Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Projekt ngrohja globale

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Ngrohja globale
Ngrohja globale
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 17 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (20)

Anuncio

Más de Matilda Gremi (14)

Más reciente (20)

Anuncio

Projekt ngrohja globale

 1. 1. Projekt:Informatike
 2. 2. Pikat Kryesore: Cfare eshte 4 Realiteti i ngrohjes globale dhe Sondazhe 1 ngrohja globale? 5 Thenie per ngrohjen Karakteristikat e Globale 2 ngrohjes global Foto Cfare shkakton ngrohja 6 3 globale?
 3. 3. Cfare eshte ngrohja Globale? Studimet shkencore mbi ngrohjen globale tregojnë se ky problem behet gjithnjë e me shqetësues nga dita në dite. Ndryshimet e klimës janë të verteta dhe sa vjen e rriten më tepër. Niveli i dioksidit të karbonit në ditët e sotme është rreth 30 % më i lartë se sa ka qenë përpara evoluimit të industrisë. Ajo që të bën më shumë përshtypje është shpejtësia me të cilën niveli i CO2 është rritur. Nga njohuritë gjeologjike të njeriut mbi botën për miliona vite bota kurrë nuk ka përjetuar një rritje aq të shpejte. Firma e influencës së njeriut është krejtësisht e dukshme. S'ka aspak dyshim që ne kemi krijuar ndryshime te atmosferës nga djegia e lendeve kimike dhe gazrave.
 4. 4. Karakteristikat e ngrohjes Globale 1. Gjate 40 viteve të fundit temperatura është rritur rreth 0,2-0,3 °C. 2. Ngrohja në shekullin e 20'te është më e madhe nga të gjitha kohërat e 400-600 vitet e fundit. 3. 7 nga 10 vitet më të ngrohta të shekullit te 20'te janë ato të 90'tes. 4. Malet e akullta të poleve janë në levizje. 5. Akujt në polin e veriut kanë humbur rreth 40 % te trashësisë së tyre gjate 4 dekadave të fundit. 6. Niveli global i detarëve është rritur pothuajse 3 herë më shpejt në krahasim me 3000 vitet e fundit. 7. Studimet e shumta tregojnë se bimët dhe kafshët ndryshojnë numrin dhe sjelljen e tyre në bazë të ndryshimeve klimatike
 5. 5. CFARE SHKAKTON NGROHJA GLOBALE Nëse ndotja kimike vazhdon pa u marrë masa kundër saj, ngrohja globale do kërcënoje shëndetin, qytetet, bregdetet, dhe të gjithat bukuritë natyrore apo krijimet e njeriut. Një potencial të madh në sëmundjet dhe vdekjet që kanë të bëjnë me nxehtësinë, gjithashtu një shtrirje më të gjerë te infeksioneve dhe sëmundjeve që transmetohet nga insekte dhe mikrobe në zona në të cilat më parë nuk kanë ekzistuar.
 6. 6. Realiteti i Ngrohjes Globale Virtualisht në të gjitha sondazhet që janë bërë, një pjesë tepër e madhe beson se ngrohja globale është një problem i vërtete. Vetëm një pjesë tepër e vogël e publikut (me pak se çereku) dyshon në realitetin e ngrohjes globale
 7. 7. Sondazhe Në Shtator 1998 Wirthlin sondazh 74 % shprehen Në Tetor 1997 Universiteti i besimin se ngrohja Ohio's të pyetur mbi idenë e globale është e temperaturës së globit të ngritur në mënyre graduale gjate 100 vërtete ndërkohe që viteve e fundit rezultoi në 77 % e 22 % thonë se nuk tyre të besojë së ky proces është i besojnë. mundur të jetë zhvilluar ndërkohë që 22 % e tyre thonë se mbase jo. Kështu që 74 % mendon se temperatura mesatare e globit të jetë në ngritje gjatë të ardhmes ndërkohë që 22 % mendon se nuk mundet.
 8. 8. Në Korrik 1999 NBC News/Wall Street Në Gusht 2002 Në shtator 2002, Jurnal sondazh, vetëm Harris sondazh, 74 % është thëne të 11 % qëndruan në 72 % thuhet se "besoje që përhapja pozicionin që besojnë teorinë e e gazerave si "Shqetësimi për ngrohjes globale dioksidi i karbonit ngrohjen globale ndërkohe që 20 % po shkakton rritjen është i thuhet të mos e e temperaturës pajustifikueshëm. besojnë. Nga globale" ndërsa Dhjetori 1997 në 23 % nuk besonte përgjigje të të (Time/CNN) njëjtës pyetje 67 % thuhet të besojnë dhe 21 % jo.
 9. 9. Pro shqetesimit te Kunder shqetesimit te Ngrohjes Globale ngrohjes Globale Tetor 1997 77 % 23 % Universiteti i Ohio's Në Shtator 1998 Wirthlin 74 % 26 % Në Korrik 1999 NBC 11 % 89 % News/Wall Street Jurnal Në Gusht 2002 Harris 72 % 28 % sondazh, Në shtator 2002 74 % 26 % (Time/CNN)
 10. 10. Rritja e temperatures se deteve si pasoj e Ngrohjes Globale Mesatarja vjetore Mesatarja cdo 5vjet 7 6 5 4 3 2 1 0 -1 -2 1880 1900 1920 1940 1960 1980 2000 -3 -4
 11. 11. Thenje per ngrohjen Globale “Faktet janë aty që ne kemi krijuar, njeriu ka krijuar,një plagë të vetë- shkaktuar nëpërmjet ngrohjes globale.” --Arnold Schwarzenegger--
 12. 12. “I kemi kaluar pikat e majes, por nuk e kemi kaluar piken prej se ciles nuk ka kthim.Ende mund ti kthejme gjerat,por kjo kerkon nderrimin e drejtimit shume shpejte” --James Hansen-- “Paralajmërimet për ngrohjen globale kanë qenë jashtëzakonisht të qartë për një kohë të gjatë.Ne po përballemi me një krizë të klimës globale. Ne po hyjmë në një periudhë të pasojave” --JOHN MCCAIN--
 13. 13. Punoi:Matilda Gremi Klasa:10L

×