Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Erik Fors-Andrée cruited.com
8 myter om jobbsök
Erik Fors-Andrée
Entreprenör som driver cruited.com
Mejl: efa@efa.nu
Blogg...
Erik Fors-Andrée cruited.com
Myt #1
Man får bara jobb om
man känner chefen
Nej. Kontakter är bra men de behöver inte vara ...
Erik Fors-Andrée cruited.com
Myt #2
Gå på mässor och
arbetsmarknadsevent
Försök hänga där branschfolk hänger, inte bara på...
Erik Fors-Andrée cruited.com
Myt #3
Berätta om dig själv
och vad du gjort
Istället för att bara säga vad du gjort - fokuse...
Erik Fors-Andrée cruited.com
Myt #4
Intervjun är företagets
sätt att lära känna dig
Visst. Men det är minst lika mycket du...
Erik Fors-Andrée cruited.com
Myt #5
Leta varje dag efter
utannonserade jobb
De allra flesta jobb utannonseras aldig. Skick...
Erik Fors-Andrée cruited.com
En platsannons är ofta en klyschig önskebild snarare än en
exakt beskrivning. Fokusera mer på...
Erik Fors-Andrée cruited.com
Myt #7
Det är viktigt att få
med allt i ansökan
Vissa utbildningar och erfarenheter sänker sn...
Erik Fors-Andrée cruited.com
Myt #8
Använd mallar
Söka jobb handlar mer om att sticka ut än om att passa in.
Mallar blir h...
Erik Fors-Andrée cruited.com
Maximera dina chanser att få jobbet. Granska cv,
personligt brev och LinkedIn-profil på cruit...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

8 myter om jobbsök

1.140 visualizaciones

Publicado el

Att söka jobb idag är inte som det var för 10 år sen och definitivt inte som det var för 30 år sen. Arbetsmarknaden förändras. Vi har till exempel fler och kortare anställningar - och det blir allt vanligare med flera jobb eller uppdrag parallellt. Vi jobbar också mer och mer tillsammans med andra, i projekt och nära samarbeten. I takt med den utvecklingen blir det allt viktigare med mjuka värden när man söker jobb. Personlighet, värderingar, drivkrafter och kulturell matching. Snarare än bara formell kompetens.

Publicado en: Empleo
 • Sé el primero en comentar

8 myter om jobbsök

 1. 1. Erik Fors-Andrée cruited.com 8 myter om jobbsök Erik Fors-Andrée Entreprenör som driver cruited.com Mejl: efa@efa.nu Blogg: www.vd-blogg.se LinkedIn: linkedin.com/in/forsandree
 2. 2. Erik Fors-Andrée cruited.com Myt #1 Man får bara jobb om man känner chefen Nej. Kontakter är bra men de behöver inte vara med chefen. För det mesta är det inte dina kontakter som erbjuder dig jobb utan dina kontakters kontakter.
 3. 3. Erik Fors-Andrée cruited.com Myt #2 Gå på mässor och arbetsmarknadsevent Försök hänga där branschfolk hänger, inte bara på rekryteringsträffar. Sök upp de event som är avsedda för personer som redan är i branschen.
 4. 4. Erik Fors-Andrée cruited.com Myt #3 Berätta om dig själv och vad du gjort Istället för att bara säga vad du gjort - fokusera på vad du vill och vart du är på väg. Istället för att bara beskriva dig själv - fokusera på varför du är intresserad av dem.
 5. 5. Erik Fors-Andrée cruited.com Myt #4 Intervjun är företagets sätt att lära känna dig Visst. Men det är minst lika mycket du som ska lära känna företaget. Det handlar lika mycket om att du ska passa för jobbet som att jobbet ska passa dig.
 6. 6. Erik Fors-Andrée cruited.com Myt #5 Leta varje dag efter utannonserade jobb De allra flesta jobb utannonseras aldig. Skicka en spontanansökan! Det är den vanligaste kanalen för rekrytering, näst efter personliga kontakter.
 7. 7. Erik Fors-Andrée cruited.com En platsannons är ofta en klyschig önskebild snarare än en exakt beskrivning. Fokusera mer på hur du är än hur du tror att arbetsgivaren vill att du ska vara. Myt #6 Följ instruktionen i platsannonsen
 8. 8. Erik Fors-Andrée cruited.com Myt #7 Det är viktigt att få med allt i ansökan Vissa utbildningar och erfarenheter sänker snarare än stärker din profil. Och om du plockar bort en del från cv kan det mest relevanta framträda mer.
 9. 9. Erik Fors-Andrée cruited.com Myt #8 Använd mallar Söka jobb handlar mer om att sticka ut än om att passa in. Mallar blir helt fel i det sammanhanget.
 10. 10. Erik Fors-Andrée cruited.com Maximera dina chanser att få jobbet. Granska cv, personligt brev och LinkedIn-profil på cruited.com. Vi tittar både på hur du framställer dina meriter och på de mjuka faktorerna: personlighet, värderingar, drivkrafter och kulturell matchning.

×