració i interpretació de plànols, mapes i croquis…i, com a cloenda de la setmana, el divendres van sortir pel poble, o muntanya per realitzar un circuït a través de la lectura i interpretació de diferents plànols.
 7. 7 TALLER SALUT I SILENCI El 14 de novembre tots els alumnes de 1r van realitzar el taller “1,2,3 i... salut i silenci! Prendre consciència de com l'excés de soroll té efectes negatius sobre la salut era el principal objectiu del taller. A través de diferents activitats dirigides per la monitora Sara, els alumnes van aprendre a diferenciar el so del soroll i adonar-se'n que atès que el soroll molesta cal pensar en els altres. Aquesta activitat gratuïta s’emmarca en els continguts vinculats en l'educació mediambiental i ha estat proposada i gestionada des de la regidoria de medi ambient i realitzada per l'entitat AMB. APRENEM A RECICLAR Al mes de novembre tots els alumnes de 3r van realitzar un taller de reciclatge. Conèixer els diferents tipus de residus que generem, saber classificar- los i prendre consciència que la millor manera de gestionar-los és seguint les tres R: reduir, reutilitzar i reciclar és el que vam fer a través d'una part teòrica i una altra de pràctica al llarg del taller. Aquesta activitat gratuïta s’emmarca en els continguts vinculats en l'educació mediambiental i ha estat proposada i gestionada des de la regidoria de medi ambient i realitzada per l'entitat AMB.
 8. 8 ELS ANIMALS BEN A PROP Al mes de desembre, aprofitant que els alumnes de 3r havien treballat els animals, va venir el David d'Animalades a les aules de 3r acompanyat d'un munt d'amfibis i rèptils. Els alumnes van tenir l'oportunitat de conèixer, observar, tocar i viure la natura de ben a prop. Aquesta activitat proposada per les tutores, s'emmarca dins dels continguts a treballar vinculats amb el coneixement del medi i l'educació ambiental. ELS REIS ENS PORTEN COSES De tornada a l’escola al mes de gener, els alumnes d’infantil, a l’aula de psicomotricitat, es van trobar una agradable sorpresa, els Reis de l’Orient els havien deixat unes quantes joguines per jugar i compartir. Cal dir que l’AMPA va enviar la carta als Reis per demanar-les, gràcies pares!!
 9. 9 EL JOVES DAVANT LA DISCAPACITAT Al febrer, els alumnes de 6è van realitzar el taller: Els joves davant la discapacitat portat a terme per 2 membres de l’associació “Amputats Sant Jordi” El taller tenia com a objectiu buscar la implicació directa dels alumnes a situacions de la vida quotidiana de les persones amb discapacitat. Vam fer una part teòrica a l’aula i una altra de pràctica al pati i exteriors de l'edifici, on tots els alumnes amb l'ajuda de cadires de rodes i bastons guia per a persones cegues van poder experimentar en primera persona com és el dia a dia de les persones amb discapacitat. Aquest taller subvencionat per la Diputació ha estat proposat per l’escola i s’emmarca en el nostre model d’escola inclusiva. El CONTE MENJALLETRES El 21 de febrer els alumnes de 6è van anar a les classes dels Cotxes i els Taurons de P-3 a explicar-los el conte Menjalletres El Menjalletres, a més de ser un conte elaborat pels alumnes de 6è, és la mascota de la nostra biblioteca, i gràcies d'escoltar el conte, els més menuts de l'escola ara ja coneixen la seva història.
