Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
KERKESA 1-2
Ne fillim gjejme vellimin e dobishem:
𝑉𝑑 = 𝑉 − 𝑉𝑣𝑑 = 865 ∙ 106
− 125 ∙ 106
= 720 ∙ 106
𝑚3
𝑉𝑑 = 720 𝑛𝑗𝑒𝑠𝑖 𝑡𝑒 𝑟𝑒...
𝑁 = 𝑎 ∙ 𝑄 𝑅 ∙ 𝐻 = 9.85 ∙ 𝑄 𝑅 ∙ 𝐻, 𝑘𝑢: 𝑎 = 9.81 ∙ 𝜂 𝑇 ∙ 𝜂 𝑔
𝐸 = 𝑁 ∙ 𝑇 = 𝑁 ∙ 744, 𝑇 = 744 𝑠𝑒𝑝𝑠𝑒 𝑚𝑢𝑎𝑗𝑖 𝑘𝑎 𝑘𝑎𝑞 𝑜𝑟𝑒
Fillojme me...
Edhe ne tre muajt ne vijim do te perpiqemi te marrim fuqine maksimale,
te ruajme kuoten 720 ne fund te te tretit dhe te mo...
𝑄 𝑅𝑅 =
∑ 𝑄𝑖 − 𝑉𝑣𝑑
𝑛
= 273.66 𝑚3
𝑚𝑢𝑎𝑗⁄
Nga muaji 6-te deri te i 10-te do ta zbrazim liqenin:
𝑄 𝑅𝑅 =
∑ 𝑄 𝑖+𝑉 𝑑
𝑛
= 221.6 𝑚3
...
Nga muaji i 5-te deri te muaji i 10-te do te zbrazet
𝑄 𝑅𝑅 =
∑ 𝑄 𝑖+𝑉 𝑑
𝑛
= 181.33 𝑚3
𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja)
Nga muaji i 11-t...
𝑄 𝑅𝑅 = 228 𝑚3
𝑚𝑢𝑎𝑗⁄
Nga muaji i 7-te deri ne ate te 11-te do ta zbrazim:
𝑄 𝑅𝑅 =
∑ 𝑄 𝑖+𝑉 𝑑
𝑛
= 208.6 𝑚3
𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te rej...
Ne muajin e 5-te marrim prurjet natyrale:
𝑄 𝑅𝑅 = 208 𝑚3
𝑚𝑢𝑎𝑗⁄
Nga muaji i 6-te te i 11-ti do ta zbrazim:
𝑄 𝑅𝑅 =
∑ 𝑄 𝑖+𝑉 𝑑
...
Nga muaji i dyte te muaji i 11-te do ta zbrazim:
𝑄 𝑅𝑅 =
∑ 𝑄 𝑖+𝑉 𝑑
𝑛
= 166.3 𝑚3
𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja)
Nga muaji i 12-te te ...
Le te hedhim grafikes e fillimit-mbarimit te seciles plote:
Muaji XII (viti 1) - muaji X (viti 2)
Muaji XI (viti 2) – muaj...
