CLIMES I PAISATGES DE LA TERRA
  ZONA CLIMÀTICA CÀLIDA
CLIMA EQUATORIAL CLIMA TROPICAL CLIMA DESÈRTIC
Localització Al voltant de l’equador a
tot el món.
...
Clima
equatorial
Clima
equatorial
Clima
tropical
Clima
tropical
Clima
desèrtic
Clima
desèrtic
 
ZONES CLIMÀTIQUES TEMPERADES
CLIMA OCEÀNIC CLIMA MEDITERRANI CLIMA CONTINENTAL
Localització A la zona temperada (entre
e...
Clima oceànic
Clima oceànic
Clima mediterrani
Clima mediterrani
Clima continental
Clima continental
  ZONES CLIMÀTIQUES FREDES
CLIMA POLAR CLIMA D’ALTA MUNTANYA
Localització Cercle Polar Àrtic i Cercle
Polar Antàrtic.
Serr...
Clima polar
Clima d’alta
muntanya
CLIMES I PAISATGES DE LA TERRA
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

CLIMES I PAISATGES DE LA TERRA

1.561 visualizaciones

Publicado el

Climes de la terra per a 1r d'ESO

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
1.561
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
388
Acciones
Compartido
0
Descargas
18
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

CLIMES I PAISATGES DE LA TERRA

 1. 1. CLIMES I PAISATGES DE LA TERRA
 2. 2.   ZONA CLIMÀTICA CÀLIDA CLIMA EQUATORIAL CLIMA TROPICAL CLIMA DESÈRTIC Localització Al voltant de l’equador a tot el món. Al sud i al nord del clima equatorial fins als tròpics. Al voltant dels tròpics o a zones allunyades de la mar Clima i rius Temperatures molt altes. Precipitacions molt abundants (2000 mm/any). Rius cabalosos i regulars. Temperatures altes tot l’any. Dues estacions: seca i humida. El cabal dels rius varia durant l’any Temperatures altes. Grans oscil·lacions tèrmiques. Pluges molt escasses. No hi ha cursos d’aigua. Vegetació Molta vegetació (selva). Molta diversitat. Bosc tropical. Menys varietat d’espècies que a la selva. Sabana (herba, arbustos, pocs arbres). Plantes adaptades a la sequedat. Fauna Moltes espècies a la selva. Moltes aus al bosc. Grans herbívors a la sabana. Poca fauna. Activitats humanes Indígenes (caça i recol·lecció). Poca població. Proliferen les grans plantacions de monocultiu. Ramaderia i agricultura de subsistència. Pastors nòmades. Població sedentària a oasis.
 3. 3. Clima equatorial
 4. 4. Clima equatorial
 5. 5. Clima tropical
 6. 6. Clima tropical
 7. 7. Clima desèrtic
 8. 8. Clima desèrtic
 9. 9.   ZONES CLIMÀTIQUES TEMPERADES CLIMA OCEÀNIC CLIMA MEDITERRANI CLIMA CONTINENTAL Localització A la zona temperada (entre els tròpics i els cercles polars) a les costes, als dos hemisferis. Mar Mediterrani, Califòrnia, Xile, Sudàfrica, part d’Austràlia. Centre d’Europa, Nord d’Àsia, Amèrica del Nord. Clima i rius Vents de l’Oest. Pluges suaus i persistents. Temperatures suaus. Rius amb cabal regular. Calor i sequera als estius. Hiverns suaus. Màxim de precipitacions a la tardor i a la primavera. Rius irregulars. Temperatures extremes a l’hivern i a l’estiu. Precipitacions escasses. Rius amb molt de cabal, que ocupen grans superfícies. Vegetació Boscos de fulla caduca. Landa i prats. Arbres de fulla perenne. Màquia i garriga. Bosc de coníferes al nord. Estepes o praderies al sud. Fauna Mamífers i aus als boscos. Petits mamífers, aus i rèptils. Mamífers als boscos. Activitats humanes Zones molt poblades i industrialitzades. Ramaderia extensiva (clima adequat). Agricultura de secà i de regadiu (intensiva). Ramaderia i agricultura extensiva, en grans superfícies.
 10. 10. Clima oceànic
 11. 11. Clima oceànic
 12. 12. Clima mediterrani
 13. 13. Clima mediterrani
 14. 14. Clima continental
 15. 15. Clima continental
 16. 16.   ZONES CLIMÀTIQUES FREDES CLIMA POLAR CLIMA D’ALTA MUNTANYA Localització Cercle Polar Àrtic i Cercle Polar Antàrtic. Serralades i muntanyes amb altituds superiors als 2500 metres sobre el nivell de la mar. Clima i vegetació Temperatures molt baixes. Precipitacions en forma de neu. Temperatures baixes per l’altitud. Precipitacions abundants (de neu als cims). Vegetació diferent segons l’altitud. Activitats humanes Esquimals i lapons. Caçadors i pescadors. Ramaderia i explotació del bosc. Centrals hidroelèctriques. Turisme.
 17. 17. Clima polar
 18. 18. Clima d’alta muntanya

×