Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Geek

593 visualizaciones

Publicado el

 • Inicia sesión para ver los comentarios

 • Sé el primero en recomendar esto

Geek

 1. 1. GeekMeet
 2. 2. Adrian Gheara● Am 29 de ani. Am avut calculator de la varsta de 7 ani. Primul calculator - CIP, productie Ro, 64k.● Am fost programator, manager, in propria firma de IT - Neobyte Solutions. In prezent sunt consultant si investitor in proiecte IT● Am dezvoltat multe proiecte, la inceput pentru alti clienti apoi idei proprii, cele mai de success - Titan Backup, Invisible Secrets, SafeBit.● Sunt fan Google, Blizzard. Nu sunt fan Apple. Nici Microsoft.● Sunt si am ramas un Geek, si sunt mandru de asta● Mai multe despre mine pe GHEARA.RO
 3. 3. Ce este un Geek?
 4. 4. Ce inseamna a fi Geek● O persoana inteligenta si cu o pasiune extrema pt un anumit domeniu● A folosi Facebook/Twitter/Foursquare inainte de a fi cool● A experimenta lucruri noi tot timpul. Autoeducatie constanta. Un Geek CITESTE (articole si carti).● A fi deschisi la lucruri noi, a nu le respinge din conservatorism (de exemplu joaca HoN in loc de Dota :)● A fi evanghelisti ai noutatilor tehnologice. Uneori excentric.● A nu te lasa spalat pe creier si imbraca in alb● A pune Android pe un iPad, just for the heck of it● Un Geek nu e programator, el face arta in cod masina● A fi Geek e destul de scump: Hardware. Carti. Conferinte. Workshops.● Un geek are initiativa. El pune lucruri in miscare. Ideal sa le si finalizeze.● Un Geek e un Linchpin (Seth Godin). "Challenge the status - quo"
 5. 5. Geek != Nerd
 6. 6. Avantajele unui GeekCa salariat ● Un geek are intotdeauna un job, datorita know-how-ului cu un pas inaintea colegilor. In perioade de criza, va fi ultimul pe lista de disponibilizari. ● Un geek are salar mare, pentru ca nu sunt multi care sa stie ce stie el. Un geek aduce valoare adaugata mare in firma.Ca liber profesionist / antreprenor ● Unui geek ii va fi usor sa inceapa propriul proiect, sau propria companie IT. Fiind la curent cu noutatile, va putea identifica oportunitati, si va crea ceva inovator, de ultim moment, inaintea altora. ● Un Geek are sanse mari sa repete povestile de succes ale lui Bill Gates, Mark Zuckerberg, Sergey Brin - Geeksi la vremea lor. ● La inceput e ok sa fie singur, insa pe masura ce businessul creste recomand colaborerea cu o persoana cu alte calitati, mai business oriented ( angel, VC, mentor).
 7. 7. Cati Geeksi avem in sala?
 8. 8. Sfaturi pentru Geekul salariat- Nu fi un "Nerd" fi un un "Geek", un team player. Orice echipaare o vedeta, fiti voi aceea- Sprijina colegii. Fii un mentor. Ajuta-i sa adopte aceeasiatitudine- e foarte posibil colegii sa nu va placa pentru ca se simt maislabi, asta nu are deloc legatura cu latura sociala. Trebuie tactsi diplomatie pentru a evita acest lucru- Orgoliul de Geek. Cel mai mare pas este recunoasterealimitelor. Apelul la consultanti.- Sfatul cel mai important pentru Geekul salariat: renuntati amai fi un simplu salariat! Puteti mai mult.
 9. 9. Cati aveti un proiect personal? Va dedicati full-time in acest proiect, sau ocazional?
 10. 10. Sfaturi pentru Geekul antreprenor- pentru orice Geek cu initiativa antreprenoriala il incurajez sa-si testeze orice idee, orice proiect. Daca are success, ilincurajez sa renunte la statutul de salariat si sa se dediceexclusiv businessului. (povestea fondatorilor 123contactform).Sa caute finantare, investitori, angeli, consultanti, mentori.- un geek da randamentul maxim pana in 30 de ani. Nu pierdetitimpul, capitalizati-va la maxim pe inteligenta ce o aveti, siprindeti momentul. Pe urma s-ar putea sa fie prea tarziu.- Incepeti ceva pe cont propriu cata vreme timpul nu e oproblema. Nu e nevoie sa demisionati ca sa aveti un side-project pe care lucrati in timpul liber.- Incercati sa inovati in tehnologiile noi, in ce e "la moda". Hint:acum hype-ul e mobile applications.- incercati mai multe idei, multe vor esua. "Keep walking." Unatot va avea succes.
 11. 11. Sfaturi pentru Geekul antreprenor #2- pana la 30 de ani incercati sa NU aveti timp liber. Cash outbig. Pe urma veti avea destul timp liber sa cheltuiti ce-aticastigat.- nu va vindeti ieftin, nici ca salariat, nici ca business propriu.sunt putini oameni de calitate in IT, si sunt foarte vanati.- nu faceti business pentru exit, va veni natural. Dar sa fitiintotdeauna pregatiti de exit (auto-evaluare, proceste, etc.)- fiti realisti. treceti peste orgolii. intotdeauna e cineva maidestept decat voi. Intotdeauna un peste mai mare mananca unpeste mai mic.- cautati-va un mentor. cineva pe care-l considerati demn sa-lurmati.- dupa varsta de 30 de ani e foarte greu sa mai fii Geek.Intervin familia, copiii.Fericiti cei ce pot fi Geeks pana la batranete, si asta vadoresc tuturor!
 12. 12. Dintre cei cu proiecte personale, ce dificultati ati intampinat?Ce alte sfaturi ati mai adauga tinerilor Geeksi?
 13. 13. IncheiereMa puteti contacta pe email pentru intrebari sau propuneri decolaborare.Email: adriangheara@gmail.comLinkedin: adriangheara

×