 10. 10 INFORMEM DEL MENJADOR Durant tot el curs els vostres fills/es els acompanya l’equip de monitors/es, que en formen part La Mari i l’Ana, de P3; la Loli de P4; la Carmen P5 , la Sílvia de 1r, la Míriam de 2n A, la Sònia de 2nB., la Lidia de 3r i 4tA, el Albert (durant el primer trimestre), el Mikel de 4tB, 5è i 6è , els nois/es de l’ESO amb l’Aidai l’Esther com a coordinadora i reforç; juntament amb l’Ana, la cuinera, i la Verònica (el primer trimestre) i la Mercè que ens ajuda a deixar-ho tot ben net. Des de Teno ens elaboren els menús mensualment variats i rics en fibra, vitamines i proteïnes, amb un ventall de productes de proximitat i alguns ecològics, les cuineres ens elaboren un menjar molt variat i sa, amb el que mengem amb molt de gust. Ja som al voltant de 150/160 alumnes de l’escola, que cada dia es queden a dinar al menjador, com a novetat aquest trimestre els nens/es de P4 i P5 dinen a les aules de P4B i P5B;i els nens /es de 5è i 6è al menjador, donant com a molt positiva l’experiència i el canvi. Ens encarreguem d’oferir uns bons hàbits de menjador, d’higiene i de conducta. Un seguit d’activitats que els permeten passar aquest temps d’una manera més divertida i educativa. JORNADES GASTRONÒMQUES *El 28 d’octubre “Castahallow”,vàrem menjar un menú terrorífic... els nens/es van fer cuina de
 11. 11 terror durant tota la setmana, es varen preparar el segon plat. Les danses de 3r i 4t i el passatge terrorífic de 5è i 6è varen fer el fi de Castanyada... felicitats petits actors i actrius !!! *Nadal al menjador, el dia 22 de desembre tots ben elegants, van gaudir del últim dia de trimestre amb un dinar nadalenc, com a casa!!! Amb tanta creativitat culinària, galetes i arbrets dolços per tots es van emportar i els més menuts de l’escola un original arc d’estrella amb la seva foto, dinant. *El 30 de gener... i fen relació a la setmana temàtica de l’escola, sostenible, tots els alumnes de l’escola van anar a dinar fora i un pícnic es van endur. Els alumnes que es queden al menjador a dinar, des de Teno es va facilitar uns “boc and rolls” d’allò més sostenibles, així cada vegada que marxem d’excursió.. “boc and rolls”!!! *Ens van proposar a tots als menjadors on Teno presta serveis, a fer un concurs als menjadors, consisteix en una activitat més enllà de les lletres, una decoració de les lletres que componen la frase de l’Anna Vives “sense por tot es fa possible” una activitat que ha fomentat el treball conjunt, la imaginació i l’expressió artística , i també el descobriment de la figura de l’Anna a través de la seva frase que la representa i que s’ha extret literalment del seu llibre, “ si creus en mi et sorprendre”. Una noia amb síndrome de Down que ha creat la seva
 12. 12 pròpia tipografia , reivindica valors com la igualtat social i el treball en equip. Mitjançant un diari on explica com i què va fer l’Anna, els nens/es i monitors/es vàrem posar en pràctica tota la creativitat vam treballar junts sumant capacitats aconseguint un resultat que sols no haguéssim fet. *El mes de febrer Viu el Carnaval!!!el dijous 23 de febrer, botifarra d’ou per tots al menjador, celebrem dijous gras. El divendres 24...“dinar especial” amb la gresca i xerinola acompanyem al CARNESTOLTES, vàrem portar les disfresses i passant per la passarel·la i photocall... uns balls amb playbacks divertidíssims, la gresca va estar assegurada. El 28 de febrer.. i com la tradició mana.. el Judici del Carnestoltes. I tot seguit l’1 de març l’enterrament de la sardina i un grup de ploraneres acompanyaran a l’Abat Boig amb el testament del pobre Carnestoltes, que tornarà l’any vinent amb més gresca que mai. * El 3 de març a les 15:30h. ens visita la mascota de Teno: Mico-Max, ens explicarà un “Conte per menjar-se’l” Una activitat que ens transmet els valors d’una alimentació equilibrada i saludable, es força divertida per els més menuts del menjador.