Muaji XI (viti 3) – muaji X (viti 4)
Muaji i XI (viti 4) – muaji X (viti 5)
Muaji XI (viti 5) – muaji X (viti 6)
Muaji XI (viti 6) – muaji XI (viti 7)
Muaji XII (viti 7) – muaji X (viti 8)
Muaji XI (viti 8) – muaji XI (viti 9)
Muaji XII (viti 9) – muaji X (viti 10)
Muaji XI (viti 10) – Muaji XI (viti 11)
Muaji XII (viti 11) – muaji XII (viti 12)
Grafiku i rrjedhjes ujore me prurjet natyrale dhe te rregulluara per periudhen e dhene te rregullimit
0
100
200
300
400
50...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Hidrocentralet.Studimi i prurjeve te liqenit.Detyre-Viti 2014

590 visualizaciones

Publicado el

Hidrocentralet.Studimi i prurjeve te liqenit.Detyre-Viti 2014

Publicado en: Ingeniería

Hidrocentralet.Studimi i prurjeve te liqenit.Detyre-Viti 2014

 1. 1. KERKESA 1-2 Ne fillim gjejme vellimin e dobishem: 𝑉𝑑 = 𝑉 − 𝑉𝑣𝑑 = 865 ∙ 106 − 125 ∙ 106 = 720 ∙ 106 𝑚3 𝑉𝑑 = 720 𝑛𝑗𝑒𝑠𝑖 𝑡𝑒 𝑟𝑒𝑗𝑎 Kur te kemi mbushje te liqenit formula per prurjen e rregulluar eshte si me poshte: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄𝑖 − 𝑉𝑑 𝑛 Ndersa kur te kemi zbrazje te liqenit formula e prurjes se rregulluar eshte: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄𝑖 + 𝑉𝑑 𝑛 Ne baze te kuotave maksimale dhe minimale te renies H dhe te vellimit te liqenit nxjerrim reniet e cdo viti nga kurba e perafert e prurjeve: Gjithashtu nga kerkesa e ushtrimit do te llogaritim edhe fuqine dhe energjine mujore:
 2. 2. 𝑁 = 𝑎 ∙ 𝑄 𝑅 ∙ 𝐻 = 9.85 ∙ 𝑄 𝑅 ∙ 𝐻, 𝑘𝑢: 𝑎 = 9.81 ∙ 𝜂 𝑇 ∙ 𝜂 𝑔 𝐸 = 𝑁 ∙ 𝑇 = 𝑁 ∙ 744, 𝑇 = 744 𝑠𝑒𝑝𝑠𝑒 𝑚𝑢𝑎𝑗𝑖 𝑘𝑎 𝑘𝑎𝑞 𝑜𝑟𝑒 Fillojme me ndertimin e tabelave : Supozojme se ne fillim liqeni eshte plot. Nga muaji i 2 muajt e pare do marrim fuqi te madhe se duhet qe ta mbajme liqenin ne kuoten maksimale: 𝑄 𝑅 = 𝑄 𝑋𝐼𝐼 + 𝑄𝐼 2 = 252.5, 𝑃𝑟𝑎 1 𝑚𝑢𝑎𝑗 𝑑𝑜 𝑗𝑒𝑡𝑒 252 & 1 𝑑𝑜 𝑗𝑒𝑡𝑒253 Atehere vellimi ne fund te muajit te 12-te do bjere ne 716∙ 106 𝑚3 𝑠⁄ dhe ne fund te muajit te pare do ringjitet serish ne ne 720. Ne fund te muajit te 12-te niveli i liqenit do bjere ne 74.9 m dhe ne fund te parit do te ringjitet serish ne nivelin maksimal prej 75m. 𝑁𝑋𝐼𝐼 = 9.85 ∙ 𝑄 𝑅 ∙ 𝐻 = 9.85 ∙ 252 ∙ 74.95 = 186 𝑀𝑊 𝐸 𝑋𝐼𝐼 = 𝑁𝑋𝐼𝐼 ∙ 𝑇 = 𝑁𝑋𝐼𝐼 ∙ 744 = 138.38 ∙ 106 𝑘𝑊ℎ 𝑁𝐼 = 9.85 ∙ 𝑄 𝑅 ∙ 𝐻 = 9.85 ∙ 253 ∙ 74.95 = 186.8 𝑀𝑊 𝐸 𝑋𝐼𝐼 = 𝑁𝐼 ∙ 𝑇 = 𝑁𝐼 ∙ 744 = 139 ∙ 106 𝑘𝑊ℎ I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII QN 248 QR 252 W 720 716 H 75 74.9 N 186 E 138.38
 3. 3. Edhe ne tre muajt ne vijim do te perpiqemi te marrim fuqine maksimale, te ruajme kuoten 720 ne fund te te tretit dhe te mos derdhim uje. 𝑄 𝑅 = 𝑄 𝐼𝐼+𝑄 𝐼𝐼𝐼+𝑄 𝐼𝑉 3 = 252.6666 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) Pastaj gjejme edhe te dhenat e tjera me formulat e mesiperme. Per muajin e peste marrim 𝑄 𝑅 = 𝑄 𝑁 = 192 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ kete e bejme qe te mos derdhim uje, por qe ta shfrytezojme te gjithin. Nga muaji i 6-te deri te i 10-ti do ta zbrazim liqenin: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄 𝑖+𝑉 𝑑 𝑛 = 307+720 5 = 205.4 