Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Edat Antiga: Grècia /Egipte de David,André,Laura

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 30 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Anuncio

Similares a Edat Antiga: Grècia /Egipte de David,André,Laura (20)

Anuncio

Más reciente (20)

Edat Antiga: Grècia /Egipte de David,André,Laura

 1. 1. EDAT ANTIGA Grècia i Egipte
 2. 2. Egipte La civilització egípcia es va desenvolupar cap a l’any 6000 aC al nord-est d’Àfrica , en un territori fèrtil regat pel riu Nil ,i va durar fins l’any 640 d. C.
 3. 3. EL RIU NIL Els egipcis van desenvolupar una agricultura molt productiva: El riu regava les terres i les inundava cada any , quan l’aigua se'n va, fertilitza els conreus. El riu era també una important via de comunicació i de transport.
 4. 4. LES PIRAMIDES Les piramides egipcies són grans monuments funeraris. De tots els vestigis que ens van deixar els egipcis, les pirámides eren els monuments més emblemàtics d'aquesta civilització.
 5. 5. LA POBLACIÓ EGÍPCIA El faraó era el cap d'Egipte, era el propietari del regne i era considerat un deu vivent, a canvi havia d’impartir justícia i havia de garantir la seguretat i la prosperitat del regne. Per sota del faraó hi havia tota la resta de la societat: escribes, sacerdots, funcionaris i els obres especialitzats.
 6. 6. LA CULTURA I LA CIÈNCIA Els egipcis feien servir un tipus d’escriptura anomenada jeroglífica. Escrivien sobre fusta, ceràmica, pedra i fulls de papir. Van desenvolupar molts coneixements científica: Van aplicar i les matemàtiques i van ser bons cirurgians.
 7. 7. LA RELIGIÓ Els egipcis tenien una religió politeista. També creien en la vida després de la mort, sempre que el cos no es fes malbé, el posaven en un sarcòfag i l’enterraven. Amb el temps el cos es convertia en una mòmia.
 8. 8. L’ART L’art egipci té un caràcter religiós i monumental. Els egipcis van ser grans arquitectes i van construir edificis colossals: temples i tombes, en ells si conserven pintures murals i estàtues de grans dimensions, com els colossos o esfinxs.
 9. 9. GRÈCIA La civilització grega va créixer entre el segle VIII i el segle II Ac a les costes de la Mediterrània oriental. Els grecs eren un poble mariner i comerciant i van navegar per la mediterrània buscant jocs on poguessin crear mercats estables.
 10. 10. L’ORGANITZACIÓ POLÍTICA Els grecs de l’antiguitat compartien la religió, els costums i la llengua, i s’organitzen en polis. Les polis eren petits estats formats per independents. En una polis grega, Atenes, va néixer la democràcia. La democràcia es la forma de govern que defensa la interversió i en l'elecció dels governants.
 11. 11. LA RELIGIÓ Els grecs tenien una religió politeista, es a dir, creien en molts deus. La mitologia grega es el conjunt d'històries fabuloses i de creences relacionades amb els deus.
 12. 12. LA CULTURA I LA CIÈNCIA Grècia a va desenvolupar una civilització molt avançada. En ciència, els grecs es van dedicar a fer estudis de geografia, astronomia, física, matemàtica, medicina, etc. En filosofia, es van preocupat en la humanitat: qui som, el món es com és...
 13. 13. L’ART Els grecs van destacar en l’escriptura i en la construcció de teatres i temples religiosos. Per exemple: les escultures, els temples i els teatres.
 14. 14. LES CIUTATS Les ciutats tenien diferents parts: La muralla: servia per defensar la ciutat de possibles atacs. La porta: per poder travessar la muralla i entrar a la ciutat. El port: Empúries es va construir arran de mar. L’àgora: Era la plaça principal de la ciutat.