 13. 13 ACTIVITATS DINS L’HORARI DEL MENJADOR: TEMPS LLIURE: després de dinar els alumnes tenen el seu temps per jugar, xerrar i compartir una bona estona amb els seus amics/es. FEM TEATRE: els nens/es de P4 i de P5 fan d’actors i actrius..tot un escenari, maquillatge, attrezzo.. a principis de juny es representaran les obres; P4: “El Peix Irisat” i P5: “El bosc encantat”. Tots junts treballem de valent, i a mesura que els infants es van fent grans volen participar en petites actuacions de l’any que anem preparant, com el judici de Carnestoltes, entre d’altres. INFORMÀTICA: realitzen mecanografia bàsica, poden buscar alguna informació de treballs de classe o jugar una estona. JOCS ORGANITZATS, POPULARS: els infants amb l’ ajuda dels monitors/es realitzen jocs al pati. ESPORTS : futbol, basquet, handbol, ping-pong, base ball... PSICOMOTRICITAT: moviments del cos acompanyats de diferents materials. BIBLIOTECA: llegir, buscar informació.. amb un ambient relaxat i en silenci. TALLERS: utilitzem diversos materials ja siguin reciclats o no i fem noves creacions... fins i tot culinàries. Durant el curs farem fotos dels vostres fills/es fent diverses activitats. Podeu visitar la pàgina web de l’AMPA, www.ampapauvila.org, en l’apartat de menjador, on hi trobareu informacions del menjador, els menús mensuals... Equip de monitors/es
 14. 14 III. Notícies d’aquí i d’allà_________________ LES TORTUGUES INVAEIXEN EL RIU VAM DESCOBRIR UNES CRIES DE TORTUGA AMERICANA AL LLOBREGAT El dia 30 de gener vam anar al riu Llobregat d'excursió, era com a sortida sostenible de la setmana temàtica, era una excursió que vam organitzar entre les dues classes de 6è de l'escola. Una vegada allà vam fer una activitat que consistia a buscar brossa per equips, i mentre buscàvem, a prop del riu trobar dues tortugues petites, eren tortugues d'una espècie americana que es diu Tortuga de Florida. Què en sabem de la TORTUGA DE FLORIDA? La closca d’aquesta espècie pot arribar fins els 30 cm de longitud; s’han trobat exemplars de més de 40 cm, però la mida mitjana és de 12-20 cm. Las femelles poden ser una mica més grans que els mascles i poden viure entre 20 y 30 anys , alguns exemplars han arribat fins i tot als 40 anys.
 15. 15 Aquesta tortuga és una espècie que està perjudicant avui dia l’ hàbitat i l’entorn del riu Llobregat, on ja viuen altres espècies que són pròpies d'aquí: la de rierol i la de l’estany que estan desapareixen en moltes zones. Ara resulta fàcil trobar pels rius catalans aquestes tortugues d'Amèrica, que estan invaint el territori molt ràpidament i que posa en perill les altres espècies animals. Quan les vam trobar i sabent que es tractava d'una tortuga invasora, vam decidir endur- nos-les. i ara dos companys de 6è les tenen a casa seva i les estan cuidant. Però... Sabeu com han arribat al riu aquestes tortugues? La gent les compra amb la intenció de tenir-les com a mascota, i quan passa el temps es volen desfer d'elles, perquè es fan grans, es tornen agressives i l'aigua fa pudor. Aleshores tenen la mala idea deixar-la al nostre riu que no és el seu hàbitat natural. Un cop arriben al Llobregat, resulta que són més resistents a la contaminació, més agressives, es reprodueixen més ràpidament, es fan més grans, mengen més , viuen més temps que les d'aquí.,i poden transmetre alguna malaltia. Tot això està creant un gran desequilibri que posa en perill els animals dels nostres rius. Els descendents de les tortugues alliberades ja crien i campen pels rius i estanys de Catalunya i gran part d'Europa des de fa un temps, per això és impossible fer-les fora i suposen un mal ecològic que no es pot calcular encara. Des de 1997 està prohibit comprar i vendre aquestes tortugues, però s'està fent el mateix amb unes altres espècies. Us volem demanar ... A partir de la nostra experiència i amb tota la informació que hem recollit, hem vist que deixar les tortugues al riu crea un desequilibri ecològic molt greu.Per això, si coneixeu algú que tingui tortugues d’altres zones, us recomanen que l'animeu a portar-les a un centre de recuperació d’animals si ja no volen o poden cuidar més de la seva mascota.