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) Bejme serish te gjitha veprimet e tjera. Nga muaji i i 11-te deri te muaji i 5-te do ta mbushim liqenin: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄 𝑖−𝑉 𝑑 𝑛 = 120.28 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) Nga muaji i 6-te deri te i 10-ti do ta zbrazim liqenin: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄 𝑖+𝑉 𝑑 𝑛 = 214 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) Nga muaji i 11-te deri te i 5-ti do ta mbushim liqenin: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII QN 257 165 332 261 192 107 65 42 40 53 209 264 QR 253 252 253 253 192 205 205 206 206 206 120 120 W 716 720 633 712 720 720 622 482 319 153 0 89 233 H 74.9 75 74.5 74.9 75 75 74 72 69 66 60 63 68 N 186.8 185.5 186 186.8 141.8 130 127.2 123.4 118 110.3 62.7 66.8 E 139 138 138.5 139 105.5 95.6 94.6 91.8 88 82 46.7 49.7 I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
 4. 4. 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄𝑖 − 𝑉𝑣𝑑 𝑛 = 273.66 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ Nga muaji 6-te deri te i 10-te do ta zbrazim liqenin: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄 𝑖+𝑉 𝑑 𝑛 = 221.6 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) Nga muaji 11-te deri te ai i dyte do mbushim liqenin: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄 𝑖−𝑉 𝑑 𝑛 = 89 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) Nga muaji i 3-te deri te ai i 10-te do ta zbrazim: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄 𝑖+𝑉 𝑑 𝑛 = 160.12 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) Nga muaji i 11-te deri te ai i 4-rt do do ta mbushim: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄 𝑖−𝑉 𝑑 𝑛 = 88.5 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) QN 457 124 136 193 179 99 75 51 51 74 274 449 QR 120 120 120 121 121 214 214 214 214 214 273 273 W 233 570 574 590 662 720 605 466 303 140 0 1 177 H 68 72 73 74 74 75 74 72 69 65 60 60 66 N 71.4 73.9 75 76.1 76.6 135.5 132.8 128.2 121.9 113.7 139.2 146.2 E 53.1 55 57.8 56.6 57 100.8 98.8 75.4 90.67 84.6 103.6 108.8 I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII QN 629 417 279 306 282 120 71 49 55 93 176 479 QR 274 274 274 274 274 221 221 222 222 222 89 89 W 177 532 675 680 712 720 619 469 296 129 0 87 477 H 66 72.5 73 73 74 75 72 70 68 62 60 61 71 N 161.9 169 170 171.2 173.5 138 133.4 130.2 122.6 115.1 45.8 49.9 E 120.4 126 126.5 127.4 129 102.7 99.2 96.9 91.3 85.6 34 37.2
 5. 5. Nga muaji i 5-te deri te muaji i 10-te do te zbrazet 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄 𝑖+𝑉 𝑑 𝑛 = 181.33 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) Nga muaji i 11-te deri te muaji i 12-te perdorim prurjet natyrale 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄 𝑖−𝑉 𝑑 𝑛 = 447.14 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) Nga muaji i 1-re te i 2-ti do ta mbushim: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄 𝑖−𝑉 𝑑 𝑛 = 601.5 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) Nga