Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Exposició sobre l’edad antiga

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Edat Antiga
Edat Antiga
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 17 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Similares a Exposició sobre l’edad antiga (20)

Anuncio

Más reciente (20)

Exposició sobre l’edad antiga

 1. 1. Espere que aprengau amb aquesta presentació i que la disfruteu.
 2. 2. Prerromana (pobles que vivíen açí)(colonizadors)  Céltics  Íberics  Gregs  Cartaginesos  Fenícis Romana NO HI HAVIEN POBLES PERQUE AIXO VA SER DESPRES DE LA ROMANITZACIO.
 3. 3.  Habitaven a l’est i al sud de la      península Vivien a poblats enmurallats construits a zones elevades Les cases eren rectangulars ordenades a carrers Estaben organitzats a tribus governades per un rey Es dedicaven a la agricultura,ganaderia,ramaderia i també tenien comerci eren artesans experts i feien espasses i textits de lli i llana Tenien propia moneda i feien intercanvits amb els gregs i fenicis.
 4. 4.  Ocupaven terres de la meseta i la costa atlàntica de la península on convivien amb altres pobles com els vascons  Vivien a poblats enmurallats i elevats anomenats castres  Les cases eren circulars i es distribibuïen desordenades .  S’organitzaven a tribus i no estaben governats per un rey i es produien el que necesitaben per a ells mateixos per aixó el comerç era una activitat molt molt esscasa  La majoria de les persones es dedicava a la ramaderia i al pastoreig, ademes també cultivaven cereals  I eren especialistes a la fabricació d’objectes de metall.
 5. 5.  Procedien d’asia  Eren hàbils artesans i      exel.lents navegants I van vindre atrets per La riquesa amb els minerals com l’or i la plata. Comerciaven amb els ibers que vivien açi Ademes es van establir a la costa andalusa On van fundar colónies com: Gadir (Cadis),Sexi (Almuñecar),Malaca (Malaga) i Abdera(Adra)
 6. 6.  Procedien de Grecia  Es van establir a la costa     mediterrània Venien atrets per comerciar amb metalls,la sal i l’espart de la península Eren comerciants Van fundar colonies com: Rhode(Roses),Empórion (Empúries),Sagunti hemeroscopi (Denia)
 7. 7.  -Procedien d’Àfrica  S’estableiren a les illes balears i a l’est de la península  Van vindre per a conquistar territoris  Fundaren colónies com:  Ebyssos(Eivissa)i Cartago nova(Cartagena)
 8. 8.  Els romans volien conquerir tot     el mediterrani A l’any 218 a.C van vencer l’ejercit cartagines dirigit per anníbal La conquesta va concloure a l’any 19 a.C, la conquesta la va concloure l’emperador august que va vencer els pobles del nord Li van dir Hispania a la península Primerament la van dividir a tres provincies governades per un governador i despres a cinc per a asegurar-se’n el control
 9. 9.       La romanització és quant els hispànics es van adaptar poc a poc a les constums dels romans . La romanització va començar amb els legionaris que eren els soldats romans. Es van establir als poblats cèltics i ibèrics i es van transformar en ciutats romanes. La població hispanoromana va aprendre el llatí que va substituir les demes llengues que es parlaven a la península abans de la conquesta romana.Nomes es va mantindre una llengua preromana (L’euscar). La religió tambe va canviar. A l’inici de la conquesta la major part de la població hispanoromana adorava els deus romans.En canvi a l’any 380 A.C el cristianisme es va convertir en la religió oficial de l’imperi romà. AÇO ES LA ROMANITZACIÓ.
 10. 10.  La societat hispanoromana estava     organitzada en persones lliures i persones esclaves Lliures: Hi havia homens i dones molt riques,com els grans comerciants,els propietaris d’extenses terres i les families que procedien de Roma i d’altres de més humils,com els artesansi els petits comerciantsi propietaris a gricoles pero les dones no tenien els mateixos drets que els homens. Esclaves: Eren propietat d’altes persones i treballaven al camp ,en el servei domèstic ,a les mines o com a gladiadors al circ o anfiteatres.
 11. 11.  Ibèrics:  Turdetans  Bastetans  Contestans  Laietans  Cèltics:  Carpetans  Arevacs  Vetons  Vacceus  Àsturs  Lusons
 12. 12.  Els romans eren constructors excel.lents  Construïen amb materials nous a aquella epoca:El ciment i el formigo,que es una mescla de pedres ciment i arena.  Per decorar els terres i les parets, els romans realitzaven pintures o elaboraven mosaics a base de pedres xicotetes o vidres de colors.
 13. 13. A part de les construccions,els romans ens han deixat:  LLENGUES RELIGIO LLEIS  LLATI CRISTIANISME EL DRET ROMA
 14. 14.              Els romans ens van deixar: -Construccions: Calzades Ponts Teatres Acueductes Anfiteatres Circs Temples -Llengues: Llatí -Religions: Cristianisme
 15. 15.  Els pobles que ocupen el territori             valencia son: Moleta dels frares Puig de la nau Edeta Arse Kelin Meca Saiti Covalta La bastida de les alcusses Serreta Monastil Tossal de les manisses
 16. 16.  Que sabem dels romans:  Ells son el major imperi que s’haja vist mai,ademes eren constructors exelents perque utilitzaven metodes complicats a aquella epoca i mai ningu els va poder derrotar fins que van arribar els barbars que eren els que van acabar amb l’imperi més fort que haja existit fins ara,tambe ells es van fer un bon imperi.  Ells van construir moltes coses ademes de conquerir terres.
 17. 17.  Es quant els romans van buscar els ibers de maners pacifiques per a aliarse contra els cartaginesos que havien atacat l’any 219 A.C a la ciutat iberica d’Arse  Finalitzada la segona guerra punica , els romans van fundar diverses colonies i ciutats als territoris iberics de la comunitat valenciana per asegurar-se’n els control.

×