Stalingrad
Volgograd és una ciutat russa, situada a la
província de Volgograd a la confluència dels
rius Volga i Tsaritsa. La ciutat ...
SOBRE LA GUERRA
La Batalla de Stalingrad va ser una gran i decisiva
batalla de la Segona Guerra Mundial en la qual l'
Alem...
BÀNDOLS
BANDOL HITLER UNIÓ SOVIÈTICA
Alemanya Nazi
Itàlia
Regne d’Hongria
Romania
Croàcia
EXERCITS AMB ELS QUE VAN COMENÇAR LA
GUERRA
BÀNDOL DE HITLER UNIÓ SOVIÈTICA
270.000 homes. 187.000 homes.
3.000 peces d’ar...
BAIXES
Diversos estudis han estimat que l'Eix patí entre 500.000 i 850.000
baixes (morts, ferits i capturats) entre totes ...
DE LA BATALLA AL CINEMA: “Enemic a les portes.”
Enemic a les portes (títol original en
anglès, Enemy at the Gates) és una
...
FIGURES DESTACADES: Vasili Záitsev
Quan esclatà la Segona
Guerra Mundial, Vassili
tenia vint-i-sis anys i ja
era un tirado...
Tot va començar el 22 de
juny de 1941, amb la
"operació Barba-roja", quan
Hitler va trencar el Pacte
d'entesa i pau dos an...
¿PER QUÈ STALINGRAD?
Desde aquesta ciutat les forçes sovietiques podien frenar l’avenç de
les tropes alemanyes, que en un ...
¿COM VA ACABAR?
El general Paulus, gran
admirador de Hitler
i el que va dissenyar tots
els moviments del
que seria la bata...
MONUMENT
HONORÍFIC
L'Estàtua de la Mare Pàtria,
també coneguda com La Mare
Pàtria Crida ! és una estàtua
monumental aixeca...
“Us van donar a escollir entre el deshonor o la guerra,
vau escollir el deshonor i tindreu guerra.”
-Winston Churchill
SERGI RUBIO I ANDRÉS SANZ
FINAL
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Stalingrado. IES Tapiró.

135 visualizaciones

Publicado el

Treball 4r ESO. Andrés i Sergi. 4rB. IES Josep Tapiró.

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Stalingrado. IES Tapiró.

