Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

“Els reptes de DocAmbCat: dos anys després”

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio

Eche un vistazo a continuación

1 de 8 Anuncio

“Els reptes de DocAmbCat: dos anys després”

Descargar para leer sin conexión

Presentació Josep Planas del Departament de Territori i Sostenibilitat en el marc de la 2a Jornada sobre Documentació Ambiental de Catalunya (#DocAmbCat)

Presentació Josep Planas del Departament de Territori i Sostenibilitat en el marc de la 2a Jornada sobre Documentació Ambiental de Catalunya (#DocAmbCat)

Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (9)

Similares a “Els reptes de DocAmbCat: dos anys després” (20)

Anuncio

Más de Medi Ambient. Generalitat de Catalunya (20)

Más reciente (20)

Anuncio

“Els reptes de DocAmbCat: dos anys després”

 1. 1. II DocAmbCat 2 anys després Organitzat conjuntament amb: Amb la col·laboració de:
 2. 2. II DocAmbCat Algunes obvietats:  Qui ens necessita?  Què necessiten?  Com ho hem de fer perquè sigui útil?  Quines altres funcions tenim?
 3. 3. II DocAmbCat Per això:  Cal que se’ns conegui  Cal donar a conèixer les eines que tenen al seu abast per aconseguir la informació que necessiten  Cal crear xarxa per compartir, però sobre tot, per oferir allò que es necessita de manera àgil i senzilla  .... però cal crear xarxa per arribar a tot el territori amb tota la informació possible Però tenim un handicap important: internet
 4. 4. II DocAmbCat Dit això, quins reptes tenim: D’entrada, fem un repàs dels que vam dir a la primera Jornada:
 5. 5. II DocAmbCat Grup 1 (Gestió de la documentació digital) • Demanar a les institucions titulars dels centres els mitjans necessaris (recursos econòmics, tecnològics i humans) per aconseguir que els fons siguin accessibles a través dels catàlegs col·lectius de les BEG i del CCUC. • Reforçar la formació dels tècnics i el suport amb tècnics itinerants o catalogacions centrals. • Demanar que la Generalitat de Catalunya lideri la creació d’un repositori corporatiu temàtic que permeti la difusió en obert de la documentació digital. • Elaborar un document model per a la cessió de drets de divulgació per part dels autors dels documents generats per les pròpies administracions, encarregats a externs o produïts per subvencions. • Disposar d’un portal o web corporativa.
 6. 6. II DocAmbCat Grup 2 (Difusió dels centres) • Treballar de forma transversal i cooperativa a través d’una xarxa de centres de documentació ambiental de Catalunya. • Garantir recursos pressupostaris i humans per al manteniment de la xarxa de centres. • Crear eines de difusió (newsletter, llistes de distribució, grups de difusió) per potenciar els continguts de la xarxa. • Facilitar l’accés a la informació pertinent donant visibilitat als continguts de la xarxa de centres.
 7. 7. II DocAmbCat Grup 3 (Cooperació i intercanvi) • Crear un portal únic que permeti cooperar i difondre la informació ambiental. • Crear un directori únic de centres amb informació ambiental. • Crear una llista de preguntes més freqüents que facilitin la resolució de problemes. • Crear un repositori digital. • Crear un compte de Twitter conjunt de documentació ambiental
 8. 8. II DocAmbCat Quins ens posem ara: Creació d’una llista de distribució que faciliti l’intercanvi i la petició d’informació Potenciar la col·laboració entre centres per a la celebració d’efemèrides ambientals. Elaborar un programa de formació continua i especialitzada per a tot el personal dels centres

Notas del editor

 • Segmentar el públic: en el nostre cas, tècnics del Departament, Facultat de Biologia i Ciències Ambientals, públic escolar.
  Actualment tenim pocs diners, per tant, no podem incrementar col·leccions ni, fins i tot, fons puntuals. Però tenim la possibilitat de fer aflorar allò que cap altre organització pot fer, que són els estudis tècnics que els nostres companys encarreguen. Necessitem molt temps i aconseguir fer-los-hi entendre que cal fer-ho. La cultura i la tradició no ens ajuden.
  3. Tenim actualment una bona xarxa, els parcs, amb realitats molt diferents
  A més, tenim el conveni amb la Diputació que ens dóna encara més presència al territori.
  Cal aprofitar-ho.
  4. Reservori de fons, punt d’informació, ....

×