Publicidad
Publicidad

Más contenido relacionado

Publicidad

Sipermarres?! Menaxher?! Lider?!

 1. ‘ ’’
 2. • Sipermarresi konsiderohet si nje njeri qe organizon, drejton dhe merr persiper rrisk. • Sipermarresi ka nje vizion, dhe aftesi per te kuptuar nevojat e tregut dhe plotsimin e tyre me ide novatore.
 3. • Te marre persiper rriskun • Njeri kreativ • I gatshem te provoje dicka te re • Pelqen sfidat • Ka besim • Konsideron shanse ate qe te tjeret e quajne problem • Mesojne nga cdo gabim • Krenohen me punen e vet
 4. • Mbartes rrisku • Funksioni organizative • Funksioni inovative • Funksioni manaxherial • Funksioni vendimarres
 5. • Panvarsia • Mundesi per te arritur potencialin e plote • Fleksibiliteti • Mundesi per te kontribuar per shoqerine dhe per t’u bere i njohur • Mundesi per te arritur dhe perdorur plotesisht fitimet
 6. • Pasiguria per te ardhmen • Rrisku i humbjes se gjithe kapitalit te investuar • Humbja eshte ekonomike dhe psikologjike • Ore te gjata ne pune • Pergjegjsi e plote
 7. • Menaxheri eshte nje njeri i cili eshte ne krye te nje grupi dhe detyrash te caktuara.
 8. • Aftesi Motivuese • Optimist • Kerkues • Aftesi komunikimi • Aftesi ne zgjidhjen e konflikteve • Aftesi drejtuese • Aftesi vendimarrese • Aftesi organizuese • Aftesi planifikimi
 9. • Mundesi karriere • Njihet si perfaqsues i njesise ekonomike • Te ardhura te medha • Shembull per te tjeret • Ndjenja e vlersimit dhe mbeshtetjes
 10. • Ore te gjata pune • Pergjegjsi e larte • Nen presion te vazhdushem • Konsiderohet shtylla e njesise ekonomike, dhe cdo gje varet nga ai
 11. • Lideri eshte nje njeri me vizion dhe aftesi per te ndikuar dhe drejtuar nje grup njerzish ne arritjen e qellimit final
 12. • Aftesi motivuese • Aftesi nderpersonale • Kompetenca • Aftesi dhe shkathtesi ne komunikim • Vizionist • Frymezues • Ambicioz
 13. • Mundesi karriere • Te ardhura te larte • Prestigji • I pavarur • Vene ne zbatim idet novatore te tij • Shkon drejte persosmerise
 14. • Ore te gjata pune • Pergjegjsi per veten dhe vartesit • Pergjegjes i drejteperdrejte ne performancen e njesise ekonomike
 15. • Sipermarresi dhe menaxheri kane qellim te përbashket. • Të dy kane autoritetin vendimmarres • Të dy kane njohuri te mjaftueshme ne biznes • Të dy kane aftesine për menaxhimin e biznesit • Të dy kane aftesinë e parashikimit
 16. • Sipermarresi krijon nje biznes, kurse menaxheri e gjen gati dhe thjesht e drejton pastaj. • Menaxheret thjesht kujdesen per funksionimin efektiv te biznesit, kurse sipermarresit nga ana tjeter duan te dijne me shume per ligjet, inovacionet, komunikimin publike, etj. • Sipermarresit jane njerez te cilet mes vuajtjeve dhe rreziqeve per krijimin e biznesit kane mesuar ate cka menaxherve do ju duhet akoma kohe
 17. • Një sipërmarrës zotëron biznesin. Një menaxher është thjesht një punonjës që punon në biznesin e sipërmarrësit • Sipermarresit i shohin gabimet si nje mesim per ta, kurse menaxheret si nje rrezik te humbjes se punes • Sipermarresit kerkojne zgjerimin dhe pasurimin e biznesit, kurse menaxheret kerkojne perfitime
 18. • Aftesite komunikuese • Aftesit e drejtuese • Aftesite menaxhuese • Jane si ‘headhunter’ per te tjeret • Aftesite organizuese • Aftesite motivuese
 19. • Pergjegjsia • Autoriteti • Menaxhimi i krizave • Lidershipi eshte karizmatik, ndersa menaxhimi konsiderohet ‘i dhunshem’ • Lideri eshte krijuesi dhe menaxheri zbatuesi dhe realizuesi • Lideri ka rendesi percaktuese kurse menaxheri mund ta delegoj punen • Menaxhimi është t’i bësh gjërat saktë. Lidership do të thotë të bësh gjërat e sakta. Peter F. Drucker
 20. • Jane njerez me vizione • Jane kreative • Vene ne zbatim idete e veta • Gjithmon e shohin biznesin ne shkalle me te gjere • Pergjegjsia e madhe
 21. • Sipërmarrësit kanë tendence të kenë energji të lartë, ndërsa liderët me te ulet. • Sipërmarrësit jane degjues të varfër. Udhëheqësit janë dëgjues të mirë. • Delegimi. Sipërmarrësit e kane te veshtire te delegojne. Udhëheqësit kanë vetëm nevojat e moderuara të kontrollit dhe mund të delegojë. • Sipërmarrësit kanë mesatare të inteligjencës emocionale të drejtë. Udhëheqësit kanë mesatare të inteligjencës emocionale të mirë.
 22. • • • • • • • • • • • • •
 23. Nëse veprimet tuaja i frymëzojnë të tjerët të ëndërrojnë më shumë, të mësojnë më shumë, të bëjnë më shumë dhe të bëhen më shumë, atëherë je: LIDER JU FALEMINDERIT
Publicidad