 16. 16 l dilluns, 30 de gener els nens I nenes de sisè vam anar d’excursió al riu Llobregat,i ens vam trobar unes quantes sorpreses. Quan vam arribar al riu, a l’alçada de Molins de Rei vam jugar a un joc per equips que consistia en recollir les deixalles més rares,per tal que les recollissin els agents rurals i amb l’objectiu de tindre un ambient més net. Ens vam decebre molt quan vam trobar una maleta, unes botes, molts plàstics, llaunes, tabac, calçotets, cartutxos d’escopeta i una tele, menjar amb l’embolcall, esprai de grafiti, una cadira d’una grada, un tren de joguina etc. Per això, us recordem que no heu de llençar res a llocs que no siguin contenidors i menys als entorns naturals. e MARXEM D’EXCURSIÓ I ENS TROBEM…
 17. 17 Mentre marxàvem per anar a dinar vam trobar dues tortugues americanes, i dos nens se les van quedar com a mascota. Mitja hora més tard vam trobar una zona de pícnic i, efectivament, ens vam quedar a dinar allà, i mentre que dinàvem ens vam quedar pensant que si la gent no llencés la brossa el món seria més net. Després de dinar vam jugar una bona estona i també vam pintar pedres del riu i descansar. Les Mestres ens vam portar per berenar pa amb xocolata. Ens ho vam passar genial!! Des del nostre punt de vista la gent que llença o embruta els rius no pensa el que li pot passar als entorns naturals. En resum, va ser un gran dia!!
 18. 18 IV. El Tema _________________________ MEL, COCA I MATÓ Els nens de 4t A i B vam decidir un lloc per la setmana temàtica, estudiàvem: EL TURISME SOSTENIBLE. Vam anar a Montserrat i va coincidir que també anaven els de 1r. Després de dinar, 1r i 4t vam comprar el típic menjar de Montserrat: MEL, COCA I MATÓ. El dia següent els nens de 4t vam anar a les classes de 1r i cadascú de nosaltres portava dos alumnes de 1r a la classe de 4tB. Allà vam muntar les taules que cada una d’elles tenia 4 torradetes, també vam fer un escrit a la pissarra que posava: MEL I MATÓ I COCA DE MONTSERRAT. Després ens ho vam menjar tots junts i ens ho vam passar ... SUPER BÉ!!!
 19. 19
 20. 20 V. EL Reportatge _______________________ INTERCANVI DE CARTES Som els Fraggles de tercer... però... comencem pel principi: sabeu qui són els Fraggles??? Nosaltres us ho expliquem!! Els Fraggles són petites criatures que viuen en coves anomenades Fraggle Rock. Doncs bé, fa uns dies, va arribar una carta amb un paquet. Dins hi havia un munt de cartes que ens havien escrit els nens i les nenes de l’escola Ferran i Clua de Valldoreix. Ens va fer molta il·lusió! Des d’aquell dia, el Tio Matt ens ha escrit diverses cartes... Sap un munt de coses sobre nosaltres!!! D’ESQUERRA A DRETA… SOM EL DUDO, LA ROSI, EL GOBO, LA MUSI I EL BOMBO. JO SÓC EL TIO MATT, EL FRAGGLE VIATGER. SÓC EL TIET D’EN GOBO, A QUI SEMPRE ENVIO CARTES DES D’ALLÀ ON ESTIC… M’ENCANTA VIATJAR!!
 21. 21 AQUESTES SÓN LES CARTES QUE VAM REBRE... Uns dies després de rebre les cartes dels nens i les nenes de l’Escola Ferran i Clua les vam contestar i les vam enviar. Esperem la seva resposta ben aviat!! ALTRES PERSONATGES DE FRAGGLE ROCK… Doc i el seu gos Sprocket. Curri Goris Muntanya d’escombraries Ara ja sé com s’ha d’escriure una carta! Hem après a posar les dades al sobre. Quina il·lusió, una carta!
 22. 22 VI. Les Nostres Festes __________________ L’any 2017 ha estat escollit l’any internacional del turisme sostenible per això aquest curs la Setmana Temàtica ha estat dedicada a aquest tema. S’ha intentat transmetre als alumnes que el turisme sostenible consisteix en dur a terme activitats respectuoses amb el medi natural, cultural i social i amb els valors d’una comunitat. Alhora que permet gaudir de forma positiva d’experiències entre residents i visitants. La relació entre el turista i la comunitat és justa i els beneficis de l’activitat es reparteix de forma equitativa. A més, els visitants tenen una actitud participativa. Cada grup d’alumnes ha triat un lloc o activitat que tingués valors compatibles amb el turisme sostenible i durant la setmana ha elaborat un tríptic per informar a les famílies de la sortida que tancava la setmana. Els nens i nenes de 2n hem anat a tots els cursos preguntant què havien fet, on i com els hi havia anat,.... i hem elaborat aquest recull. E. Infantil A P-5 ens van explicar que amb les classes de P-3 i P-4 van pujar caminant a la Salut. Van fer cabanes, curses, jocs, van observar animals amb la lupa i també van entrar a l’ermita.
