Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Bedrijfspresentatie creashock

670 visualizaciones

Publicado el

Creashock helpt organisaties en hun mensen om creatief te denken via het bedenken van nieuwe producten, diensten en businessmodellen, het stimuleren van een innovatiecultuur, opleidingen creatief denken en het geven van keynotes.

Publicado en: Ingeniería
 • Sé el primero en comentar

Bedrijfspresentatie creashock

 1. 1. Bedrijfspresentatie Creashock
 2. 2. Visie en missie
 3. 3. Dirk De Boe
 4. 4. Persoonlijke ontwikkeling en veranderingskracht Onderwijs innovatie Betere ideeën bedenken en realiseren Boeken
 5. 5. Creashock aanbod
 6. 6. Nieuwe producten en diensten bedenken
 7. 7. Radicale innovatie Wil je een radicale vernieuwing, een compleet nieuw product of een nieuwe dienst? Dan lukt dit niet via een eenvoudige brainstorm. Dan zal je eerst goed moeten weten in welke richtingen je wil gaan innoveren en tot welke doelgroep je je wil richten. Daarna zal je met een aantal mensen van je team en mogelijks ook enkele buitenstaanders deze doelgroep goed dienen te observeren en heel veel informatie verzamelen. Dat kan onder meer via interviews, straatjutten, klantenpanels, websearches, … Na het delen van deze informatie gaan we samen met eigen medewerkers en enkele goed gekozen buitenstaanders intensief brainstormen waarbij we komen tot enkele sterk vernieuwende ideeën. Daarvan maken we eerst prototypes waarna we deze testen met de doelgroep. De gekozen concepten onderbouwen we verder via een businessplan waarna we de ideeën aan het management presenteren . De weerhouden ideeën worden verder uitontwikkeld.
 8. 8. Business Model Canvas Momenteel zien we rondom ons steeds meer met ontwrichtende businessmodellen die bestaande producten en diensten aan snel tempo vervangen. Wie denkt dat dit beperkt zal blijven tot de hotelindustrie of de taxibusiness komt wellicht bedrogen uit. Wie weet is er nu iemand in een studentenkot of onder een palmboom bezig aan een idee dat op termijn uw product of dienst overbodig kan maken. Daarom gaat u beter zelf proactief op zoek naar een dergelijke nieuw business model. U beschikt immers over de kennis. Mogelijks mist u de wendbaarheid van een jonge start-up. Een aanpak via het Business Model Canvas, gebaseerd op het gelijknamige boek van Alex Osterwalder, kan echter soelaas bieden. Daarbij worden één voor één de belangrijkste elementen van een modern ondernemingsplan creatief in kaart gebracht en wordt gekeken welke nieuwe waardeproposities mogelijk zijn voor uw onderneming of hoe u uw business tijdig kan heroriënteren.
 9. 9. Innovatietraject
 10. 10. Opleidingen
 11. 11. Keynote spreker
 12. 12. Specifiek voor onderwijs Dirk De Boe is ook heel actief in het onderwijs, onder meer als deeltijds lector aan de Hogeschool Gent waar hij het keuzevak ondernemen doceert. Creatief denken is een belangrijke vaardigheid voor onze leerlingen. Als we er in slagen om al onze leerlingen en studenten creatief te leren denken, dan zullen ze later in hun leven gemakkelijker kunnen inspelen op veranderingen, uitdagingen en problemen. Zo worden ze ook gelukkiger en tonen ze in de maatschappij en in onze bedrijven veel meer ondernemerschap. Dirk schreef er uitgebreid over in zijn boek Creashock. Daarnaast is een goede visie op vernieuwend onderwijs in de toekomst onontbeerlijk. In het boek Edushock staat deze visie beschreven inclusief concrete tips hoe je als directeur, leerkracht, student of ouder deze visie mee kan helpen realiseren. Via een pedagogische studiedag of een visievormende studiedag krijg je op interactieve manier inspiratie en inzicht hoe je creativiteit en innovatie in de klas of school integreert. Voor het onderwijs zijn er ook innovatietrajecten op maat mogelijk.
 13. 13. Creashock werkte eerder samen met …
 14. 14. Meer informatie? dirk.deboe@creashock.be www.creashock.be +32474949448

×