 1. 1. Stalingrad
 2. 2. Volgograd és una ciutat russa, situada a la província de Volgograd a la confluència dels rius Volga i Tsaritsa. La ciutat fou coneguda com a Stalingrad entre els anys 1929 i 1961 en honor a Stalin. És travessada pel riu Volga, el més llarg d'Europa. La batalla de Stalingrad va ser un episodi decisiu de la Segona Guerra Mundial. Els exèrcits de Hitler van tractar de prendre-la com un lloc estratègic per a prendre la Unió Soviètica però un ràpid gir del milió d'homes de Stalin van envoltar la ciutat i van iniciar la decadència de l'imperi hitlerià. La caiguda de la ciutat hauria pogut marcar un dur cop a la Unió Soviètica si Hitler l'hagués pres, ja que era gairebé tan important llavors com Sant Petersburg o Nóvgorod. HISTORIA
 3. 3. SOBRE LA GUERRA La Batalla de Stalingrad va ser una gran i decisiva batalla de la Segona Guerra Mundial en la qual l' Alemanya Nazi i a els Seus Aliats van combatre la Unió Soviètica per el control de la ciutat de Stalingrad (actualment Volgograd), al sud-oest de la Unió Soviètica. La batalla va Tenir lloc entre el 23 d'agost de 1942 i el 2 de febrer de 1943, i va estar marcada per el combat cos a cos i per l' absolut menyspreu per la quantitat de víctimes civils i militars. Està entre els batalles més sanguinolentes a la història de la guerra, amb els majors estimacions de baixes combinades, sumant gairebe 2 millons. Les grans perdues causades sobre l'exèrcit alemany la va convertir en un significatiu punt d' inflexió de tota la guerra. Després de la batalla de Stalingrad, els tropes alemanyes ja no recuperaren la seva força inicial, i ja no aconseguiren cap més victòria estratègica a l' est.
 4. 4. BÀNDOLS BANDOL HITLER UNIÓ SOVIÈTICA Alemanya Nazi Itàlia Regne d’Hongria Romania Croàcia
 5. 5. EXERCITS AMB ELS QUE VAN COMENÇAR LA GUERRA BÀNDOL DE HITLER UNIÓ SOVIÈTICA 270.000 homes. 187.000 homes. 3.000 peces d’artilleria. 2.200 peces d’artilleria. 500 tancs. 400 tancs. 600 avios. 300 avions. *Encara que una vegada ja començada la guerra es van desplegar milers i milers d’efectius més per part dels dos bàndols.
 6. 6. BAIXES Diversos estudis han estimat que l'Eix patí entre 500.000 i 850.000 baixes (morts, ferits i capturats) entre totes les branques de les forces armades alemanyes i els seus aliats D'acord a les xifres que apareixen als arxius, l'Exèrcit Roig patí un total d'1.129.619 baixes.
 7. 7. DE LA BATALLA AL CINEMA: “Enemic a les portes.” Enemic a les portes (títol original en anglès, Enemy at the Gates) és una pel·lícula bellica de l' any 2001 dirigida per Jean - Jacques Annaud. En el moment d'estrena fou la pel·lícula europea més costosa, la qual cosa s'aprecia en el repartiment, a els decorats i l' ambientació, que si és cert és limita a unes zones molt concretes al llarg de la pel·lícula, estan molt ben recreades, possiblement fou així l'escenari d' una de les principals batalles de la Segona Guerra Mundial, Stalingrad.
 8. 8. FIGURES DESTACADES: Vasili Záitsev Quan esclatà la Segona Guerra Mundial, Vassili tenia vint-i-sis anys i ja era un tirador excel·lent. Estava allistat a l'Armada del seu país. Durant la batalla de Stalingrad, els alemanys van sofrir diverses baixes a les mans dels franctiradors soviètics, que s'havien convertit en una veritable molèstia. “Matava a quatre o cinc alemanys tots els dies” - diu a les seves memòries.
 9. 9. Tot va començar el 22 de juny de 1941, amb la "operació Barba-roja", quan Hitler va trencar el Pacte d'entesa i pau dos anys abans, signat pels cancellers Molotov - Von Ribbentrop, en presència riallera de Stalin que creia, amb això, guanyar temps. COM COMENÇA TOT “Tancs alemanys trencant el Pacte i començant a partir cap a la guerra, així començà la Operation Barbarossa.”
 10. 10. ¿PER QUÈ STALINGRAD? Desde aquesta ciutat les forçes sovietiques podien frenar l’avenç de les tropes alemanyes, que en un intent desesperat al veure que no podíen tomar Moscú, van intentar tomar les estacions petroliferes del Caucàs.
 11. 11. ¿COM VA ACABAR? El general Paulus, gran admirador de Hitler i el que va dissenyar tots els moviments del que seria la batalla Stalingrad, va arribar un moment que es va adonar que el seu adorat Führer els havia deixat a l’estacada i que no I’importava sacrificar a l’exercit. Va ser en aquest moment quan junt amb la gran quantitat de 90.000 soldats van fer rendició. “90.000 soldats rendint-se a Zúkhov.”
 12. 12. MONUMENT HONORÍFIC L'Estàtua de la Mare Pàtria, també coneguda com La Mare Pàtria Crida ! és una estàtua monumental aixecada sobre el turó Mamàiev Kurgan a Volgograd, antiga Stalingrad, en commemoració de la Batalla de Stalingrad durant la Segona Guerra Mundial.
 13. 13. “Us van donar a escollir entre el deshonor o la guerra, vau escollir el deshonor i tindreu guerra.” -Winston Churchill
 14. 14. SERGI RUBIO I ANDRÉS SANZ FINAL

×