 23. 23 Alguns es van atrevir a pujar al Puig Madrona! S’ho van passar tan bé que voldrien tornar-hi. Primer A 1r van anar en autocar i cremallera fins a Montserrat. Allà van veure la Moreneta, van sentir l’escolania cantant el Virolai, van anar a la Cova,...Abans de marxar van comprar mató i coca per fer un esmorzar a l’escola. Van aprendre moltes coses de la muntanya de Montserrat i ens van ensenyar un dossier molt xulo que van fer amb moltes fotos. Segon A 2n vam triar anar al Zoo de Barcelona perquè ens agraden molt els animals i vam veure a
 24. 24 la web que tenen uns programes de conservació i de protecció d’animals en perill d’extinció. Primer vam esmorzar i jugar al Parc de la Ciutadella on hi ha un mamut de pedra molt gros i on ens vam enfilar tots! Dins del Zoo unes educadores ens va estar explicant quines són les funcions dels Zoos actuals, vam poder veure ous de diferents espècies, tocar diferents pells,...i després en un recorregut ens van explicar coses molt curioses d’alguns animals, com el rinoceront Pedro que té més de 40 anys i que va arribar al Zoo fa molts anys perquè el tenien a un circ i el maltractaven. No hi ha cap animal al Zoo que hagi estat caçat. Tots han nascut a altres Zoos o venen de llocs on no els tracten bé. Ens va agradar molt tot el que vam aprendre i també ens va agradar molt jugar en un parc xulíssim que hi ha al costat de les girafes. Vam tornar a casa contents, cansats i amb un llapis, entrades i un joc que ens van regalar per la classe.
 25. 25 Tercer A tercer ens han explicat que van anar a la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM ).Hi tenen dos espais, un dedicat als gossos i l’altre als gats. Els animals que arriben han estat abandonats,o els han trobats perduts i no han pogut localitzar els amos. A vegades arriben malalts. Aquí els cuiden, els donen de menjar, els curen, els renten. En aquesta societat es poden adoptar, acollir o apadrinar gats o gossos. Després d’aquesta experiència els nens i nenes han decidit fer una campanya a l’escola per a que tothom que hi vulgui col·labori donant coses per als animals de la SPAM, coses que no siguin comprades : mantes,tovalloles,joguines,collars,... Per finalitzar la sortida van anar a veure l’església de Santa Maria de Mataró i a dinar a un parc.
 26. 26 Quart Els alumnes de 4t també van anar a Montserrat . Allà van visitar el museu i van fer l’activitat de: “Les mòmies parlen.” Quan van sortir van anar a la Basílica, i en primera línia van escoltar els nens de l’escolania cantar !!! Cinquè Els alumnes de 5è van anar a Catalunya en miniatura per aprendre moltes coses sobre la història de Catalunya i els seus monuments. Allà van visitar les maquetes i la Isabel feia de guia. Després van fer el circuït d’aventura.
 27. 27 Sisè I els més grans de l’escola van fer una activitat molt especial. Els hi van portar diferents animals: un conill, una iguana, una serp, un gripau ,una tortuga i els van poder tocar, però amb la taràntula no es va atrevir ningú! Després van anar caminant fins el riu on van estar recollint brossa i van trobar dues tortugues americanes que no haurien d’estar al Llobregat i per això se les van emportar. Van dinar a un lloc de pícnic del costat del riu.
 28. 28 VII. El Racó de Ciències _________________ Els nens i nenes de P4 volem compartir amb vosaltres el nostre projecte d’experimentació amb pasta. Ens agrada experimentar i manipular perquè ens ajuda a descobrir i a entendre el nostre entorn. Hem jugat amb els embuts, els coladors, els pots…Hem pogut observar la grandària, el pes, les formes,… Hem fet comparacions, seriacions, classificacions. Hem decidit posar en remull la pasta i hem formulat hipòtesis de què passaria. I després hem pogut comprovar que passa i perquè. És súper interessant veure la transformació de la matèria. I el desig d’investigar, la necessitat de conèixer, de tocar i de sentir ens ha engrescat a experimentar amb la pasta i el nostre cos a l’aula de psicomotricitat. Que xulo!!! Quantes sensacions!!!