muaji i 3-te te i 5-ti do te ruajme nivelin 720 𝑄 𝑅𝑅 = 𝑄 𝐼𝐼𝐼+𝑄 𝐼𝑉+𝑄 𝑉 3 = 340.666 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) Ne muajin e 6-te do perdorim prurjen natyrale I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII QN 229 192 130 128 105 60 42 33 28 35 173 174 QR 89 89 160 160 160 160 160 160 160 161 88 88 W 477 617 720 690 658 603 503 385 258 126 0 85 171 H 71 73 75 74 74 73 71 69 67 63 60 62 64 N 54.5 56 101.3 100.6 100 79.9 95.2 92.5 88.4 84.2 45.6 47.1 E 40.5 41.6 75.4 74.9 74.4 72.9 70.8 68.8 65.8 62.6 33.9 35 I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII QN 104 151 434 216 101 68 44 40 41 74 465 440 QR 88 89 89 89 181 181 181 181 182 182 465 440 W 171 186 248 593 720 640 527 390 249 108 0 0 0 H 64 65 67 72 75 73 71 69 67 63 60 60 60 N 48.2 49.9 52.6 55.6 113.8 110.8 107.7 104.6 100.6 95.1 237 224.4 E 35.9 37.1 39.1 41.4 84.7 82.4 80.1 77.8 74.8 70.8 176 167
 6. 6. 𝑄 𝑅𝑅 = 228 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ Nga muaji i 7-te deri ne ate te 11-te do ta zbrazim: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄 𝑖+𝑉 𝑑 𝑛 = 208.6 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) Nga muaji i 12-te deri te ai i 4-rt do ta mbushim: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄 𝑖−𝑉 𝑑 𝑛 = 87.6 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) Nga muaji i 5-te te ai i 10-te do ta zbrazim: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄𝑖 + 𝑉𝑑 𝑛 = 187.33 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ Nga muaji i 11-te te ai i 4-rt do ta mbushim: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄𝑖 − 𝑉𝑑 𝑛 = 217.5 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII QN 883 1040 272 379 371 228 97 58 43 71 54 396 QR 601 602 340 341 341 228 208 208 209 209 209 87 W 0 282 720 652 690 720 720 609 459 293 155 0 309 H 60 67 75 73 74 75 75 73 71 67 65 60 68 N 324 363 213.8 213 216 145.3 130.8 127.3 122.6 117.3 110 47.3 E 241 270 159.1 158.5 160.7 108.1 97.4 94.7 91.2 87.2 82.6 35.2 I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII QN 76 157 258 271 114 97 60 40 35 58 269 475 QR 87 88 88 88 187 187 187 187 188 188 217 217 W 309 298 364 534 720 647 557 430 283 130 0 52 310 H 68 67.5 68 71 75 73 72 70 68 63 60 61 67 N 50.1 51.4 52 54.6 117.6 115.2 112.8 109.7 104.7 98.3 111.6 118 E 37.3 38.2 38.7 40.6 87.5 85.6 83.9 81.6 77.9 73.1 83 87.8
 7. 7. Ne muajin e 5-te marrim prurjet natyrale: 𝑄 𝑅𝑅 = 208 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ Nga muaji i 6-te te i 11-ti do ta zbrazim: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄 𝑖+𝑉 𝑑 𝑛 = 194.6 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) Nga muaji i 12-te te i 4-rti do ta mbushim: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄 𝑖−𝑉 𝑑 𝑛 = 175.4 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) Nga muaji i 5-te te ai i 10-te do ta zbrazim liqenin: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄 𝑖+𝑉 𝑑 𝑛 = 188 