Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Casa Kaufmann        Documentació general
     Catalogació:
       Autor: Frank Lloyd Wright (1867-1...
Frank Lloyd Wright (1969-1059)

Va néixer a Richland Center (Wisconsin). Els seus pares es separaren i això va
marcar la s...
El 1909 abandonà la família i marxà a Europa on va ser reconegut, i quan tornà a
EE.UU. Va dissenyar la seva pròpia casa, ...
Heurtley
             Jessie Adams houseKentuch Knob
Louis Penfield House
Penfield Twilight
Museu Guggenheim.
Nova York
Unitarian Meeting House
Característiques de l’arquitectura orgànica de F. Lloyd Wright

1. Integració de l’edifici en el medi ambient, creant un e...
Anàlisi formal
Descripció i localització
Emplaçada en un entorn natural,
està situada al fons d’una vall
frondosa i sobre un rierol i...
Elements de suport i
suportats

  Lloyd Wright deixa les roques
    «in situ», sobre les quals
    s’alça la resi...
Els elements suportats estan formats per grans plans horitzontals disposats de
forma esglaonada, fet que permet salvar els...
La cascada es troba just a
                             sota les terrasses.
Els plans ver...
L’eix vertical de la
xemeneia (construïda
d’aplacats de pedra
rústica) s’eleva des
de la roca natural
com si fos una torre...
Espai exterior    Tercera planta,
            també amb terrassa

 Tres plantes
 esglaonades
       ...
Tres plantes         Tercera   Segona
               planta   planta
esglaonades
 Reflectei...
Els murs són de formigó armat i
aplacats de pedra natural i
arrebossats, combinats amb
fusteria d’alumini i grans
finestra...
Espai interior                Interiorment l’espai és fluid     Wright es mostra
       cont...
La primera planta s’assenta
  damunt la roca natural
    L’interior s’organitza
      entorn d’un nucli
  ...
La planta baixa de la casa
té un ampli saló i la cuina.

Al segon pis dos dormitoris
grans i una petita habitació
de convi...
El saló vist en tota la seva amplitud i davant la xemeneia els fragments
de pedra conservats tal i com es trobaven en el t...
El vidre juga un paper important
evitant l’opacitat i, per tant, la
sensació de tancament
Total intercomunicació entre
espai interior i espai exterior
Qualsevol element ha d’estar
integrat al disseny global.
« fins i tot les taules, els
armaris i els instruments
musicals h...
Interpretació

Wright s’inspirà en les típiques cases de camp americanes en forma de creu
per fer les seves construccions ...
És va trobar amb l’oposició dels racionalistes europeus com Walter Gropius i
Mies Van der Rohe, tot i que aquests aplicare...
Funció
 Rep l’encàrrec l’any
 1935 d’Edgar
 Kaufmann director
 d’un grans
 magatzems de
 Pittsburg
 (Kaufmann’s
 Departame...
Models i influències
La base de l’obra de Wright és el funcionalisme, com podem veure en l’ús de
la planta lliure, però ta...
Frank Lloyd Wright: Casa Kaufmann
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Frank Lloyd Wright: Casa Kaufmann