 15. 15. LA MITOLOGIA És un conjunt de llegendes que provenen de la religió d’aquesta antiga civilització Mediterrània oriental. Els personatges que hi apareixen són déus, herois, semidéus i monstres.
 16. 16. ELS DEUS I HEROIS Els dues i herois importants de grecia van ser: Afrodita, Apolo, Ares, Artemis, Atena, Dionisio, Hades, Hefesto, Hera i Zeus
 17. 17. ROMA Els romans eren originaris de la ciutat de roma, al centre de la península itàlica. Es van estendre per la mediterrània hi van arribar a dominar-la, per això la anomenar MARE NOSTRUM; al mar nostre.
 18. 18. L’ORGANITZACIÓ POLITICA POLITICA Els romans van crear un estat molt poderós conquerint territoris i dominant altres pobles. Tots els súbdits pagaven impostos i els diners. Segons l’organitzen política, diferencien tres períodes de la civilitza romana : la monarquia, la republicà i l’imperi.
 19. 19. SOCIETAT La societat romana es dividida en tres grans grups: els patricis, els plebeus i els esclaus. ELS PATRICIS: eren els grans propietaris de terres i els comerciants rics. Tenien dret a participar en la vida política. ELS PLEBEUS: eren els petits propietaris a agrícoles o artesans. No tenien drets polítics. ELS ESCLAUS: sovint eren capturats en guerres de conquesta. La majoria treballaven en les mines o en agricultura.
 20. 20. ECONOMIA
 21. 21. L’ economia tenia 3 grans blocs: l’agricultura, la industria i la comerç. L’agricultura: Era principalment la font de riquesa. La industria: era molt avançada, sabien fer ceràmiques, forjaven, feien vidre, treballaven el tèxtil, la orfebreria i tambe feien armes. El comerç: va prosperar gràcies a la seguretat en les vies de comunicació.
 22. 22. RELIGIÓ La religió del poble romà era politeista. Un dels déus més adorats va ser va ser Júpiter.
 23. 23. LA CONQUESTA DE LA PENÍNSULA L’any 218 aC. Els romans van desembarcar a Empúries, i des de Empúries van emprendre la colonització de la península Ibèrica.
 24. 24. LA HISPÀNIA ROMANA Ela romans van dividir Hispània en tres províncies, amb la intenció de facilitar-ne el govern: la Tarraconense, Bètica i Lusitàna. En cada província hi havia un governador, que depenia del senat romà.
 25. 25. ROMANITZACIÓ Va ser un procés que es va dilatar més o menys en el temps segons la resistència a de la població conquerida. Inclou l’adaptació del llatí, el dret romà i la religió cristiana.
 26. 26. IBERS Els ibers són un conjunt de pobles que les fonts clàssiques identifiquen a la costa oriental de la península ibèrica.
 27. 27. LLENGUA I ESCRIPTURA La llengua dels ibers esta documentada per escrit fonamentalment en escriptura ibèrica nord oriental i residualment en escriptura ibèrica sud-oriental ien alfabet grecoibèric.
 28. 28. ECONOMIA Pel que fa l’agricultura, els cereals van constituir la base de la producció. Una part de la producció es devia panificar, mentre la altre part es dedicava a la producció de la cervesa. Pel que fa a la ramaderia, els bòvids mascles eren explotats fonamentalment com a força de treball en l'activitat agrícola i les femelles per a l'obtenció de llet.
 29. 29. La metal·lúrgia del ferro s'aplica tant a la producció d'armes com a una gran diversitat d'instruments de treball. La metal·lúrgia del bronze s'aplica a la producció d'objectes personals. El comerç d'importació es documenta fonamentalment per la troballa de vaixella de taula i grans envasos de transport de productes alimentaris
 30. 30. LA RELIGIÓ De l'existència de sacrificis d'animals entre els ibers, que diu que els ibers sacrificaven segons el ritual dels grecs, recollien sang en una pàtera, entonaven càntics i tocaven música de flautes. El panteó iber va acceptar divinitats exòtiques orientals i posteriorment gregues i romans.

×