DANY KANG LIJOSEP GARCIA
EL SISTEMA NERVIÓS SISTEMA NERVIÓS CENTRAL * ENCEFAL * MEDUL-LA ESPINAL SISTEMA NERVIÓS PERIFERIC *SISTEMA NERVIÓS SOM...
EL       SISTEMA             NERVIÓS  El sistema nerviós és una xarxa  neuronal de cèl·lules especi...
SISTEMA  NERVIOS       PERIFERIC El sistema nerviós perifèric està compost pel sistema nerviós somàtic i el si...
FUNCIONAMENT  El sistema nerviós té dues grans  funcions:  La regulació de lorganisme. Els  aparells digestiu, res...
ESTRUCTURA El sistema nerviós es compon de diversos elements mòbils com teixits de sosteniment o manteniment anomenats...
EL CERVELL             (ENCEFAL)  Lencèfal és el conjunt dòrgans del  sistema nerviós central present en l...
EL        CEREBEL El cerebel és una de les parts de lencèfal, juntament amb el cervell i el tronc de lencèfal. ...
MEDUL-LA         ESPINAL La medul·la espinal és un cordó nerviós, blanc i cilíndric tancat dintre de la column...
LES    NEURONES Les cèl·lules que formen els òrgans del sistema nerviós són les neurones. Tenen un cos central i d...
ELS SENTITS Els sentits són les  funcions fisiològiques per  les quals els éssers vius  perceben el seu entorn i  ...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

El sistema nerviós

1.940 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
1 comentario
1 recomendación
Estadísticas
Notas
Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
1.940
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
1.198
Acciones
Compartido
0
Descargas
3
Comentarios
1
Recomendaciones
1
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

El sistema nerviós

 1. 1. DANY KANG LIJOSEP GARCIA
 2. 2. EL SISTEMA NERVIÓS SISTEMA NERVIÓS CENTRAL * ENCEFAL * MEDUL-LA ESPINAL SISTEMA NERVIÓS PERIFERIC *SISTEMA NERVIÓS SOMATIC *SISTEMA NERVIÓS AUTONOM *SISTEMA NERVIÓS SIMPATIC *SISTEMA NERVIÓS PARASIMPATIC
 3. 3. EL SISTEMA NERVIÓS El sistema nerviós és una xarxa neuronal de cèl·lules especialitzades que transmeten informació sobre lentorn dun animal i sobre ell mateix. Processa aquesta informació i ocasiona reaccions en altres parts del cos. Està constituït per milers de milions de neurones i altres cèl·lules especialitzades anomenades glies, que faciliten la funció de les neurones. És una xarxa de teixits dorigen ectodèrmic, i en els animals diblàstics i triblàstics la unitat bàsica són les neurones, unes cèl·lules especialitzades,que coordinen les accions dels animals mitjançant senyals químics i elèctriques enviades dun extrem a laltre de lorganisme.
 4. 4. SISTEMA NERVIOS PERIFERIC El sistema nerviós perifèric està compost pel sistema nerviós somàtic i el sistema nerviós autònom o vegetatiu. Simplificant molt, es diu que el simpàtic activa totes les funcions orgàniques (és actiu), mentre que el parasimpàtic protegeix i modera la despesa denergia.
 5. 5. FUNCIONAMENT El sistema nerviós té dues grans funcions: La regulació de lorganisme. Els aparells digestiu, respiratori, circulatori i excretor són dirigits pel sistema nerviós. Així, lencèfal i la medul·la espinal controlen accions del nostre cos com ara el ritme de la respiració o el batec del cor. La direcció del moviment del cos. Els centres nerviosos donen ordres als musculs perrealitzar els diferents moviments del cos, com ara aixecar-se o tombar el cap
 6. 6. ESTRUCTURA El sistema nerviós es compon de diversos elements mòbils com teixits de sosteniment o manteniment anomenats neuroglia ,un sistema vascular especialitzat i les neurones que són cèl·lules que es troben connectades entre si de manera complexa i que tenen la propietat de generar , propagar, codificar i conduir senyals mitjançant gradients electroquímics (electròlits) a nivell de membrana axonal i de neurotransmissors a nivell de sinapsi i receptors.
 7. 7. EL CERVELL (ENCEFAL) Lencèfal és el conjunt dòrgans del sistema nerviós central present en la majoria de cordats . Es tracta dun engruiximent considerable en la part apical de la medul·la espinal. És lencarregat de recollir la informació percebuda del medi o el propi organisme, processar-la, avaluar lexecució duna resposta fisiològica o de conducta, ja sigui de forma conscient o inconscient. En els humans i en la majoria de mamífers és format pel cervell (o prosencèfal); amb el diencèfal i el telencèfal; el cerebel; i el tronc de lencèfal; amb el bulb raquidi, la protuberància anular i el mesencèfal. Lencèfal pot restar protegit pel crani.
 8. 8. EL CEREBEL El cerebel és una de les parts de lencèfal, juntament amb el cervell i el tronc de lencèfal. Una de les seves funcions més representatives és que coordina els moviments voluntaris del cos humà. Hi ha una gran quantitat de feixos nerviosos que connecten el cerebel amb altres estructures enceflàliques i amb la medul·la espinal.
 9. 9. MEDUL-LA ESPINAL La medul·la espinal és un cordó nerviós, blanc i cilíndric tancat dintre de la columna vertebral. La seva funció més important és conduir, mitjançant les vies nervioses que està formada, el corrent nerviós que conduïx les sensacions fins al cervell i els impulsos nerviosos que duu les respostes del cervell als músculs. Comença per dalt en el forat occipital del crani, com a continuació del bulb raquidi (de lencèfal), i acaba a nivell de la vora inferior de L1 (la primera vèrtebra lumbar).
 10. 10. LES NEURONES Les cèl·lules que formen els òrgans del sistema nerviós són les neurones. Tenen un cos central i diverses prolongacions, una delles molt llarga. Les neurones estan unides entre si pels extrems de les s prolongacions.
 11. 11. ELS SENTITS Els sentits són les funcions fisiològiques per les quals els éssers vius perceben el seu entorn i les seves característiques Vista (als ulls) Oïda (a lorella) Olfacte (al nas) Gust (a la llengua) Tacte (a les terminals nervioses de la pell)

×