 • Sé el primero en comentar

Frank Lloyd Wright: Casa Kaufmann

 1. 1. Casa Kaufmann Documentació general Catalogació: Autor: Frank Lloyd Wright (1867-1959) Nom de l’edifici: Casa Kaufmann (Falling Water House) Cronologia: (1935-1937) Localització: Bear Run, Pennsylvania (EE.UU.) Estil: organicisme Anàlisi material: Materials bàsics de construcció: formigó armat, pedra natural, vidre i alumini. Sistema constructiu: amb materials industrials.
 2. 2. Frank Lloyd Wright (1969-1059) Va néixer a Richland Center (Wisconsin). Els seus pares es separaren i això va marcar la seva infantesa. Mai va perdonar al seu pare, arribant a canviar-se els cognoms. Estudià enginyeria i treballà com a delineant. Després (1888) s’uní al despatx dels famosos arquitectes Adler i Sullivan, a Chicago, on dissenyà habitatges. El 1896 obrí el seu propi despatx d’arquitectura. En aquests anys dissenyà la casa Winslow, a River Forest (Illinois), la primera de la seva famosa sèrie de cases tipus prairie. Són cases unifamiliars completament integrades al seu entorn. Les cobertes sobresurten de les façanes, les finestres són grans i horitzontals, i la xemeneia ocupa un lloc central. Darwin D. Martin House
 3. 3. El 1909 abandonà la família i marxà a Europa on va ser reconegut, i quan tornà a EE.UU. Va dissenyar la seva pròpia casa, coneguda com Taliesin, que es convertí en el seu estudi i escola d’arquitectura també.
 4. 4. Heurtley Jessie Adams house Kentuch Knob
 5. 5. Louis Penfield House
 6. 6. Penfield Twilight
 7. 7. Museu Guggenheim. Nova York
 8. 8. Unitarian Meeting House
 9. 9. Característiques de l’arquitectura orgànica de F. Lloyd Wright 1. Integració de l’edifici en el medi ambient, creant un espai que s’acosti a la natura, que es pugui mantenir un diàleg harmònic entre ambdós espais i, per tant, calia conjugar murs amb arbres i roques. 2. L’edifici ha de néixer de terra. L’edifici ha de ser un producte de la Mare Natura, n’ha d’ésser el seu fruit. 3. Cal respectar els desnivells de la terra. No trencar la bellesa de l’entorn sinó acomodar-hi en tot moment l’arquitectura. 4. Qualsevol element ha d’estar integrat al disseny global. Wright afirma: « fins i tot les taules, els armaris i els instruments musicals han de ser elements dels mateix edifici». Mobiliari senzill. 5. Els materials han d’estar en estat natural. Manca d’ornamentació a les façanes, tret de l’aportada pels mateixos materials. 6. Cobertes en amplis voladissos. Sovint utilitzà voladissos d’inspiració japonesa. Aquests prolonguen horitzontalment l’espai, paral·lel al sòl. 7. La calefacció ha de sortir de terra i des d’aquí irradiar calor a tot el cos, permetent conservar l’habitacle fresc i el cap clar.
 10. 10. Anàlisi formal
 11. 11. Descripció i localització Emplaçada en un entorn natural, està situada al fons d’una vall frondosa i sobre un rierol i una cascada. Es confon amb l’entorn, formant una unitat amb ell. Un clar exemple d’arquitectura orgànica
 12. 12. Elements de suport i suportats Lloyd Wright deixa les roques «in situ», sobre les quals s’alça la residència, i les aprofita com a fonament natural S’utilitzà també murs de pedra i columnes de formigó.
 13. 13. Els elements suportats estan formats per grans plans horitzontals disposats de forma esglaonada, fet que permet salvar els desnivells del terreny, i que presideixen la construcció.
 14. 14. La cascada es troba just a sota les terrasses. Els plans verticals de pedra (murs i xemeneia) s’oposen als plans horitzontals de formigó (terrasses en volada). Aquests s’equilibren damunt la superfície rocosa, potenciant l'asimetria entre l’horitzontalitat construïda i la verticalitat natural.
 15. 15. L’eix vertical de la xemeneia (construïda d’aplacats de pedra rústica) s’eleva des de la roca natural com si fos una torre i articula tots els espais L’horitzontalitat ve donada per una sèrie de voladissos (de formigó armat i estucats de color terrós clar) que formen terrasses rectangulars esglaonades que s’avancen sobre el buit. Projecció de l’interior cap a l’exterior.
 16. 16. Espai exterior Tercera planta, també amb terrassa Tres plantes esglaonades De la segona planta sobresurt una altra terrassa, que forma angle de 90º amb la primera. Fa de sostre i protecció de part d’aquesta. La primera s’assenta directament damunt la roca. Base de la xemeneia. Per davant forma una gran terrassa damunt la cascada.
