Luter. 3r ESO. IES Josep Tapiró

63 visualizaciones

Publicado el

Treball de Luter de Chaima, Carla i Omaima.

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Luter. 3r ESO. IES Josep Tapiró

 1. 1. Chaima Otmani Omaima Ibrahimi Carla García
 2. 2.  Vida monàstica i acadèmica  Teologia de la gràcia de Luter  La controvèrsia per les indulgències  Resposta del papat  Luter reconeix alguns efectes negatius de la Reforma de part d’aquells que la van entendre malament  Luter a través dels esdeveniments  Els tractats de 1520  L’excomunió de Luter  Dieta de Worms Índex
 3. 3.  El jove Luter es va dedicar per complet a la vida del monestir, entestant-se a fer bones obres per tal de complaure Déu i servir els altres mitjançant la pregària per les seves ànimes. Es va dedicar amb molta intensitat al dejuni, a les flagel·lacions, a llargues hores d'oració, al pelegrinatge i a la confessió constant. Com més intentava agradar Déu, més s'adonava dels seus pecats
 4. 4.  Les ànsies d'obtenir graus acadèmics van portar Martí Luter a estudiar les Escriptures profundament. Influït per la vocació humanista d'anar ad Fontes (a les fonts), es va submergir en l'estudi de la Bíblia i de l'Església primitiva. Degut a això, termes com la penitència i la probitat van prendre un nou significat per Luter, convençut ara que l'Església havia perdut la visió de diverses veritats centrals que el cristianisme ensenyava en les Escriptures, una de les més importants era la doctrina de la justificació només per la fe.
 5. 5.  A més dels seus deures com a professor, Martí Luter va servir com a predicador i confessor a l'església de Santa Maria de la ciutat. També predicava habitualment en l'església del Palau, que també era anomenada de Tots Sants, perquè tenia una col·lecció de relíquies recopilada per Frederic III de Saxònia. Va ser durant aquest període quan el jove sacerdot es va adonar dels efectes d'oferir indulgències als feligresos a canvi de diners.
 6. 6.  Després de no fer cas de Luter, dient que era un "borratxo alemany el qui va escriure les tesis" i afirmant que "quan estigui sobri, canviarà de parer", el papa Lleó X va ordenar el 1518 al professor dominic de teologia Silvestre Mazzolini que investigués el tema. Aquest va denunciar que Luter s'oposava de manera implícita a l'autoritat del Summe Pontífex, en mostrar desacord amb una de les seves butlles, per la qual cosa va declarar Luter heretge i va escriure una refutació acadèmica de les seves tesis.
 7. 7.  Luter va escriure polèmiques doctrinals en el Preludi en el captiveri babilònic de l'Església, especialment pel que fa als sagraments.  Pel que fa a l'eucaristia, recolzava que es tornés el calze al laïcat; en l'anomenada qüestió del dogma de la transsubstanciació, afirmava la presència real del cos i la sang de Crist en l'eucaristia, però rebutjava l'ensenyament que l'eucaristia era el sacrifici ofert a Déu.  Pel que fa al baptisme, va ensenyar que portava la justificació només si es combinava amb la fe salvadora en el receptor. Tanmateix, mantenia el principi de la salvació fins i tot per aquells que més tard caiguessin i es reivindiquen.
 8. 8.  El papa va advertir Martí Luter el 15 de juny del 1520 amb la butlla Exsurge Domine que s'arriscava a l'excomunió, a menys que en un termini de seixanta dies repudiés 41 punts de la seva doctrina seleccionats dels seus escrits.
 9. 9.  El 3 de gener del 1521 va ser publicada a Roma la butlla papal Decet Romanum Pontificem, per la qual Lleó X va excomunicar Luter.

×