 29. 29 VIII. El Racó del Poema _________________ Els alumnes de 5è vam treballar el text poètic a classe i vam decidir crear en grup el nostre poema per recitar en el concert de Nadal de final de trimestre. L’objectiu del missatge era desitjar fer entre tots un món millor. Aquí els teniu, a veure si ho podem aconseguir... 5èA 5èB PER FI ES NADAL Per fi és Nadal tots esperem un regal però no és el més important i ara t’ho vull explicar. El Nadal és compartir Els moments i els records Això ens farà gaudir Estimar i ser feliç. El Nadal és temps d’ajudar A la gent que ho necessita també és estimar i regalar Emocions que tothom aprofita. Els nenes de cinquè us volem desitjar amor, justícia i amistat i així podrem passar: un BON NADAL JA ARRIBA EL NADAL Ja arriba el Nadal Fem festa a l’escola I això és un gran regal Per gaudir tots plegats. Mentre som en família celebrant Altres ni tan sols tenen llar. I passen el Nadal plorant Sense ningú que visitar. Molts refugiats escampats pel món no celebren el Nadal des de fa temps les guerres per ells són un malson que les voldríem eliminar del tot. Desitgem que les guerres s’acabin i que d’una forta ventada se’n vagin amb un cop de mà molt petit si tots ens unim ho podem aconseguir... BON NADAL
 30. 30 IX. Hem anat... ________________________ ELS COTXES I TAURONS… US ENSENYEN COM VA ANAR L’EXCURSIÓ A LA SALUT, DINS DE LA SETMANA TEMÀTICA….
 31. 31
 32. 32 X. El Rebost __________________________ FFEEMM LLAA MMEELLMMEELLAADDAA
 33. 33 II EENNSS LLAA MMEENNGGEEMM
 34. 34 XI. Passatemps ________________________ PASSATEMPS CLASSE DELS ROBOTS Busca a la sopa de lletres els paraules següents: ROBOTICA - ROBOT -– PICPAC -– METALL -– CABLE -– PECES – BATERIA - –CARGOLS -– WALL.E - ROBONIAN R O B O T I C A A P U B S M A S J A R S L O G R A C U M F F D T O N I Z M T O A E R O B O N I A N R E I J T C V Z R Y P J W M R A C A B L E P I C P A C I S A L Z B S E J R S L G A M F L T E O C W I S L I N F V N Y A E E N A S E Y L Z O R E L L S A L A P E F S I B E L E N U R O B O T N Busca les diferències en els dos dibuixos i pinta’ls.
 35. 35 Som la classe de la Selva, a veure si trobeu les 7 diferències!
 36. 36 Esperem que us agradi tant com a nosaltres fer-ho! Troba aquí també les 7 diferències!
 37. 37 XII. Agenda __________________________ mes dia Activitat nivell març 8 Sortida Centre de Natura (Navàs) 2n març 22 Sortida al delta del Llobregat (El Prat) 4t març 31 Lliurament 2n informe Primària abril 4 Sortida al Teatre Poliorama (Barcelona) 5è i 6è abril 8 al 17 Vacances Setmana Santa Infantil i Primària abril 21 Vetllada Cultural Infantil i Primària abril 26,27 i 28 Colònies a “Mas Gorgoll” (Palamós) 2n abril 28 Sortida a la Granja Can Jordi (Rubí) P3 maig 2 Festa de lliure disposició Infantil i Primària maig 3, 4 i 5 Colònies a “El Collell (Santa Maria de Corcó) 4t maig 10 Sortida al Cim de les Àligues (Sant Feliu de Codines) 5è maig 12 Sortida a l’Auditori (Barcelona) P3 juny 5 Festa Segona Pasqua Infantil i Primària juny 7, 8 i 9 Colònies a “La Llobeta” (Aiguafreda) P5
 38. 38
Publicidad