 17. 17. Tres plantes Tercera Segona planta planta esglaonades Reflecteix el “desordre orgànic”, propi de la natura. Primera planta La terrassa de la primera planta està suspesa per damunt de la cascada
 18. 18. Els murs són de formigó armat i aplacats de pedra natural i arrebossats, combinats amb fusteria d’alumini i grans finestrals. El corrent d’aigua s’articula com un element més de l’edifici i crea la falsa sensació que és des de la mateixa casa d’on brolla el salt d’aigua. L’exterior es dissenyà per confondre’s amb l’entorn.
 19. 19. Espai interior Interiorment l’espai és fluid Wright es mostra contrari a la segmentació en petites habitacions i, per tant, juga amb espais oberts i amplis Concepció centrífuga de l’arquitectura. Els espais es generen de dins cap a fora. S’assegura la comunicació entre espais interns i externs, afavorit per l’ús del vidre, evita l’opacitat, sensació de tancament.
 20. 20. La primera planta s’assenta damunt la roca natural L’interior s’organitza entorn d’un nucli central: la torre de pedra o xemeneia Wright va fixar la xemeneia directament al damunt d’una gran pedra natural
 21. 21. La planta baixa de la casa té un ampli saló i la cuina. Al segon pis dos dormitoris grans i una petita habitació de convidats. Al tercer pis les habitacions del fill de la família. Les parets interiors són de pedra natural, i el terra també està cobert de lluents pedres polides.
 22. 22. El saló vist en tota la seva amplitud i davant la xemeneia els fragments de pedra conservats tal i com es trobaven en el terreny.
 23. 23. El vidre juga un paper important evitant l’opacitat i, per tant, la sensació de tancament
 24. 24. Total intercomunicació entre espai interior i espai exterior
 25. 25. Qualsevol element ha d’estar integrat al disseny global. « fins i tot les taules, els armaris i els instruments musicals han de ser elements dels mateix edifici»
 26. 26. Interpretació Wright s’inspirà en les típiques cases de camp americanes en forma de creu per fer les seves construccions nomenades cases tipus “prairie”, tot i que en la Casa Kaufmann no hi ha cap estructura reguladora. Se la considera símbol de l’arquitectura orgànica per la seva adaptació al lloc i als materials del terreny, i per la seva expansió centrífuga. És una arquitectura oberta, integrada en l’entorn, implicada amb l’aigua, els arbres, les roques... També tenia un sentit pràctic, havia de ser segona vivenda d’una família. També se la coneix com la “Casa de la cascada” (Falling water House). Es considera la casa més important del segle XX. Es construí en una vall estreta, sobre una petita cascada i envoltada de muntanyes, al sud de Pennsylvania. La llegenda diu que el senyor Kauffmann volia situar-la més amunt, però que Wright li va dir: “A vostè li agrada la cascada, llavors perquè vol fer la casa lluny i haver de baixar sempre fins aquí per veure-la?
 27. 27. És va trobar amb l’oposició dels racionalistes europeus com Walter Gropius i Mies Van der Rohe, tot i que aquests aplicaren alguns dels postulats de Wright. Aquest era un arquitecte individualista mal vist per la indústria, ja s’implicava personalment en tots els aspectes de cada obra que feia. En la Casa Kaufmann aplicà tots els aspectes del seu programa constructiu. Els jocs de volums que componen la Casa Kaufmann són el resultat de l’expansió centrífuga dels espais, que sorgeixen d’un centre. No són influïts pel racionalisme, com alguns han volgut creure.
 28. 28. Funció Rep l’encàrrec l’any 1935 d’Edgar Kaufmann director d’un grans magatzems de Pittsburg (Kaufmann’s Departament Store)
 29. 29. Models i influències La base de l’obra de Wright és el funcionalisme, com podem veure en l’ús de la planta lliure, però també s’inspirà en els ismes i en la senzillesa japonesa. Ell començà a usar el terme “arquitectura orgànica” amb el qual volia unir home, arquitectura i natura. També tenia present el confort, amb l’ús de totes les comoditats i els avenços tecnològics per facilitar-les (aire condicionat, il·luminació i pannells de calefacció). Aalvar Aalto també fusionà Funcionalisme i Organicisme. Aalto: Baker House, Cambridge, 1947

  Sé el primero en comentar

  Inicia sesión para ver los comentarios

 • sofyya

  Jun. 13, 2013
 • GerardMenaLeal

  Mar. 22, 2015
 • DeathAngel97

  May. 10, 2015
 • modol98

  May. 1, 2016
 • JenniferDanielaPinedaMedellin

  May. 10, 2016
 • AbdaCissoko

  May. 13, 2019

Vistas

Total de vistas

28.195

En Slideshare

0

De embebidos

0

Número de embebidos

11.478

Acciones

Descargas

638

Compartidos

0

Comentarios

0

Me gusta

6

×