Alumne: Anna Batet
Margalef
Professora: Isabel Coll
Curs: 1r A
Assignatura: Català
ÍNDEX
∗
∗
∗
∗
∗

Biografia
Obres
Poema
Premis obtinguts
Entrevistes
BIOGRAFIA
∗ Va néixer a Santa Coloma de Farners, el dia 10 de
juliol de 1913. A causa de la feina del seu pare, la
família...
OBRES
∗ Als setze anys, va publicar el seu primer llibre,
‘Israel’, escrit en castellà.
∗ Va escriure El doctor Rip, la se...
POEMA
DE TAN SENZILL, NO T'AGRADARÀ
∗Cansat de tants de versos que no fan companyia
-els admirables versos de savis excel·...
PREMIS OBTINGUTS
∗
∗
∗
∗
∗
∗
∗
∗
∗
∗
∗

1956 - Premi Lletra d'Or.
1971 - Premi «Montaigne».
1971 i 1983 - Candidat al Prem...
ENTREVISTES
∗ Va fer una entrevista a tv3 de «El meu avi, temps de
les paraules».
∗ També a tv1 al programa « Vostè pregun...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Anna batet

326 visualizaciones

Publicado el

Espriu

Publicado en: Educación
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Anna batet

  1. 1. Alumne: Anna Batet Margalef Professora: Isabel Coll Curs: 1r A Assignatura: Català
  2. 2. ÍNDEX ∗ ∗ ∗ ∗ ∗ Biografia Obres Poema Premis obtinguts Entrevistes
  3. 3. BIOGRAFIA ∗ Va néixer a Santa Coloma de Farners, el dia 10 de juliol de 1913. A causa de la feina del seu pare, la família, va haver de traslladar-se a Santa Coloma de Farners. Més tard, també per motius de feina, la família es va tornar a traslladar, aquesta vegada a Barcelona. ∗ Salvador era un nen entremaliat i juganer. Se li van morir dos germans a causa de la malaltia. De nen era juganer i trapella , però va passar a ser un nen delicat, sempre amb el perill de recaure, obligat a passar llargues temporades al llit. Per tot el que li va passar va convertir-se en un amant de tot tipus de literatura, però sobretot se sentia atret per llibres de religió i d'història antiga.
  4. 4. OBRES ∗ Als setze anys, va publicar el seu primer llibre, ‘Israel’, escrit en castellà. ∗ Va escriure El doctor Rip, la seva primera novel·la en català. ∗ Al cap de poc temps va escriure la seva primera obra, ‘La revolta dels sants’. ∗ Va publicar una altre obre ‘Els avets’. ∗ L'any 1935 va publicar el llibre ‘Miratge a Citera’.
  5. 5. POEMA DE TAN SENZILL, NO T'AGRADARÀ ∗Cansat de tants de versos que no fan companyia -els admirables versos de savis excel·lents-, i de mirar com passa l'emperador tot nu, i del gran plany del vent, aquest vell adversari, i de l'excés de mi, sense missatge, ara us diré, amb paraules ben clares, amb crit elemental, lluny d'artifici, que vull només parar-me en el camí, ja decantat amic de l'última injustícia, i ajaçar-me per sempre, sense recança, mort, damunt la bona terra.
  6. 6. PREMIS OBTINGUTS ∗ ∗ ∗ ∗ ∗ ∗ ∗ ∗ ∗ ∗ ∗ 1956 - Premi Lletra d'Or. 1971 - Premi «Montaigne». 1971 i 1983 - Candidat al Premi Nobel de Literatura. 1972 - Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. 1972 - Premi Crítica Serra d'Or. 1980 - Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya. 1980 - Doctor la Universitat de Tolosa de «Languedoc». 1980 - Doctor la Universitat de Barcelona. 1982 - Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona. 1982 - Creu d'Alfons X el Savi. 1982 - Premi Crítica Serra d'Or.
  7. 7. ENTREVISTES ∗ Va fer una entrevista a tv3 de «El meu avi, temps de les paraules». ∗ També a tv1 al programa « Vostè pregunta» i «A fondo».

×