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) Nga muaji i 11-te te muaji i 1-re do ta mbushim: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄 𝑖−𝑉 𝑑 𝑛 = 159.66 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII QN 251 318 329 383 208 122 69 46 37 30 144 296 QR 217 218 218 218 208 194 194 195 195 195 195 175 W 310 344 444 555 720 720 648 523 374 216 51 0 121 H 67 67 69 70 75 75 74 70 68 66 61 60 62 N 123.6 126 123.4 134.3 132.6 122.8 118.7 114.4 110 105.3 100.3 90.7 E 91.9 93.7 91.8 100 98.65 91.4 88.3 85.1 81.8 78.3 74.6 67.5
 8. 8. Nga muaji i dyte te muaji i 11-te do ta zbrazim: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄 𝑖+𝑉 𝑑 𝑛 = 166.3 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) Nga muaji i 12-te te muaji i 4-rt do ta mbushim: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄 𝑖−𝑉 𝑑 𝑛 = 74.6 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) Nga muaji i 5-te te ai i 11-te do ta zbrazim: 𝑄 𝑅𝑅 = ∑ 𝑄 𝑖+𝑉 𝑑 𝑛 = 162 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) Ne muajin e 12-te do te perdorim prurjen natyrale: 𝑄 𝑅𝑅 = 165 𝑚3 𝑚𝑢𝑎𝑗⁄ (njesi te reja) I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII QN 595 283 240 183 147 104 50 29 29 49 389 494 QR 175 175 176 176 188 188 188 188 188 188 159 160 W 121 541 649 713 720 679 595 457 298 139 0 230 564 H 62 70 73 75 75 74 71 69 67 63 60 66 71 N 98.2 106.4 110.7 112.2 119 115.9 118.9 108.7 103.9 98.3 85.1 93.2 E 73 79.1 82.4 83.5 88.6 86.2 83.2 80.8 77.3 73.1 63.3 69.3 I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII QN 316 131 124 172 182 100 70 44 47 36 37 193 QR 160 163 163 163 163 163 163 163 164 164 164 74 W 564 720 685 643 649 665 599 503 381 261 130 0 119 H 71 75 74 74 74 74 73 72 70 68 63 60 62 N 99.3 103.2 102.5 102.5 102.6 101.8 100.5 98.4 96.2 91.3 85.7 38.4 E 73.9 76.8 76.3 76.3 76.3 75.8 74.7 73.2 71.6 67.9 63.8 28.5 I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII QN 310 256 183 151 118 96 42 36 35 35 52 165 QR 74 75 75 75 162 162 162 162 162 162 162 165 W 119 355 536 644 720 676 610 490 364 237 110 0 0 H 62 68 70 74 75 74 73 69 68 66 62 60 60 N 40.9 44 45.9 47.5 102.6 101.2 97.8 94.3 92.3 88.1 84 84.2 E 30.4 32.7 34.1 35.3 76.3 75.3 72.7 70.2 68.7 65.6 62.5 62.6
 9. 9. Le te hedhim grafikes e fillimit-mbarimit te seciles plote: Muaji XII (viti 1) - muaji X (viti 2) Muaji XI (viti 2) – muaji X (viti 3)
 10. 10. Muaji XI (viti 3) – muaji X (viti 4) Muaji i XI (viti 4) – muaji X (viti 5)
 11. 11. Muaji XI (viti 5) – muaji X (viti 6) Muaji XI (viti 6) – muaji XI (viti 7)
 12. 12. Muaji XII (viti 7) – muaji X (viti 8)
 13. 13. Muaji XI (viti 8) – muaji XI (viti 9) Muaji XII (viti 9) – muaji X (viti 10)
 14. 14. Muaji XI (viti 10) – Muaji XI (viti 11) Muaji XII (viti 11) – muaji XII (viti 12)
 15. 15. Grafiku i rrjedhjes ujore me prurjet natyrale dhe te rregulluara per periudhen e dhene te rregullimit 0 100 200 300 400 500 1 6 11 16 21 26 31 36 41 46 51 56 61 66 71 76 81 86 91 96 101 106 111 116 121 126 131 136 Q n

×